Επιλογη Συστηματος !!!!!!!!!!!!!!

jetman

New member
2 November 2010
24
Παιδια γεια σας... ειμαι σε αναζητηση ηχειων και ενισχυτη και θα ηθελα τη βοηθεια σας για την εκλογη των μηχανηματων.......... σιγουρα θα τα ακουσω πριν τα παρω αλλα θα ηθελα μια κατευθυνση με γνωμονα τα παρα κατω.......

τα χρηματα που διαθετω ειναι 1500 ευρω και για τα δυο, χωρος 20τμ, αποσταση ακροασης απο τα ηχεια 2.5 μετρα. πηγη Michell Mycro + RB300 + Clearaudio Virtuoso. ακουω το 80% της μουσικης ( Rock - Downtempo - Jazz ) απο βινυλιο, συνηθως σε χαμηλες εως μετριες εντασεις οποτε θα ηθελα κατι που να παιζει καλα στις εντασεις αυτες.

Ηχεια
αναγκαστηκα θα τοποθετηθουν σε ενα επιπλο απεναντι απο τον καναπε και κολλητα σχεδον στον πισω τοιχο. στους πλαγιους τοιχους εχω τουλαχιστον 1 μετρο αερα και υπαρχει δυνατοτητα να τα φερω συμμετρικα απο το μερος που θα ακουω και τα τουιτερ στο υψος των αυτιων. Αυτη τη στιγμη εχω ενα ζευγαρι Mission 780 με το γνωστο θεμα των καμμενων γουφερ.... ( 80 ευρω το ενα απο την αντιπροσωπεια στη θεσσαλονικη ). δεν ξερω αν αξιζει να τα εφτιαχνα και να παρουν μερος στο παιχνιδι.

Ενισχυτης
με το καλυτερο phono στα ορια του δυνατου. εαν εχει και dac θα ειναι ενα συν χωρις ομως να ειναι ο γνωμονας

Παιδια σας ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια..........................

Φίλε jetman μου κάνει εντύπωση που ζητάνε τόσα λεφτά για τα γουφεράκια των 780. Τα έχω κι εγώ αυτά τα ηχεία και -κατά την άποψή μου πάντα- πιστεύω ήταν αρκετά καλά και τίμια για την κατηγορία τιμής τους. Όταν λοιπόν χρειάστηκε κάποια στιγμή ν' αλλάξω τα γούφερ τους επικοινώνησα κατευθείαν με Αγγλία και μου τα έστειλαν σε δύο μέρες με κόστος περίπου 20 λίρες το ένα...

Βέβαια τότε ήταν άλλη η αντιπροσωπεία, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό σήμερα... αλλά αν σου αρέσουν τα ηχειάκια ρώτα τους δε χάνεις τίποτα νομίζω.

Καλή αναζήτηση !

Μια πρώτη και όχι τόσο έμπειρη απάντηση (...και λίγο γενική) είναι η εξής:
1) πρώτα ξεκινάς απο τα ηχεία, καθώς ο παράγοντας το οτι θα είναι κολλητά στον τοίχο, σε περιορίζει θεωρητικά σε ηχεία κλειστής καμπίνας
ή τουλάχιστον με οπή εκτόνωσης (bass reflex) μπροστά...υπάρχουν και κάποια βάσεως (τύπου bookself) που έχουν σχεδιαστεί να παίζουν κοντά
σε τοίχο (π.χ. sonus faber toy) απλά δεν ξέρω εάν θα καλύψουν σωστά τον χώρο
2) ανάλογα η επιλογή του ηχείου, θα διαμορφώσει και την επιλογή του ενισχυτή...π.χ. τα κλειστής καμπίνας έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ρεύματα
και τέλος πρόταση μου είναι όσον αφορά στο phono, προσπάθησε να πάρεις ενα εξωτερικό, αφού πρώτα καταλήξεις σε ενισχυτή και ηχεία, προκειμένου
να μην σου περιορίσει τις επιλογές στους πιθανούς συνδυασμούς σου, αλλά και να σου δώσει τη δυνατότητα της τελικής διαμόρφωσης του ήχου στα δικά σου μέτρα.

Προσπάθησε να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς και ειδικά στο χώρο σου, καθώς το ποσό είναι σεβαστό και μπορεί πραγματικά με λίγη υπομονή
να πετύχεις κάτι καλό...καλή επιτυχία στις επιλογές σου και απόλαυσε τη διαδικασία όσο μπορείς

για ηχεια εγω θα κοιταζα αυτα http://www.whathifi.com/review/kef-ls50
και ενισχυτη ισως αυτον http://www.whathifi.com/review/rega-brio-r
φυσικα ιδανικα με ακροαση σπιτι ει δυνατον

Υ.Σ.βεβαια δεν ξερω αν υπαρχει πλεον αντιπροσωπεια rega στην Ελλαδα αρα ειναι μαλλον δυσκολο να τον ακουσεις ,δειχνει ομως ενδιαφερουσα περιπτωση

Last edited:
Απάντηση: Re: Επιλογη Συστηματος !!!!!!!!!!!!!!

Σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση

Διαμαντη πηρα τηλ στην αγγλια για τα γουφερ και μου δωσανε το τηλ στην θεσσαλονικη πραγματι ακριβα ειναι αλλα ειναι προς ωρα μια σκεψη

dimmanoukas σιγουρα θα ξεκινησω απο τα ηχεια απλα θα ηθελα να εξαντλησω την περιπτωση ολοκληρωμενου λογο χωρου συνδεσεις κ.τ.λ.

christos κι εγω τον εβαλα στο ματι τον rega με πολυ καλες κριτικες επισεις στο παιχνιδι μπαινει και ο XTZ Class-A 100 D3

Φίλε jetman δεν ξέρω κατά πόσο είσαι ανοικτός και σε μεταχειρισμένα, καθώς με το ποσό που διαθέτεις μπορείς πραγματικά να βρείς κάτι πραγματικά πολύ καλό
+ το πλεονέκτημα οτι μπορείς να ζητήσεις απο τον υποψήφιο πωλητή να το ακούσεις στον χώρο σου, για να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία του αντικειμένου, αλλά
και το πώς πραγματικά αποδίδει στο χώρο σου, καθώς πολλές φορές η θεωρία διαφέρει απο την πράξη
απλά σου συνιστώ την προσοχή ως προς τα εξής:
α)ως πρός την τοποθέτηση των ηχείων, για να πάρεις το καλύτερο που μπορείς απο αυτά (σε περίπτωση που μιλάμε για βάσεως), καλό θα είναι να αποφύγεις την τοποθέτηση τους πάνω σε έπιπλο, αλλά να προμηθευτείς κάποιες συμβατές με αυτά βάσεις
β)ως πρός τον ενισχυτή, συνήθως καλή απόδοση απο χαμηλές έως μέτριες εντάσεις έχουν οι λαμπάτοι (που θεωρώ οτι ταιριάζουν και στα ακούσματα σου)βέβαια, με ότι μειονεκτήματα έχουν αυτοί (απλά σαν σκέψη το παραθέτω)
γ) για το phono εάν το πετύχεις σε ενσωματωμένο ενισχυτή, τότε ναι γλυτώνεις αρκετά σε χώρο, αλλά και κόστος καλωδίων, απλά δυστυχώς η εμπειρία δείχνει οτι
τα μεμονωμένα έχουν περισσότερες δυνατότητες σεταρίσματος, με αποτέλεσμα την καλύτερη συνέργεια με τον υπάρχοντα αλλά και ενδεχομένως τον μελλοντικό εξοπλισμό...

αυτά τα παραθέτω ως τροφή για σκέψη και σύμφωνα με την μικρή μου εμπειρία και τίποτα άλλο...εντελώς φιλικά Δημήτρης

XTZ με zenzor 7 ή τα Q2050i ,βγαινεις ελαχιστα εκτος budget αλλα εχεις κατι εξαιρετικο απ την αλλη..

Απλα θα χρειαστει να δωσεις λιγο παραπανω σημασια στο στησιμο τους

Δημητρη σ ευχαριστω ...... ειμαι ανοιχτος σε ολες τις προτασεις ακριβως γιατι οπως πολυ σωστα λες ειναι τροφη για σκεψη, ομως αυτο το καταραμενο επιπλο πιανει ολο το τοιχο, ευτυχως ειναι κοντο οποτε σκεφτομαι να τα βαλω επανω του πιθανον με καποια αντικραδασμικα η κατι τετοιο.

FaRMaX μαλλον για ηχεια βασης με βλεπω κλειστα λογο χωρου ........ αλλα ποια?

Τα ζενζορακια τα 1 ταχω ακουσει κ ειναι εξαιρετικα τα παιδια εδω λενε πολυ καλα λογια και για τ μεγαλυτερα τα 3 δεν χανεισ κατι να τα ακουσεις.

Τα βασης δεν τα απορριπτω γενικα,εχω και βασης δλδ αλλα εχω καταληξει με δαπεδου σε σχετικα μικρο χωρο δεν με χαλαει
ουτε βεβαια ακουω σε τρελλες εντασεις για να μου δημιουργουν θεμα με το χωρο που βρισκοντε.
Αν ειναι να τα κολλησεις στο τοιχο καλυτερα να κατευθυνθεις μονο σε βασης οπως πολυ σωστα σκεφτεσαι

Last edited:

τα Ζενζορ σιγουρα ειναι στη λιστα για ακροαση...........

Για τα τετραγωνικά σου φίλε ''jetman'',δεν είναι απαραίτητο να εξαντλήσεις το μπάτζετ που έχεις σαν στόχο.

Για παράδειγμα απο πλευράς ενισχυτή,υπάρχει ο καινούργιος της Marantz (PM6005) Ή (PM8005).

http://www.skroutz.gr/s/3906638/Marantz-PM6005.html

http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=hificomponents&ProductId=PM8005

Ο 6005 έχει δικό του ενσωματωμένο Dac,αν δεν κάνω λάθος. Και η δύναμή του επαρκεί για τέτοιο χώρο. Εννοώ δηλαδή,να μην κοιτάς να πάρεις ενισχυτή με τρελά αμπέρ!!
Απο την άλλη αν τα ηχεία που θα επιλέξεις,θα είναι δύσκολα στην οδήγηση και θα θέλεις καλύτερα ρεύματα-μεγαλύτερη άνεση....Τότε ο βελτειωμένος σε δύναμη,8005 (Σε σχέση με τους προκατόχους PM8003-8004) θα κάνει την δουλειά. Υπολογίζεται γύρω στο 1000 η τιμή του,όταν έρθει ελλάδα....Μάλλον,σχετικά σύντομα. Και κάποιες άλλες προτάσεις...

http://www.skroutz.gr/s/2165570/Denon-PMA-720AE.html

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...11-25-04-39-36/denon-pma-1510-black-timi.html

http://www.skroutz.gr/s/318239/Yamaha-A-S700.html

Aυτά σε γενικές γραμμές απο εμένα...

FlyingFinn σ ευχαριστω ο 8005 φαινεται πολυ ενδιαφερων ......... ιδωμεν........

Απο ότι βλέπω,μάλλον τον έχουν φέρει τον 8005...Στα 1000+ ευρώ. Οπότε αν σε ενδιαφέρει,παίρνεις τηλέφωνο τον αντιπρόσωπο,ή περιμένεις να γίνει διαθέσιμος στα καταστήματα λιανικής.(Για να τον ακούσεις με συνδυασμό ηχείων που σε ενδιαφέρουν).

http://www.etyt.gr/images/pdf/Marantz_L JANUARY 2014.pdf

Για ποιο λογο να παει το μεγαλυτερο μερος του ποσου στον ενισχυτη?

παιδια σας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα προτασεις .......... σκεφτομαι οτι θα υπαρχουν ανολογες εμπειριες και ακροασεις απο στησιμο συστηματος με τις δυσκολιες του χωρου που εχω οποτε η αναφορα τους θα ηταν σημαντικη. απο οτι καταλαβαινω μαλλον παμε για κλειστου τυπου ηχειο . αν ναι τοτε ποιο μπορει να ειναι αυτο? μετα νομιζω οτι η εκλογη του ενισχυτη θα ειναι ευκολοτερη...........

Ακριβως αυτο.Μη κολας με τη κλειστh καμπινα παντως
Και την οπη μπροστα να εχει κομπλε θα εισαι.

Οπωσδηποτε να περασεις κ απο ATC ειναι μεσα στο budget

Last edited: