Επιλογή συσκευής + Cloud services (αποθήκευση photo/video)

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,175
Μεταμορφωση
Καλησπερα σε όλους.

Θέλω απο τις τελευταιες LG , Samsung ναυαρχίδες που εχω (ειμαι με ενα Note 4 το οποίο λογικά φεύγει αύριο) να ξαναγυρίσω σε stock android .
Προφανώς κοιτάζω τα Nexus 5x / 6p στις 32gb εκδόσεις τους.
Το "θέμα" μου στο οποίο δεν θέλω να υποχωρήσω (αλλιώς θα παω σε V10 , S7 edge) , ειναι η αποθήκευση των photo / video μου γιατι με τη γέννηση της κορούλας μου τραβάω συνεχώς.
Απο Cloud services για αποθηκευση οποτε μπαινω WiFi, γνωριζω Google drive/photos , dropbox και Amazon Cloud drive.
Πιο ακριβό απο όλα δείχνει το Dropbox me 99 /ετος για 1ΤΒ που ειναι και μοναδική επιλογή (αλλα δεν θέλω τοσα).
Ιδνική μοιαζει της amazon με απεριοριστη χωρητικότητα και 50 το ετος , αλλα δυστυχώς δεν εχει αυτόματο ανέβασμα φωτογραφιών / βιντεο και θέλει "χέρι".
Το Google drive δειχνει ιδανικό με 22 /ετος για 100gb που μάλλον μου φτάνουν. Το μονο που με ανησυχεί , ειναι οτι στη περιπτωση του Nexus 6p και του Google photos app , αν σβησεις μια φωτο απο το κινητο , στη σβηνει και απο το Google drive/photos , σωστά ?
Η λογική μου ειναι να σβήνω φωτό απο το κινητό για να εχω ελεύθερο χώρο, αλλα να μη σβήνονται απο το cloud .

Βασικά θα ηθελα τη γνώμη οσων χρησιμοποιούν εντονα cloud services για backup , τι χρησιμοποιούν και πως.

Απάντηση: Επιλογή συσκευής + Cloud services (αποθηκευση photo/video)

Το μονο που με ανησυχεί , ειναι οτι στη περιπτωση του Nexus 6p και του Google photos app , αν σβησεις μια φωτο απο το κινητο , στη σβηνει και απο το Google drive/photos , σωστά ?
Η λογική μου ειναι να σβήνω φωτό απο το κινητό για να εχω ελεύθερο χώρο, αλλα να μη σβήνονται απο το cloud .

Δεν νομιζω πως ισχύει αυτο που λες…
Τουλάχιστον εγω δεν το βλεπω.
Εχω τις φωτογραφίες μου ανεβασμένες στο drive σε φακέλους ( πχ διακοπες , Κερκυρα, Θεσσαλονίκη, κτλ)
Οσες νεες φωτο βγαζω η συσκευή τις αποθηκεύει στον φακελο της κάμερας DCIM
Από εκει τις ανεβάζω στο drive στον φάκελο που ηδη εχω φτιάξει η σε νέο φακελο αν θελω να φτιαξω .
Μετα σβηνω τις φωτο από τον dcim φάκελο της συσκευής και φυσικά αυτές παραμένουν στο drive ενώ συγχρόνως εχουν κατεβεί και στο PC.

Re: Επιλογή συσκευής + Cloud services (αποθηκευση photo/video)

Με ποιον τρόπο τις σβήνεις?
Επειδή το κύριο πρόγραμμα φωτογραφιών είναι της Google , φοβάμαι μη συγχρονίσει και σβήσει και από το Google drive.

Απάντηση: Επιλογή συσκευής + Cloud services (αποθηκευση photo/video)

Τις σβήνω μεσα απο το photo gallery του κινητου ( εφαρμογη της huawei).
Κοιτα εγω δεν χρησιμοποιώ stock android και αγνοώ την ύπαρξη του Google Gallery ( βασικα δεν υπαρχει εφαρμογη φωτογραφιων της google στο κινητο)

Η προσεγγιση μου ειναι διαφορετική. Δεν ανεβαζω ποτε σε cloud services κανενος ειδους προσωπικά αρχεια (οπως φωτογραφιες). Γι αυτή τη χρήση εχω εναν Synology NAS (με την εξαιρετική παραμετροποιηση ρυθμισεων ασφαλειας της Synology-encryption, login attempts, ip blocks, κτλ). Ο προφανης περιορισμός ειναι στο upload της συνδεσης πισω απο την οποια ειναι ο δισκος. Προφανως μπορεις να ανεβαζεις με sftp οποιες φωτογραφιες (ή οποιοδηποτε αρχειο) απο οποιαδηποτε συσκευη και αν επιλεξεις να αγορασεις.

Η προσεγγιση μου ειναι διαφορετική. Δεν ανεβαζω ποτε σε cloud services κανενος ειδους προσωπικά αρχεια (οπως φωτογραφιες). Γι αυτή τη χρήση εχω εναν Synology NAS (με την εξαιρετική παραμετροποιηση ρυθμισεων ασφαλειας της Synology-encryption, login attempts, ip blocks, κτλ). Ο προφανης περιορισμός ειναι στο upload της συνδεσης πισω απο την οποια ειναι ο δισκος. Προφανως μπορεις να ανεβαζεις με sftp οποιες φωτογραφιες (ή οποιοδηποτε αρχειο) απο οποιαδηποτε συσκευη και αν επιλεξεις να αγορασεις.

με το ds photo δεν ανεβαίνουν αυτόματα?

Ναι και δουλευει και αρκετα καλά απο όσα ειχα διαβασει. Δε το χρησιμοποιω. Προφανως υπαρχουν και τα sync tools οσους θελουν κατι πιο τυποποιημενο.

Για cloud services το πιο φτηνο νομιζω οτι ειναι το flickr. 1τερα δωρεαν και νομιζω οτι πλεον υποστηριζει και video. Το app του εχει τη δυνατοτητα να ανεβαζει αυτοματα στο cloud οταν εισαι σε wifi (ωστε να μην σου τρωει data). Σχετικα με το google drive, αν δεις την εφαρμογη photos που ειναι συνδυασμος local gallery+cloud, υπαρχει τροπος να σβησεις κατι απο το κινητο αλλα να μην σβηστει απο το cloud. H αλλη λυση ειναι αυτο που ειπε ο cinemusic, δηλαδη να χρησιμοποιησεις μια εφαρμογη που βλεπει μονο τις φωτο του κινητου.

Προσωπικα χρησιμοποιω xpenology τωρα και synology παλαιοτερα (προφανως ειναι το ιδιο πραγμα) και το dsphoto δουλευει αψογα. Οπως ανεφερε και ο kostikos, δεν μου αρεσει η ιδεα να εχω φωτογραφιες της οικογενειας μου σε cloud services. Απο την αλλη ομως καποτε ειχα αυτη την αποψη και για τις τηλεφωνικες επαφες μου και οταν αγορασα android και εκανα sync contacts ενιωσα οτι αλλαξε η ζωη μου :) Ο αλλος λογος που ισως να με σπρωξει προς καποιο cloud service (μαλλον flickr) ειναι οτι το unraid που χρησιμοποιω σαν πρωταρχικο σερβερ δεν εχει καποια σοβαρη εναλλακτικη του dsphoto. To microserver με xpenology εχει μεινει στημενο μονο και μονο για αυτον τον λογο.

ΥΓ: αφου ψαχνεις stock android, δες και τα moto x. Ειχα nexus 4 και δεν μπορουσα με τιποτα να φανταστω οτι θα χρησιμοποιησω καποια skinned version κατασκευαστη. Πηγα σε moto x 2014 που βρηκα σε καλη τιμη και εμεινα φοβερα ευχαριστημενος. stock για παντα!!! :)

Επειδή στο σπίτι εχω windows home server μηχανημα 24/7 μου αρέσει η ιδεα αυτό να ειναι το cloud μου, και να εχω σαν backup και το google drive (με την συμπιεσμένη ποιότητα)
Μπορείτε να μου επιτε με ποια προγράμματα το κάνω και με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται αυτόματα απο το android κινητό ? Θελω να πιστεύω οτι δεν θέλει manual χειρισμό , αλλα κάθε φορά που τραβάς φωτογραφία ανεβάζει μολις βρει WiFi ... σωστά ?

Δεν ξέρω το whs καλά. Δεν ξέρω αν έχει καμία εφαρμογή τύπου dsphoto. Αν δεν έχει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις btsync, που φαντάζομαι μπορεί να εγκατασταθεί. Γενικά τα προγράμματα αυτού του τύπου έχουν την επιλογή να ενεργοποιούνται μόλις βρουν wifi.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες επίσης και το tonido. Το είχα δοκιμάσει σε unraid αλλά δεν ξετρελλαθηκα. Ήταν όμως μία καλή λύση ανάγκης.

Απάντηση: Re: Επιλογή συσκευής + Cloud services (αποθηκευση photo/video)

Για cloud services το πιο φτηνο νομιζω οτι ειναι το flickr. 1τερα δωρεαν και νομιζω οτι πλεον υποστηριζει και video.

Σε αυτο μπορεις να ανεβάσεις και αλλου τυπου αρχεια οπως office , zip κτλ ?

Όχι. Μόνο φωτό και νομίζω και videos.

O windows home server απο όσο θυμαμαι εχει καλη προσβασιμότητα αλλα δεν ειχε εν γενει ftp δυνατότητες. Παντα ομως μπορει να μπει ενας 3party ftp σερβερ. Αν ειχα pc που τρεχει διαρκως οπως το δικο σου, θα χρησιμοποιουσα φυσικά αυτη τη λύση. Κάτι αλλο που ξεχασα όμως. Για όσους εχουν δυναμική ip, τότε απαιτειται προφανως καποιο dns για να μην υπαρχει ρισκο μη-συνδεσης.

Ανεφερα το btsync γιατι θα εχει τη δυνατοτητα αυτοματου upload, αν βαλει να ειναι watched o φακελος που μπαινουν οι φωτο της καμερας. Θα πρεπει να προσεξει να βαλει read only, ωστε οταν σβησει κατι απο το κινητο να μην σβηστει και απο το server.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυναμικη ip καταλαβαινω το λογο που το γραφει ο kostikos, αλλα αν θελει να γινεται backup μονο οταν παει σπιτι του, τοτε ουτε αυτο χρειαζεται.

Ε φυσικα, απλα αν θελει και κατι on-the-go ή να τραβηξει κατι οταν ειναι εξω.. Ισως τελικα να ειναι και καλυτερα να ειναι μόνο για συγχρονισμό εντος σπιτιου. Δεν ειναι το καλυτερο να ανοιξουμε απλα την 21 στο κοινό.. Εκει θελει λιγο περισσότερη προσοχη όσον αφορα τις ρυθμισεις ασφαλειας.