επιλογή στις 40 ιντσες για ταινίες

charos

New member
20 May 2008
25
Καλησπέρα και καλή χρονιά !
Ψάχνω για τηλεόραση 40 ιντσών με βασική χρήση τις ταινίες (sd & hd) και όριο τα 500 ευρώ περίπου. Το smart δεν με νοιάζει καθόλου αφού θα είναι συνδεδεμένη μέσω hdmi με htpc. Καλό θα ήταν να είχε και active 3d αλλά δεν καίγομαι τόσο για 3d.


Μέχρι τώρα είχα plasma, οπότε το κάλο μαύρο και η καλή εικόνα είναι οι προτεραιότητες μου . Επειδή η γωνία θέασης είναι πρόβλημα, μιας και είναι πολύ πιθανό να μην με καλύπτουν οι max 20 μοίρες που συνηθίζουν τα VA panel να έχουν ως όριο θέασης, σκέφτομαι ακόμα και για IPS που δυστυχώς θα χάσω το καλό μαύρο , εκτός αν υπάρχουν VA με καλύτερες γωνίες θέασης ( μα να σταματήσουν της plasma , όταν ακόμα οι oled είναι άπιαστο όνειρο??)


To καλό upscale μάλλον δεν με νοιάζει ιδιαιτέρως μιας και θα γίνεται από το pc ( αν και είναι πονεμένη ιστορία το σωστό upscale με hardware acceleration στα windows, οπότε έχω τις επιφυλάξεις μου).


To lag επίσης δεν με ενδιαφέρει μιας και δεν παίζω συχνά παιχνίδια (άντε κάνα pro με φίλους).


Οι επιλογές έγινα με βάση της καλής εικόνας και με λίγο ψάξιμο:


Μία επιλογή είναι η Panasonic TX-40CS520 σύμφωνα με το what hifi , που δεν έχει 3d (μικρο το κακό) , αλλά δεν λέει και πουθενά για γωνία θέασης. Το review είναι λίγο επιφανειακό αν έχεις συνηθίσει σε εμπεριστατωμένα τύπου HDTVtest.


Υπάρχει και η TX-40CS630 που σύμφωνα με το digital versus είναι αρκετά καλή αλλά με περιορισμένη γωνία θέασης (κίτρινη κάρτα).


Μετά υπάρχει η Sony KDL40W705C με VA panel πάλι χωρίς 3d και απ'οτι διάβασα σχετικά καλή γωνία θέασης , χωρίς όμως να γίνεται ανάλυση σε αυτό.


Σειρά έχει η Samsung UE40H6400 με όλα τα καλούδια και που σύμφωνα με το hdtvtest έχει γωνία θέασης 45 μοίρες (καθόλου άσχημα για VA).


Δεν μπήκα στον κόπο ακόμα για τις IPS της LG μιας και με VA τηλεοράσεις οπως η UE40H6400 , αν όντως δεν είναι πρόβλημα η γωνία θέασης μεχρι και τις 45, μοίρες είμαι καλυμμένος!


Περιμένω σχόλια,παρατηρήσεις και προτάσεις!
 
Κοίτα και για Samsung σειράς 5 στις 48", αν η απόσταση θέασης είναι περίπου δύο μέτρα.
 
Re: Απάντηση: επιλογή στις 40 ιντσες για ταινίες

Κοίτα και για Samsung σειράς 5 στις 48", αν η απόσταση θέασης είναι περίπου δύο μέτρα.

Δυστυχώς οι 40 είναι ειναι το max. Η απόσταση είναι περίπου 1,5 μετρο , αλλά έτσι όπως ειναι η διαμόρφωση του χώρου, με πάνω απο 40 ίντσες , στην πλαινή πολυθρόνα θα παρεμβάλετε μία βιβλιοθήκη στο οπτικό πεδίο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

40j6200 που κοιτάω κ εγώ και ειναι και πιο φθηνή..

Δεν βρήκα πολλές πηγες για την 40j6200 που προτείνεις και η μοναδική με review, λέει πως εχει πολύ μικρή γωνία θεασης (15 μοίρες), αδύναμο μαύρο και πολυ μικρή φωτεινότητα :189.3 cd/m[SUP]2[/SUP].
Έχεις κάποιο link να προτείνεις?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... UE40H6400 , αν όντως δεν είναι πρόβλημα η γωνία θέασης μεχρι και τις 45, μοίρες είμαι καλυμμένος!

Τελικά η γωνία θέασης ειναι 23 μοίρες και όχι 45 (ήταν too good to be true) .
 
Last edited:
Η Samsung UE40H6400 ποσα πραγματικα Hz ειναι?Οχι τις μπουρδες των εταιριων,τα πραγματικα.
 
100 Hz αν και δεν εχει καμία σημασία. Όλα τα πανελ 50/60Hz ειναι. Τα υπόλοιπα όλα ειναι κόπλα του "επεξεργαστή" της τηλεόρασης. Οτιδήποτε παραπάνω είναι κομμάτι του interpolation. Για 24 fps (Blu-Ray), 30 fps (DVD) και 60 FPS τα 100 Hz είναι οτι χρειάζεται και οτιδήποτε παραπάνω είναι marketing !
 
Last edited:
Re: Απάντηση: επιλογή στις 40 ιντσες για ταινίες

Δεν βρήκα πολλές πηγες για την 40j6200 που προτείνεις και η μοναδική με review, λέει πως εχει πολύ μικρή γωνία θεασης (15 μοίρες), αδύναμο μαύρο και πολυ μικρή φωτεινότητα :189.3 cd/m[SUP]2[/SUP].
Έχεις κάποιο link να προτείνεις?

Μπορείς να κοιτάξεις εδώ: http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6300. J6300 λέγεται η J6200 στην αμερική.
Γενικά: Γωνία = 20°, μαύρο όσο μπορεί να αποδώσει μια lcd-led με VA panel καλιμπραρισμένη = 0.027 cd/m2 και max white αρκετό για πολύ φωτισμένο δωμάτιο = 285.9 cd/m2.
 
Κι όμως η J6200 του rtings.com (η αμερικάνικη) δεν έχει σχέση με την J6200 την δικιά μας (την ευρωπαική). Η J6200 η ευρωπαική στην Αμερική λέγεται J6300 κι αυτό είναι το σωστό review του rting.com. Το καταλαβαίνει κανείς αυτό που λέω, εκτός των άλλων κι από τις φωτογραφίες των τηλεοράσεων των 2 reviews.
Οι σειρές της Samsung δεν έχουν πάντα ίδιο όνομα σε Ευρώπη κι Αμερική, πχ η JU7000 η δικιά μας, στην Αμερική λέγεται JU7100.
 
Η διαφορά από ότι ξέρω έγκειται στα πρώτα γράμματα, συγκεκριμένα στο UE όπου το αμερικάνικο μοντέλο είναι UN.
Αν αυτό έχει αλλάξει, δεν ξέρω, δεν είμαι 24/7 πάνω από την αναζήτηση μοντέλων ( άσε που το έχουνε μαμήσει, 40 μοντέλα βγάζουνε )
 
Δεν είπα εγώ ότι έχουν το ίδιο πρόθεμα. Ισχύει το UN για αμερική και το UE για ευρώπη. Απλά κάποια λίγα μοντέλα έχουν και διαφορετικό 4ψήφιο κωδικό, όπως η J6200 (J6300 στην Αμερική) και η JU7000 (JU7100 στην αμερική). Πιστεύω είμαι σαφής, και όποιος κατάλαβε, όποιος δεν κατάλαβε δεν πειράζει δεν είναι και κάτι σημαντικό.
 
Είσαι 100% σίγουρος για αυτό ?
Από περιέργεια ρωτάμε και για σιγουριά, αν τσαντίστηκες, χαλάρωσε.

Μέχρι πρότινως οι διαφορές συνήθως ήταν το UN vs UE και για κάποιες υπήρχανε διαφορές στο 3ο νούμερο ( π.χ. 48H6410 vs H6400 vs H6420 ).
 
Όχι δεν τσαντίστηκα, κανένα πρόβλημα! Σε ότι αφορά την J6200 μπορείς να ρίξεις μια ματιά κι εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.p...5j6200?p=1057543558&viewfull=1#post1057543558. Επίσης σου αντιγράφω από flatpanelshd.com στην παρουσίαση του samsung tv lineup 2015.

"Samsung JU7000 / JU7100 (4K)
JU7100 (in the US) and JU7000 (in Europe) are flat Ultra HD TVs, and it could be big sellers for 2015. This model will be available in a range of sizes from 40 to 85 inches with Smart TV. It is also Evolution Kit ready."
 
Και κάτι άλλο:

Αυτή είναι η φωτογραφία της J6200 στο rtings:

j6200-design-small.jpg



Και αυτή της J6300 στο rtings:

j6300-design-small.jpg



Εσένα ποια από τις δύο σου φαίνεται για την ευρωπαική J6200;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πηγή; Δεν έχω βρει κάτι να τις έχει συγκεντρωμένες τις διαφορές, αλλά είναι 2-3 όλες κι όλες, κι έχουν ξεκινήσει από τότε που μπήκαν στο παιχνίδι οι 4k σειρές, παλιότερα η μόνη διαφορά ήταν το UN/UE μόνο όπως είπες.
 
Yeap ( 2nd )

Τα έχουνε κάνει π**τάνα με τα μοντέλα.

Δεν τους αρκούσε να έχουνε π.χ. US40JU6200 & UE40JU6200.... τώρα κάνουμε την 6200 -> 6300, μετά την 7000 -> 7100, την 6400 -> 6550, κλπ.
Καραγκιοζιλίκια.