Επιλογή set ηχείων

Papailiasgt

New member
9 November 2013
61
Καλησπέρα παιδιά είμαι στα πρόθυρα αγοράς ενός 5.1 σετ. Οι σκέψεις μου είναι οι εξεις καιπάνω κάτω είναι ίδιες αλλά θα ήθελα και την επιβεβαίωση σας.
α) το σετ http://www.themovierooms.co.uk/dali-zensor-5-5-1-home-cinema-pack.html με zensor 5 μπροστα και 1 πίσω στα 1374
Β) το σετ http://www.athensproaudio.gr/el/monitor-audio-bx1-av-set-5.1.html στα 1549 και
γ)Τρίτη επιλογή θα είναι κάτι από τα δυο με ξεχωριστό sub μάρκας velodyne 10' στα 350 . Επειδή είναι αρχαριος τι λέτε υπάρχουν διάφορες ;

Re: Επιλογή set ηχειων;;

Θα σου πρωτεινα εφοσον ενδιαφερεσαι για home cinema, να κοιταξεις καποια απο την καινουρια σειρα της klipsch. Η δυναμικη τους τα κανει ασυναγωνιστα σε home cinema. Επισης η ηψηλη τους ευαισθησια θα σε γλιτωσει απο ακριβα ενισχυτικα

Και οι δυο επιλογες που προτεινεις, ειναι καλα ηχεια. Σε τι χωρο θελεις να τα βαλεις και με τι ενισχυτικα θα τα συνοδεψεις?

Καλο ειναι αν εχεις την δυνατοτητα να πας να ακουσεις τα ηχεια και οποια σου αρεσουν να παρεις. Και τα 2 σετ που ανεφερς ειναι αρκετα καλα. Για sub θα επελεγα svs pb-1000 με το μειονεκτημα οτι πρεπει να το παραγγειλεις απο εξωτερικο. Διαφορετικα καποιο 12αρι Velodyne ή Sunfire.

Re: Απάντηση: Επιλογή set ηχειων;;

http://www.superfi.co.uk/p-16944-monitor-audio-bronze-5-51-home-cinema-speaker-package.aspx με Yamaha rxA850. 30 τετραγωνικά αλλά ενιαίος χώρο με κουζινα.

Ειναι σχετικα ευκολα ηχεια, αλλα ο ενισχυτης σου δεν θα τα οδηγησει επαρκως, αν σκεφθεις οτι σε δικαναλο σου δινει 100w στο φασμα 20hz - 20khz στα 8ohm, σε 5 καναλια θα σου δωσει 60-70w. Γι αυτο σου προτεινα παραπανω τα klipsch. Ειδαλως ισωσ χρειαστεις κι ενα τελικο πεντακαναλο ή καποιο πιο ισxυρο avr.

Τα dali επειδη τα ακουσα προσφατα, τα ikon 6 ειχα την ευκαιρια, δε λεω μουσικο ηχειο, λεπτομερες αλλα δεν ειναι για πλακωμα. Σε αυτη την κατηγορια τιμης και ειδικα για home cinema η νεα σειρα της klipsch νομιζω ειναι ασυναγωνιστη.
Αλλα καλο θα ηταν να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα και να τα ακουσεις απο κοντα. Τα forum καλα ειναι για να ανταλασουμε αποψεις αλλα την τελικη επιλογη θα την κανουν τα αυτια σου και η τσεπη σου.

Οσο για το θεμα του sub ενα svs (ή earthquake) που σου ειπαν και απο πανω θα ηταν η καλυτερη λυση (προς τα εκει προσανατολιζομαι κι εγω οταν ερθει η ωρα) αλλα υπαρχει μονο εξωτερικο. Αλλιως velodyne.

Απάντηση: Επιλογή set ηχειων;;

Πρέπει να ακούσω τα ηχεία απο κοντά ειναι η αλήθεια αλλά φοβάμαι οτι δεν εχω την εμπειρία να καταλάβω τις λεπτομέρειες στον ήχο. Δεν ξέρω το θεμα με τα μαγαζιά απο κοντά με φοβίζει. Εχω την ιδέα οτι πλασάρουν οτι τους εχει μείνει stock η οτι τους βγάζει μεγαλύτερο κέρδος. Εμένα οτι και να μου βάλουν θα μου φανεί ωραίο. Δηλ την διαφορά μεταξύ ενός volodyne 12 με Dali 12 η monitor audio 12 τα αυτιά μου δεν θα την καταλαβουν. Εχω κοιτάξει και τα κλιπς μου αρέσουν σαν εμφάνιση παρά πολυ απλά εχουν μεγάλη γκάμα απο ουι βλέπω με αποτέλεσμα να μπερδεομαι στο τι να στήσω . Τι να πω μακάρι οι διάφορες να ειναι τόσο αισθητές.

Για να επιλέξεις ηχεία πάρε 2-3 CD τα οποία γνωρίζεις καλά ωστοσο διαλεξε καποια τα οποία καλυπτουν οσο το δυνατον μεγαλυτερο φασμα συχνοτήτων δλδ. μην παρεις κομμάτια μόνο με φωνητικά και ακουστικα οργανα πάρε και κάποια τα οποία έχουν αρκετές χαμηλες και πήγαινε στο μαγαζί. Έτσι θα καταλάβεις στα ακούσματα σου ποιο ταιριάζει περισσότερο και επίσης ποιο είναι πιο ολοκληρωμένο ηχείο.

Θα μπορουσες να πας σε klipsch R 26f, R 25c, R 15m αξιας 1275 περιπου και να βαλεις και ενα sanfire D-10 στα 940 , συνολο : 2215

Αλλιως για μια σκαλα ψηλοτερα μπορεις να πας σε RP 260F, 250C, 150M στα 2165 αλλα χωρις sub.

Ολα ειναι πολυ ευκολα στην οδηγηση, ακομα και με ασθενικους πολυκαναλους μπορους να δωσουν μεγαλες εντασεις, με δυναμικη και λεπτομερεια.

Αν σε ενδιαφερουν και η πληρωμη ειναι τοις μετρητοις, στειλε μου pm να σου πω που θα πας! Οι τιμες θα ειναι αισθητα πιο χαμηλα απο τις αναγραφομενες.