Επιλογή Τελικού...Διλλήματα

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Συμφορουμίτες χαιρετώ σας!

Ενα ζευγάρι ηχείων Audiovector Mi3 Signature οδηγείται από τον ολοκληρωμένο Leema Pulse. Σκέφτομαι το ενδεχόμενο διενίσχυσης. Σαν μια πρώτη επιλογή μου έρχεται ο Leema Hydra II.

Επειδή όμως δεν κατέχω και πάρα πολλά επί του θέματος, απευθύνομαι σε εσάς για προτάσεις και άλλων κατασκευαστών έτσι ώστε να μπορέσω να φτιάξω μια short list ακροάσεων για να επιλέξω....

Budget μέχρι 4k αυστηρά όχι πιο πάνω....

Αναμένω τις προτάσεις σας με ενδιαφέρον!

:a0210:

Αν έχω καταλάβει καλά τα ηχεία σου παίρνουν τριπλοκαλωδίωση-τριπλοενίσχυση.
Θες τον τελικό για να οδηγήσεις bass & mid και τον ολοκληρωμένο για τα high freq.
Αν σου αρέσει ό ήχος της εταιρείας θα σε συμβούλευα να κινηθείς προς ομόσταβλο τελικό. Η ασφαλέστερη επιλογή.
Καλο θα είναι να ακούσεις στο χώρο σου τον τελικό για να δεις το αποτέλεσμα της διενίσχυσης και κατά πόσο υπάρχει βελτίωση.

Σου λείπει οδήγηση και έλεγχος μάλλον γι' αυτό ζητάς τελικό.

Αν έχω καταλάβει καλά τα ηχεία σου παίρνουν τριπλοκαλωδίωση-τριπλοενίσχυση.
Θες τον τελικό για να οδηγήσεις bass & mid και τον ολοκληρωμένο για τα high freq.
Αν σου αρέσει ό ήχος της εταιρείας θα σε συμβούλευα να κινηθείς προς ομόσταβλο τελικό. Η ασφαλέστερη επιλογή.
Καλο θα είναι να ακούσεις στο χώρο σου τον τελικό για να δεις το αποτέλεσμα της διενίσχυσης και κατά πόσο υπάρχει βελτίωση.

Σου λείπει οδήγηση και έλεγχος μάλλον γι' αυτό ζητάς τελικό.

Σωστά κατάλαβες... Ο ήχος της εταιρείας μου αρέσει πολύ. Θα κανονίσω ακρόαση αλλά μετά το πέρας της έκθεσης για τον Hydra II.

Θα στείλω και ένα μύνημα στομ maker αλλά θα ήθελα να είχα και κανα δυο προτάσεις παραπάνω εκτός της πεπατημένης....

Σωστά κατάλαβες... Ο ήχος της εταιρείας μου αρέσει πολύ. Θα κανονίσω ακρόαση αλλά μετά το πέρας της έκθεσης για τον Hydra II.

Θα στείλω και ένα μύνημα στομ maker αλλά θα ήθελα να είχα και κανα δυο προτάσεις παραπάνω εκτός της πεπατημένης....

Κοίτα, για να είσαι σίγουρος για την επιλογή τελικού μόνο με ακροάσεις και δοκιμές μπορείς να καταλάβεις το ηχητικών αλλά και το ηλεκτρικών χαρακτηριστικών ταίριασμα με τον ενισχυτή που ήδη έχεις.

Θεωρώ ότι σε προ-τελικούς καλό θα είναι να είναι του ίδιου κατασκευαστή.
Δηλ, π.χ. αν ημουν στη θέση σου και ήθελα κάτι άλλο εκτός leema, θα πουλούσα ή αντάλλασσα τον leema και θα έπαιρνα ζεύγος προ-τελικού του ίδιου κατασκευαστή όποιος και να ήταν αυτός, αφού μου άρεσε το αποτέλεσμα με τα ηχεία μου.

Κοίτα, για να είσαι σίγουρος για την επιλογή τελικού μόνο με ακροάσεις και δοκιμές μπορείς να καταλάβεις το ηχητικών αλλά και το ηλεκτρικών χαρακτηριστικών ταίριασμα με τον ενισχυτή που ήδη έχεις.

Θεωρώ ότι σε προ-τελικούς καλό θα είναι να είναι του ίδιου κατασκευαστή.
Δηλ, π.χ. αν ημουν στη θέση σου και ήθελα κάτι άλλο εκτός leema, θα πουλούσα ή αντάλλασσα τον leema και θα έπαιρνα ζεύγος προ-τελικού του ίδιου κατασκευαστή όποιος και να ήταν αυτός, αφού μου άρεσε το αποτέλεσμα με τα ηχεία μου.

Ναι αλλά εγώ έχω ήδη τον ολοκληρωμένο (που παίζει φοβερά) και θέλω τον τελικό για σωστότερη οδήγηση των ηχείων. Ετσι και αλλιώς ο τελικός θα οδηγείται από τον ολοκληρωμένο. Να πάω σε σετ προ-τελικού δεν παίζει γιατί έτσι πάλι με τριπλοκαλωδίωση θα παίξω, ενώ εγώ ζητάω διπλοενίσχυση...

Κατάλαβα τι λες ο τελικός θα συνδεθει στο pre-out του ολοκληρωμένου.

Υπάρχουν και προ μες δύο εξόδους που δέχονται δύο τελικούς ταυτοχρονα, αλλά ανεβαίνει το κόστος.

Άποψή μου: μείνε στον Hydra.
Υπάρχουν προτάσεις για στερεοφωνικό τελικό πολλές, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ταιριάξουν με τον Leema Pulse.

Εγώ θα έλεγα να δώσεις τον Pulse και να πάρεις τον εξαιρετικό Tucana II.

Kράτα το σύστημά σου,όσο πιό μίνιμαλ μπορείς...

Re: Απάντηση: Επιλογή Τελικού...Διλλήματα

Εγώ θα έλεγα να δώσεις τον Pulse και να πάρεις τον εξαιρετικό Tucana II.

Kράτα το σύστημά σου,όσο πιό μίνιμαλ μπορείς...

Ο Pulse είναι μόλις δύο εβδομάδων, οπότε λίγο δύσκολο. Εξάλλου είναι ο III, με dac από Antila II, in/out usb, οπτικές/ομοαξονική είσοδο. Είναι πολυσουγιάς.... Ακουσα και τον Tucana II αλλά πήγαινε πολύ το μαλί συν το ότι δεν έχει τα ψηφιακά καλούδια του μικρού.

Το άλλο που σκεφτόμουν είναι το εξής : Να πάρο έναν τελικό πολυκάναλο (το πιθανότερο πεντακάναλο) και να δώσω δυο κανάλια στο δεξί ηχείο και δυο κανάλια στο αριστερό. Με αυτό τον τρόπο θα έχω "κάτι σαν" τριενίσχυση (τα ηχεία έχουν τρία ζευγάρια μπόρνες)

Εσείς τί λέτε??? :BDBDG54:

Συμφορουμίτες χαιρετώ σας!

Ενα ζευγάρι ηχείων Audiovector Mi3 Signature οδηγείται από τον ολοκληρωμένο Leema Pulse. Σκέφτομαι το ενδεχόμενο διενίσχυσης. Σαν μια πρώτη επιλογή μου έρχεται ο Leema Hydra II.

Επειδή όμως δεν κατέχω και πάρα πολλά επί του θέματος, απευθύνομαι σε εσάς για προτάσεις και άλλων κατασκευαστών έτσι ώστε να μπορέσω να φτιάξω μια short list ακροάσεων για να επιλέξω....

Budget μέχρι 4k αυστηρά όχι πιο πάνω....

Αναμένω τις προτάσεις σας με ενδιαφέρον!

:a0210:

κανονικα για να κανεις σωστη διενισχυση χρειαζεται οι δυο ενισχυτες να ειναι ακριβως οι ιδιοι. Αρα απο τη στιγμη που ο ενας απο τους δυο θα ειναι ο τελικος της Leema πρεπει να αγορασεις ενα τελικο της ιδιας εταιριας που να εχει πανομοιοτυπα τελικα σταδια με τον ολοκληρωμενο που εχεις. Πιστευω ο αντιπροσωπος θα μπορεσει ποιος ειναι ο τελικος που θα ματσαρει σωστα με τον ολοκληρωμενο σου ωστε να μην εχεις προβληματα ανομοιογενειας στα ηχεια σου...

κανονικα για να κανεις σωστη διενισχυση χρειαζεται οι δυο ενισχυτες να ειναι ακριβως οι ιδιοι. Αρα απο τη στιγμη που ο ενας απο τους δυο θα ειναι ο τελικος της Leema πρεπει να αγορασεις ενα τελικο της ιδιας εταιριας που να εχει πανομοιοτυπα τελικα σταδια με τον ολοκληρωμενο που εχεις. Πιστευω ο αντιπροσωπος θα μπορεσει ποιος ειναι ο τελικος που θα ματσαρει σωστα με τον ολοκληρωμενο σου ωστε να μην εχεις προβληματα ανομοιογενειας στα ηχεια σου...

Την απάντηση του αντιπροσώπου την έχω. Οπως επίσης έχω και την απάντηση του κατασκευαστή των ηχείων. Απλά ήθελα και την γνώμη των εμπειρότερων μελών εδώ για να δώ αν έχω περισσότερες επιλογές....

Να σου πω την αληθεια εγω διενισχυση με διαφορετικους ενισχυτες δεν θα δοκιμαζα ποτε...

Last edited:
Την απάντηση του αντιπροσώπου την έχω. Οπως επίσης έχω και την απάντηση του κατασκευαστή των ηχείων. Απλά ήθελα και την γνώμη των εμπειρότερων μελών εδώ για να δώ αν έχω περισσότερες επιλογές....

Και ποιες ήταν; Έτσι, από περιέργεια...

(Καλά, του αντιπροσώπου τη φαντάζομαι -και το λέω με την καλή έννοια, ο άνθρωπος είναι πολύ σοβαρός επαγγελματίας- αλλά με ενδιαφέρει και η απάντηση του Δανού)

Φραγκ. μαγική λύση δεν υπάρχει σε αυτά τα πράγματα...

Βασικά αν δεν ακούσεις και δεν υπάρχει μια αρχική σχεδίαση του τελικού συστήματος είναι δύσκολα τα πράγματα...
Νομίζω ότι όταν αγόρασες τα ηχεία έπρεπε να τα ματσάρεις με έναν ολοκληρωμένο ή set power/pro. Θα ήταν πιο εύκολο νομίζω απ' ότι τώρα...

Αν κάτι δεν πάει καλά στο συνδυασμό ηχείων/ενισχυτή τα πράγματα δεν διορθώνουν εύκολα με προσθήκες... Εγώ θα προτιμούσα την αλλαγή με όποιο κόστος τώρα, γιατί είναι πιθανόν η χασούρα να διευρυνθεί στο μέλλον...

Ρόλο θα παίξει και ο χώρος σου καθώς και οι μουσικές προτιμήσεις σου...

Αν επιμένεις σε σύνθετες λύσεις, μπλέκοντας και άλλες παραμέτρους στο ήδη σύνθετο πρόβλημα, καλοί τελικοί είναι και αυτοί των plinius, audia flight και parasound...
θα ταιριάξουν περισσότερο από ομόσταυλο τελικό? Μάλλον όχι... αλλά αυτό θα το κρίνεις μόνος σου!

Ξεκίνα ακροάσεις και ότι σε φωτίσει ο Θεός του HiFi...

-bye-

Το άλλο που σκεφτόμουν είναι το εξής : Να πάρο έναν τελικό πολυκάναλο (το πιθανότερο πεντακάναλο) και να δώσω δυο κανάλια στο δεξί ηχείο και δυο κανάλια στο αριστερό. Με αυτό τον τρόπο θα έχω "κάτι σαν" τριενίσχυση (τα ηχεία έχουν τρία ζευγάρια μπόρνες)

Εσείς τί λέτε??? :BDBDG54:

Μείνε στους Leema. Αν πάρεις τελικό άλλης εταιρείας οι μεσοχαμηλές θα έχουν άλλη ηχητική υπογραφή από τις υψηλές, και αυτό δεν το θέλεις.

Και ποιες ήταν; Έτσι, από περιέργεια...

(Καλά, του αντιπροσώπου τη φαντάζομαι -και το λέω με την καλή έννοια, ο άνθρωπος είναι πολύ σοβαρός επαγγελματίας- αλλά με ενδιαφέρει και η απάντηση του Δανού)

O Δανός μου πρότεινε τα εξής :

[FONT=&quot]The set-up I mentioned with 152xs/Flatcap/ and 2 x NAP155xs would be bi-wiring as the NAP152 is pre-amp.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Depending on your country and access to brands I could also recommend the new Exposure 3010 pre and 3010 power monoblocks – retailing at around 3.000

Που όμως δεν μου άρεσαν σαν ακούσματα....
[/FONT]

p { margin-bottom: 0.08in; }
Φραγκ. μαγική λύση δεν υπάρχει σε αυτά τα πράγματα...
Βασικά αν δεν ακούσεις και δεν υπάρχει μια αρχική σχεδίαση του τελικού συστήματος είναι δύσκολα τα πράγματα...
Νομίζω ότι όταν αγόρασες τα ηχεία έπρεπε να τα ματσάρεις με έναν ολοκληρωμένο ή set power/pro. Θα ήταν πιο εύκολο νομίζω απ' ότι τώρα...

Πριν επιλέξω τον συγκεκριμένο ενισχυτή τα ηχεία τα άκουσα με καμια δεκαριά διαφορετικούς συνδιασμούς και ο ολοκληρωμένος Pulse μου κάθησε πιο καλά από όλους...

Σετ pro/power δεν ήθελα γιατί για σωστή οδήγηση των ηχείων απαιτήτω διενίσχυση και pro/power δεν βοήθαγε καθόλου. Ενώ με ολοκληρωμένο+power διευκολύνονται πολύ τα πράγματα. Μάνι μάνι έχεις ένα τροφοδοτικό για τις υψηλές και ένα δεύτερο για μεσαίες/χαμηλές...

Αν κάτι δεν πάει καλά στο συνδυασμό ηχείων/ενισχυτή τα πράγματα δεν διορθώνουν εύκολα με προσθήκες... Εγώ θα προτιμούσα την αλλαγή με όποιο κόστος τώρα, γιατί είναι πιθανόν η χασούρα να διευρυνθεί στο μέλλον...

Ρόλο θα παίξει και ο χώρος σου καθώς και οι μουσικές προτιμήσεις σου...

Αν επιμένεις σε σύνθετες λύσεις, μπλέκοντας και άλλες παραμέτρους στο ήδη σύνθετο πρόβλημα, καλοί τελικοί είναι και αυτοί των plinius, audia flight και parasound...
θα ταιριάξουν περισσότερο από ομόσταυλο τελικό? Μάλλον όχι... αλλά αυτό θα το κρίνεις μόνος σου!
Ξεκίνα ακροάσεις και ότι σε φωτίσει ο Θεός του HiFi...

Το πρόβλημα δεν είναι ο ολοκληρωμένος σαν μονάδα. Ηξερα από την αρχή ότι τα 80W ούτε να αγγίξουν τα Audiovector... Ομως κάνει καταπληκτική δουλειά και με αυτά που έχει επάνω έχεις καθαρίσει από πολλούς μπελάδες. Π.χ. Το dac που φοράει επάνω από το Antila II είναι όλα τα λεφτά. Χωρια οπτικες, ομοαξονικές, in/out USB κλπ.

Το μόνο που θα γίνει είναι η προσθήκη τελικού και μάλλον από ότι φαίνεται θα πάω για τον ομόσταυλό του....

Το πρόβλημα της οδήγησης δεν ήταν τόσο έντονο στην αρχή, διότι οι ηχογραφήσεις ήταν σχετικά καινούργιες.

Το πρόβλημα φάνηκε όταν έβαλα Edge of thorns από Savatage. Στην αρχή είπα ότι η ηχογράφησω είναι για τις πέτρες. Αγόρασα την remastered έκδοση να δώ τί γίνεται.... Τα ίδια. Καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς μουσικής αλλά από οδήγηση.... Ανέβαζα ανέβαζα ανέβαζα τίποτα. Φτάνω στο 90% της ισχύος και ξεκινάνε ψιλοπαραμορφώσεις. Και από ένταση? Σαν να άκουγα με το 50% άλλα albums...

Για αυτό και γίνεται η όλη διερεύνηση....

Ειναι και δισκάρα η ρημάδα και θέλω να την ακούω τσίτα!

Anyway θα τον πάρω παραμάσχαλα και θα ξεκινήσω ακροάσεις αν και ξέρω πού θα καταλήξω....

Ευχαριστώ όλους όσους είπαν την γνώμη τους!!!

Για να χρησιμοποιήσεις τον ολοκληρωμένο σε συνδυασμό με ένα τελικό για διενίσχυση θα πρέπει ο ολοκληρωμένος και ο τελικός να έχουν ίδιο κέρδος γιατί αλλιώς θα ενισχύονται περισσότερο είτε οι χαμηλές είτε οι υψηλές (ανάλογα ποιος ενισχυτής έχει το μεγαλύτερο κέρδος).
Δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις θα πρέπει σε κάθε θέση του ρυθμιστικού έντασης ολοκληρωμένος και τελικός να δίνουν ίδια τάση στους ακροδέκτες εξόδου ισχύος.
Θα πρέπει λοιπόν να προσέξεις πάρα μα πάρα πολύ αυτό το σημείο γιατί αλλιώς θα έχεις εγγυημένα πρόβλημα.

Για να χρησιμοποιήσεις τον ολοκληρωμένο σε συνδυασμό με ένα τελικό για διενίσχυση θα πρέπει ο ολοκληρωμένος και ο τελικός να έχουν ίδιο κέρδος γιατί αλλιώς θα ενισχύονται περισσότερο είτε οι χαμηλές είτε οι υψηλές (ανάλογα ποιος ενισχυτής έχει το μεγαλύτερο κέρδος).
Δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις θα πρέπει σε κάθε θέση του ρυθμιστικού έντασης ολοκληρωμένος και τελικός να δίνουν ίδια τάση στους ακροδέκτες εξόδου ισχύος.
Θα πρέπει λοιπόν να προσέξεις πάρα μα πάρα πολύ αυτό το σημείο γιατί αλλιώς θα έχεις εγγυημένα πρόβλημα.

Μόνο με τον συνδιασμό Pulse+hydra γίνεται αυτό που λές, δλδ και οι δύο ενισχυτές της μαμάς εταιρείας....