Επιλογη τηλεφακου για canon

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,354
Samos!
Εδω και καιρο ψηνομαι για αγορα καλου τηλεφακου.. Προσφατα πηρα εναν canon 15-85 ο οποιος αντικατεστησε εναν sigma 17-70, και ειδα τι σημαινει καλος φακος για πρωτη φορα..
Πριν κανα μηνα πηρα εναν sigma 70-300 (τον απλο οχι τον apo) κυριως για να καλυψω μια συγκεκριμενη αναγκη για video στατικου θεματος. Εκει ειναι μια χαρα.. Αλλα για φωτογραφιση μαλλον οχι.. Λεω οχι γιατι δυστηχως τον συγκρινω αμεσα με τον 15-85 και οι διαφορες ειναι μεγαλες..
Ψαχνομαι λοιπον απο τωρα, πηρα κ εναν κουμπαρα, ωστε εκει περιπου στα Χριστουγενα να κανω την κινηση μου..
Στο ψητο... Τηλεφακο διχως is ΔΕΝ ξανα αγοραζω..θα γουσταρα πολυ τον Canon 70-200L 2.8 IS.. Αλλα ουτε για πλακα δε μπορω να δωσω τοσα..
Οποτε οι λυσεις ειναι η ο Canon 70-200L f4.0 η ο Sigma 50-150mm F2,8 EX DC OS APO HSM...
Ο canon διχως αμφισβητιση ειναι λουκουμι, αλλα Μου αρεσει το 2.8 του sigma, γιατι θα θελα κατι καλυτερο για indoor shoting, συν το οτι ειναι φθηνοτερος κατα κανενα 250αρι.. Αλλα δε βρισκω καπου καποιο βαρβατο review και με προβληματιζει..
Τι λετε εσεις οι ποιο εμπειροι;

Εδω και καιρο ψηνομαι για αγορα καλου τηλεφακου.. Προσφατα πηρα εναν canon 15-85 ο οποιος αντικατεστησε εναν sigma 17-70, και ειδα τι σημαινει καλος φακος για πρωτη φορα..
Πριν κανα μηνα πηρα εναν sigma 70-300 (τον απλο οχι τον apo) κυριως για να καλυψω μια συγκεκριμενη αναγκη για video στατικου θεματος. Εκει ειναι μια χαρα.. Αλλα για φωτογραφιση μαλλον οχι.. Λεω οχι γιατι δυστηχως τον συγκρινω αμεσα με τον 15-85 και οι διαφορες ειναι μεγαλες..
Ψαχνομαι λοιπον απο τωρα, πηρα κ εναν κουμπαρα, ωστε εκει περιπου στα Χριστουγενα να κανω την κινηση μου..
Στο ψητο... Τηλεφακο διχως is ΔΕΝ ξανα αγοραζω..θα γουσταρα πολυ τον Canon 70-200L 2.8 IS.. Αλλα ουτε για πλακα δε μπορω να δωσω τοσα..
Οποτε οι λυσεις ειναι η ο Canon 70-200L f4.0 η ο Sigma 50-150mm F2,8 EX DC OS APO HSM...
Ο canon διχως αμφισβητιση ειναι λουκουμι, αλλα Μου αρεσει το 2.8 του sigma, γιατι θα θελα κατι καλυτερο για indoor shoting, συν το οτι ειναι φθηνοτερος κατα κανενα 250αρι.. Αλλα δε βρισκω καπου καποιο βαρβατο review και με προβληματιζει..
Τι λετε εσεις οι ποιο εμπειροι;

βρε τζιμάνι μου, βρε μπούφο μου, βρε νησιώτη, βρε φωτογράφε της κακιάς ώρας (πλάκα κάνω!!!) είναι δυνατόν να ψάχνεις τεστ για sigma/tokina/tamron και να κοιτάς μόνο στα θέματα της canon? αφού ο ίδιος φακός υπάρχει και για τις άλλες μοντούρες. Πάρε λοιπόν ένα τεστ http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/836-sigmaex5015028dcos και δεστο πολύ προσεκτικά. Ο φακός δείχνει να είναι αστέρι εκτός ενός σημείου. Ότι είναι βαρύς πολύ βαρύς συγκρίσιμος μόνο με τους 2.8 τηλεφακούς ζουμ.

Θέλεις κι άλλα τεστ-γνώμες;
http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1422/cat/31

Τα 150 του σίγμα ίσως να μην σου φτάσουν, όχι ότι είναι λίγα βέβαια. Προσωπικώς σε κροπ θα μου έφταναν, αλλά πόσο θέλει ο καθένας.... πάντως 150 με 300 είναι τεράστια διαφορά. Θα μπορούσες να την βγάλεις αρκετά οικονομικά με τον νέο Canon 55-250 is STM (προσοχή, ο STM). Όχι ότι ο απλός είναι άσχημος, αλλά οι νέοι stm έχουν φανεί και κάπως καλύτεροι οπτικά και γρηγορότεροι και ακριβέστεροι στην εστίαση από τους παλιούς απλούς. Οκ θα μου πεις είναι κάπως σκοτεινός... ήδη στα 135mm είναι f/5.... Για τι ακριβώς τον θέλεις τον τηλεφακό και θέλεις οπωσδήποτε να είναι και φωτεινός?

Χα χα χα...Γεια σου ρε Βλαση μερακλη... Εγω βασικα ακομα δεν εχω ξεδιαλυνει καποια πραγματα στο μυαλο μου.. ο καθε φακος ειναι ακριβως ιδιος για καθε μοντουρα? αποδιδει ακριβως ιδια?. Μπερδευομαι που καμια φορα διαβαζω για κατι μοτερια που χουν οι νικον , αλλες δεν εχουν, ε και λεω δε μπορει θα χουν τιποτις διαφορες!! ... Τεσπα..
Η χρηση του θα ειναι all round.. πορτραιτα, τοπια κτλ.. αλλα θα ηθελα να μπορω να βγαλω φωτεινες φωτο πχ σε καποιον γαμο, σε καποια αλλη εκδηλωση σε εσωτερικο χωρο, σε καποια συναυλια κτλ κτλ. δε μιλαω για τελειως νυχτα, φωτο πολεων απο ψηλα κτλ..απλα Indoor events με λιγα εως πολλα φωτα..
Το 50 μου αρεσει πολυ, γιατι ειναι λιγο ποιο all round απτο 70.. το 150 το φοβαμαι αν θα μου φτανει μονο.. αλλα σκεφτομαι στην αναγκη την λυση ενος 1,4χ extender..

υγ... χμμ..απ οτι βλεπω ο 50-150 ειναι μονο για crop factor ε.. δε ειναι future proof αυτο..

Last edited:
Χα χα χα...Γεια σου ρε Βλαση μερακλη... Εγω βασικα ακομα δεν εχω ξεδιαλυνει καποια πραγματα στο μυαλο μου.. ο καθε φακος ειναι ακριβως ιδιος για καθε μοντουρα? αποδιδει ακριβως ιδια?. Μπερδευομαι που καμια φορα διαβαζω για κατι μοτερια που χουν οι νικον , αλλες δεν εχουν, ε και λεω δε μπορει θα χουν τιποτις διαφορες!! ... Τεσπα..
Η χρηση του θα ειναι all round.. πορτραιτα, τοπια κτλ.. αλλα θα ηθελα να μπορω να βγαλω φωτεινες φωτο πχ σε καποιον γαμο, σε καποια αλλη εκδηλωση σε εσωτερικο χωρο, σε καποια συναυλια κτλ κτλ. δε μιλαω για τελειως νυχτα, φωτο πολεων απο ψηλα κτλ..απλα Indoor events με λιγα εως πολλα φωτα..
Το 50 μου αρεσει πολυ, γιατι ειναι λιγο ποιο all round απτο 70.. το 150 το φοβαμαι αν θα μου φτανει μονο.. αλλα σκεφτομαι στην αναγκη την λυση ενος 1,4χ extender..

υγ... χμμ..απ οτι βλεπω ο 50-150 ειναι μονο για crop factor ε.. δε ειναι future proof αυτο..

αν πρόκειται για κάλυψη εκδηλώσεων σε εσωτερικό χώρο με φλας, τότε κάνεις ό,τι θέλεις με το φλας. Αν όμως τραβάς χωρίς φλας, τότε ναι, το 2.8 είναι μάλλον καλύτερο από το 5,6 με is διότι οι όποιες μικροκινήσεις των ατόμων θα γραφούν ως θολούρα στο κάδρο, ενώ υπάρχει περίπτωση να παγώσουν αν τραβάς με 2.8.

Από εκεί και πέρα, η απόδοση του φακού είναι περίπου ίδια. Δηλ. κορυφαία και στα δυο συστήματα. Δες και την περίπτωση που σου συστήνει ο Τάσος... θα κάνεις μεφγάλη οικονομία αν τραβάς με φλας.

Δεν θα είναι και πολύ πιο all around ο 50-150. Δεν μπορείς να μην έχεις και δεύτερο στάνταρ ή ευρυγώνιο ζουμ. Πάντως είναι αξιόλογος φακός.

Το future proof άστο. Ποτέ δεν είσαι. Το κροπ είναι ώριμο και με καλή ποιότητα, δεν χρειάζεται να πας σε ff όπου τα κοστολόγια ξεφεύγουν όχι γιατί κοστίζει τάξεις μεγέθους παραπάνω αλλά ιδίως γιατί οι εταιρείες βαράνε (όσο λιγότερο το κοινό και λιγότερο μαζικής κατανάλωσης το προϊόν, τόσο χειρότερα)

Φλας εξωτερικο δεν εχω ακομα..πιθανων στο μελλον.. για την ωρα φανταζομαι οτι θα με κουραζει πολυ απο θεμα ογκου να κουβαλαω εξτρα φλας.. και γενικα οι φωτο διχως φλας μ αρεσουν περισσοτερο..
αρα μιλαμε για δυο ισαξιους φακους απο πλευρας ποιοτητας.. χμμ..

Σε καθε περιπτωση λαβε υπόψιν σου τον παράγοντα βάρος. Ειχα τον 70-200 2.8 is, άριστος φακός αλλά ήταν αδύνατο να τον εχω μαζι μου στις ολοήμερες περιπλανήσεις μου μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Μετάνιωσα που δεν προτιμησα τον f.4 που θα με συντροφευε πολυ περισσοτερο χρονο.

Εκτος του οτι ο 50-150 δεν ειναι FF δεν ειναι σοβαρος φακος παρα μονο για φωτογραφηση με ταβανι.

Αργοτερα ετσι οπως πας θα τον αλλαξεις σιγουρα.

Αν θες future proof παρε σοβαρο φακο μια φορα και σκαστα. Μτχ υπαρχουν πλεον τρελλες ευκαιριες.

Και τελικα θα σου ερθει πολυ φθηνοτερα απο το να αλλαζεις συνεχεια φακο.

Re: Απάντηση: Επιλογη τηλεφακου για canon

Δεν θα είναι και πολύ πιο all around ο 50-150. Δεν μπορείς να μην έχεις και δεύτερο στάνταρ ή ευρυγώνιο ζουμ. Πάντως είναι αξιόλογος φακός.

Το future proof άστο. Ποτέ δεν είσαι. Το κροπ είναι ώριμο και με καλή ποιότητα, δεν χρειάζεται να πας σε ff όπου τα κοστολόγια ξεφεύγουν όχι γιατί κοστίζει τάξεις μεγέθους παραπάνω αλλά ιδίως γιατί οι εταιρείες βαράνε (όσο λιγότερο το κοινό και λιγότερο μαζικής κατανάλωσης το προϊόν, τόσο χειρότερα)

Ναι σιγουρα ο 50-150 μονος του δε λεει..αλλά πες οτι κουβαλας μονο τον τηλεφακο..ε με το 50 θα σαι λιγακι ποιο ανετος στo wide..
Οσον αφορα το full frame δεν το σκεφτομαι καν..αν και περιεργαζομενος μια 6D γλυκαθηκα πολυ..αλλα δε ξετρελαθηκα ..οποτε.. Σκεφτομαι οτι ακομα θελω αρκετα ψωμια για να εκμεταλευτω πληρως την 60D που εχω, οποτε ειναι μαλον φοβερη υπερβολη να παω σε αλλη μηχανη.. απλα το οτι ο 70-200 ειναι και για fullframe ειναι κατι το οποιο ειναι ενα ωραιο option να υπαρχει..

Κατα μεσο ορο,με iso 800 με f4 και is περιπου (με 70-200) με τι ταχυτητα μπορει να βγαλει κανεις φωτο handheld?

Σε καθε περιπτωση λαβε υπόψιν σου τον παράγοντα βάρος. Ειχα τον 70-200 2.8 is, άριστος φακός αλλά ήταν αδύνατο να τον εχω μαζι μου στις ολοήμερες περιπλανήσεις μου μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό. Μετάνιωσα που δεν προτιμησα τον f.4 που θα με συντροφευε πολυ περισσοτερο χρονο.

Kαι το θεμα βαρος με προβληματιζει σιγουρα...
Ναθ δε βιαζομαι, και γιαυτο θελω την οσο δυνατον ποιο βελτιστη επιλογη... Μαλον κλεινω προς τον 70-200..

Σηφη η επιλογη μου και συμβουλη μου ειναι εδω και χρονια αυτος που εχω στο οπλοστασιο μου.

Canon f4 is.

Τιποτα αλλο.

Η χρυση τομη κοστους βαρους και αποδοσης στο θεο.

οτι οπτικα δεν ειναι κατι το σπουδαιο.

Για την ακριβεια ειναι μετριος. Απλα ειναι βολικος λογω μεγαλου ευρους .

Απάντηση: Re: Επιλογη τηλεφακου για canon

Φλας εξωτερικο δεν εχω ακομα..πιθανων στο μελλον.. για την ωρα φανταζομαι οτι θα με κουραζει πολυ απο θεμα ογκου να κουβαλαω εξτρα φλας.. και γενικα οι φωτο διχως φλας μ αρεσουν περισσοτερο..
αρα μιλαμε για δυο ισαξιους φακους απο πλευρας ποιοτητας.. χμμ..

Εάν δεν έχεις φλας, τότε πριν τον τηλεφακό πάρε πρώτα φλας και μάθε να το χρησιμοποιείς σωστά ώστε να το κάνεις σχετικώς "αόρατο". Χρειάζεται σε πολλά σενάρια... σκέψου ακόμη και για το πολύ απλό fill-in στην ύπαιθρο. Μετά παίρνεις και τηλεφακό. Ήδη στα 85mm έχεις ένα σχετικά αξιοπρεπές τέλε.

Απάντηση: Re: Επιλογη τηλεφακου για canon

Δεν θα το έλεγα... μιλάμε για τον νέο OS.

Τον παράγοντα βάρος που λέει παραπάνω ο Σωκράτης και ο Ναθαναήλ μην τον προσπερνάς έτσι αψήφιστα. Ένας 70-200 φ/2.8 έχει σοβαρό και βάρος και κυρίως όγκο στη τσάντα. Θα συμφωνούσα κι εγώ για τον f/4 is, είναι εξαιρετικός φακός. Αλλά δες λιγάκι και τον νέο stm, είναι εξαιρετική επιλογή για τα 300 ευρώ του.

Το fill in στην υπαιθρο ειναι ισως και η μονη περιπτωση που μου λειψε το δυνατο φλας!
Σιγουρα πρεπει να παρω και να το μαθω καλα. Οσο και να μη το θελω, καταλαβαινω οτι χρειαζεται..
Στις εκδηλωςεις που θελω, το 85 δε μου φτανει. Οπως πχ σε συναυλια, στα 6-7 μετρα απτην σκηνη..

ναθ μιλάς για το προηγούμενο μοντέλο. Το καινούριο αυτό του 2011 έχει εντελώς άλλη σχεδίαση οπτικών.