Επιλογή subwoofer

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Χαιρετώ,

Είμαι έτοιμος να προσθέσω άλλο ένα subwoofer στο χώρο μου. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, περίπου 45 - 50 τ.μ.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα Crystal Audio THX10-SUB το οποίο κάνει αρκετά καλη δουλειά αλλά δε φτάνει για τα τετραγωνικά.

Διαθέτω περίπου 300 euro. Από μια μικρή έρευνα που έκανα είμαι ανάμεσα σε:

VELODYNE IMPACT-12 (340 euro)

Earthquake FF12 (300 euro)

Earthquake Kompressor S-10 (300 euro)

Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω; Καμία άλλη πρόταση?

Οχι. Αν πάρεις και 2ο υπογούφερ με σκοπό να χρησιμοποιείς και τα δύο ταυτόχρονα, τότε και τα δύο θα πρέπει να είναι ίδια.......

Με προβληματίζετε τώρα... Το θέμα είναι ότι σκεφτόμουν να διαλέξω το earthquake ff12 μήπως φτάνει μόνο του χωρίς το crystal audio. Οπότε το ερώτημα είναι: 2 crystal audio 10" ή ένα earthquake ή velodyne 12"?

Last edited:
Επειδή έχω το ίδιο γούφερ με σένα (κάποια στιγμή είχα συζητήσει κάτι παρόμοιο με σένα στο φόρουμ) κάνεις αυτό που γράφτηκε παραπάνω αλλιώς θα έχεις προβλήματα. Το ίδιο αγοράζεις και βάζεις τις ίδιες ρυθμίσεις με το πρώτο. Ιδανικά η θέσεις θα πρέπει να είναι ηχείο L, sub1, C, sub2, ηχείο R ή ανάλογα τον χώρο σου sub1, ηχείο L, C, ηχείο R, sub2. Το 1,2 στα γούφερ δεν παιζει ρόλο γιατί είναι τα ίδια. Εγώ είχα σκεφτεί για μία εκ διαμέτρου αντίθετη τοποθέτηση που είναι χειρότερη από αυτή που περιγράφω (δεν το έπραξα τελικά) αλλά για 2ο 3ο κλπ γούφερ νομίζω είναι μονόδρομος η επιλογή του ίδιου.

Μίλησα με Crystal Audio και μου είπαν ότι μπορώ άνετα να προσθέσω το 12" επειδή αυτό που έχω έιναι ακριβώς ίδιου τύπου. Απλά θα είναι πιο δυνατό το 12"

Εκείνοι βέβαια γνωρίζουν καλύτερα, αλλά....σε άλλα σημεία του φόρουμ έχω διαβάσει (απάντηση από crystal audio εννοώ, και διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι τα γούφερ πρέπει να είναι ίδια.

φιλε η αποψη μου ειναι να βαλεις ακομα ενα το ιδιο(αφισε τους αχαπαρους τους πωλιτες τι σου ειπαν) ωστε να παιζουν ακριβος το ιδιο με την ιδια ταχυτητα για να ακογονται περιπου σαν ενα ωστε να ακουεις οσο ποιο καθαρο μπασο γινεται.ετσι δεν θα αχριστεψεις το δικο σου. Τα 2χ10αρια θα παιζουν καλυτερα απο το 1χ12αρι, μονο με 15αρι συκρινονται νοουμενου οτι θα βρεις την θεση τους.για να παρεις 15αρι ομως πρεπει να παλαρεις αρκετο χρημα.εγω πηρα ακομα 1χ10 yamaha yst 800 και μετα απο πολυ μετακομιση κατεληξα οτι το ενα διπλα στο αλλο και κοντα στην γωνια επεζαν εξαιρετικα

πουλα το 10ρι τοτε και βαλε την διαφορα για το 12αρι ...

Ακόμα αισθάνομαι άσχημα (με όλα αυτά που συμβαίνουν) για την αγορά που έκανα :slapface:. Κάτσε να περάσει λίγος καιρός...