Επιλογή τηλεόρασης 55" για DIGEA ?

komhths

New member
4 May 2014
16
Χαιρετώ σας,
συγχαρητήρια για την καλή οργάνωση, το ωραίο κλίμα και την πληθώρα γνώσεων που προσφέρετε ακόμα και σε απλούς αναγνώστες αυτού του ιστότοπου!

Εδώ και πολύ καιρό ξεψαχνίζω το φορουμ σας προκειμένου να βοηθηθώ στην επιλογή τηλεόρασης. Ωστόσο κάποιες μάλλον βασικές απορίες μου δεν έχουν λυθεί και έτσι πήρα το θάρρος παρ'ότι "κομήτης" να εγγραφώ στο forum σας προκειμένου να ζητήσω λίγο από τον πολύτιμο χρόνο και τις γνώσεις σας ούτως ώστε να μην προβώ σε λανθασμένη αγορά. Οποιαδήποτε συνεισφορά σας θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και πολύτιμη μιας και δεν κατέχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο της τηλεόρασης.

Η τηλεόραση προορίζεται για το σαλόνι, με απόσταση θέασης περίπου 3 m σε σχετικά φωτεινό χώρο. Η χρήση θα είναι κατά 90% τηλεοπτικό σήμα κι ένα 10% ταινίες-ίσως και 3D. Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να συνδεθεί και ote-tv μιας και μέλος της οικογένειας είναι λάτρης των αθλητικών γεγονότων, των οποίων η θέαση προς το παρών γίνεται μέσω DIGEA.

Με βάση αυτά που έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, ψάχνω αρχικά για τηλεόραση LED, 55". Το πρόβλημα στην εξίσωση μάλλον είναι το τηλεοπτικό σήμα. Και για να εξηγήσω καλύτερα τον προβληματισμό μου, σήμερα πέρασα από ένα κατάστημα της Ηλεκτρονικής προκειμένου να δω ιδίοις όμμασι κυρίως πόσο καλά μπορεί να αποδώσει μιας τηλεόραση 55" το -κατά γενική ομολογία- χαμηλής ποιότητας τηλεοπτικό σήμα (αφού το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της θα το περάσει στα γνωστά κανάλια). Η τηλεόραση που δέχτηκε ο υπάλληλος να μου συνδέσει το τηλεοπτικό σήμα (έπαιζε νωρίτερα καταπληκτικά ένα blu-ray trailer) ήταν μία Samsung 55" F7000. Η εικόνα σε όλα τα κανάλια ήταν αρκετά θολή και δυστυχώς αρκετά χειρότερη από την υπάρχουσα τηλεόραση που υπάρχει στο σαλόνι και είναι 6ετίας Samsung (το μοντέλο LE40M87). Δίπλα στην F7000 είχε και το φετινό μοντέλο της ίδιας σειράς, μια Η7000 στις 40" και ζήτησα από τον πωλητή να συνδέσει και αυτήν στο ίδιο κανάλι προκειμένου να μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση, όπως και πρόθυμα δέχτηκε να με βοηθήσει. Η εικόνα ήταν πιο ευκρινής στην 40Η7000 σε σχέση με την 55F7000 (στο τηλεοπτικό σήμα) αλλά και πάλι έχω την αίσθηση ότι ήταν και πάλι μάλλον χειρότερη σε σχέση με την LE40M87 που έχουμε στο σπίτι. Αυτό μου κίνησε την περιέργεια περιμένοντας αν μη τι άλλο μια τηλεόραση στις ίδιες ίντσες, 6 χρόνια μετά και από τα κορυφαία μοντέλα, να απέδιδε αν μη τι άλλο καλύτερα έστω και το τηλεοπτικό σήμα! Για το λόγο αυτό αναρωτιέμαι μήπως η εγκατάσταση του τηλεοπτικού σήματος είχε πρόβλημα στο κατάστημα και η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο διαπίστωσα σε τόσο μεγάλη διάσταση τηλεόρασης.

Η σύνδεση με ote tv θα έχει κάποια θετική επίπτωση στην αναπαραγωγή του τηλεοπτικού σήματος αν το τελευταίο πλέον γίνεται μέσω ote-tv (δορυφόρου) αντί μέσω DIGEA ;

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα τι θα μου προτείνατε; το διαθέσιμο ποσό είναι από 1000 έως 1500 ευρώ περίπου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας,

οποιαδήποτε γνώμη-κριτική καλοδεχούμενη!

Αν θέλεις 55αρα και καλό τηλεοπτικό, πας σε sony 55W905 και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα είσαι π'αρα πολύ καλά, αν και το τηλεοπτικό στις μεγάλες ίντσες είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο, ´πομως με αυτή θα είσαι πολύ ευχαριστημένος. Το θέμα είναι να τη βρεις γιατί είναι περσυνό μοντέλο το καλύτερο που έχει βγει σε led-lcd και έχει γίνει ανάρπαστη. Η τιμή της γύρω στα 1650 αοό 2800 που είχε ξεκινήσει πέρσι.
Η δική σου αν δε κάνω λάθος ή παλιά είναι hd ready και όχι full hd σαν αυτές που κοίταζες ή σαν αυτή που σου λέω, οπότε έχει ένα πλεονέκτημα στο χαμηλής ανάλυσης ψηφικό και για αυτό σου φαίνεται καλύτερη. Εντωματαξύ και οι άλλες θέλανε και ρύθμισμα.

Το θέμα είναι οι όποιες συγκρίσεις να γίνονται στην ανάλογη απόσταση θέασης. Στην ίδια απόσταση, είναι σαφώς πιο εύκολο να διακρίνεις τις όποιες ατέλειες υπάρχουν στην εικόνα, σε μια μεγαλύτερη τηλεόραση.

Καλημερα φιλε.Λοιπον,πρωτον η επιλογη τηλεορασης με κυριο σκοπο την παρακολουθηση τηλεοπτικου ειναι λαθος για μενα,αφου και την super τηλεοραση να παρεις,ειδικα στις 55 ιντσες,εικονα με τρελη ευκρινια στην αποδοση του τηλεοπτικου,με την τοσο χαμυλη αναλυση που προσφερουν τα πολυαγαπημενα μας καναλια δεν θα δεις!!! Δευτερον λογικο ειναι να σου φαινεται καλυτερη η εικονα σε 40αρα σε τηλεοπτικο σε σχεση με μια 55αρα,διοτι μικροτερη οθονη και κρυβει τις οποιες ατελειες,οποτε μην απορεισ.Και τριτον σιγουρα παιζει ρολο οτι στο καταστημα εχουνε δεκαδες μετρα καλωδια κεραιας συνδεδεμενα στις τηλεορασεις τους,οποτε καο απο κει εχεις απωλεια στην εικονα. Για μενα αφου η κυρια χρηση σου θα ειναι τηλεοπτικο σημα,για να μην απογοητευτεις με τα λεφτουδακια σου και τα κλαις,μια και ειναι ενα αξιοσεβαστο ποσο για αγορα τηλεορασης,η λυση ειναι να πας σε λιγοτερες ιντσες και λεω για 46.Ειτε η f7000 που ειδες στο καταστημα,ειτε η f8000,ειτε η sony w905 θα σου δωσουν την καλυτερη εικονα σε τηλεοπτικο.Αυτες ειναι οι κορυφαιες της αγορας σ"αυτον τον τομεα.Φιλικα παντα,ειναι κριμα να διαθετεις τοσα χρηματα για την αγορα μιας τηλεορασης και να βλεπεις digea...

Σε 55αρα lg φίλου για την οποία ακούμπησε 2.400 πριν 2 χρόνια... όταν μου εβαλε digea ... Αναρωτηθηκα μηπως εχει καποιο σοβαρο πρόβλημα η τηλεοραση του.... Στις 55 δεν θα εχεις καθολου καλη αποδοση στα καναλια της digea.

Σε 55αρα lg φίλου για την οποία ακούμπησε 2.400 πριν 2 χρόνια... όταν μου εβαλε digea ... Αναρωτηθηκα μηπως εχει καποιο σοβαρο πρόβλημα η τηλεοραση του.... Στις 55 δεν θα εχεις καθολου καλη αποδοση στα καναλια της digea.
Εξαρτάται την τηλεόραση. Οι τρεις που ανέφερε παραπάνω ο aggelos29 αν ρυθμιστούν καλά, δείχνουν πάρα πολύ καλά ειδικά από μια απόσταση γύρω στα 2,8μ και πάνω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο σας. Είναι κατανοητό ότι η τηλεόραση "χαραμίζεται" στο τηλεοπτικό σήμα, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες/συνήθειες σε κάθε σπίτι.
Μετά από έρευνα που έκανα για την διαθεσιμότητα της W905, υπάρχουν σε Πλαίσιο, Κωτσόβολο, Μedia Markt, κάποια εκθεσιακά όμως κομμάτια στα 1500 ευρώ περίπου. Πιστεύετε ότι αξίζει αυτή η τιμή για εκθεσιακό προϊόν με λογικά αρκετές ώρες λειτουργίες; (συνοδεύονται με 2ετή εγγύηση)

Επειδή παραπάνω αναφέρθηκε ότι είναι σημαντικό το θέμα των ρυθμίσεων για καλή θέαση σε τηλεοπτικό, μπορείτε να με κατατοπίσετε με κάποιο σχετικό σύνδεσμο για καταλληλότερες ρυθμίσεις της 55W905 σε τηλεοπτικό σήμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κανόνας :
Τα εκθεσιακά (ανεξαρτήτως τιμής) τα αποφεύγουμε λόγω όχι μόνο λόγω ώρων λειτουργίας αλλά και τι έδειχναν (πιθανότητα imaging στο panel - για την ορολογία imaging δεν είμαι σίγουρος. Οι γνώστες ας με διορθώσουν )

Ελέγχεις την εκθεσιακή τηλεόραση αν είναι σε καλή κατάσταση (για καμμένα pixel , γρατσουνιές κτλ.) και αν σου την κάνουν σε καλή τιμή (1500 δεν είναι καλή τιμή για demo τηλεόραση) την αγοράζεις. Οι εκθεσιακές πλάσμα συνήθως έχουν προβλήματα burn in , οι LED LCD είναι δύσκολο να πάθουν κάτι.

πολλα λεφτα για εκθεσιακο.Θα εφαγε μετακινησεις τα δαχτυλα ολο και θα πιεσαν το πανελ καθε πρωι καθαρισμα με πανακι σχετικα καθαρο και αν ειναι σε χαμηλο σχετικα σημειο ολο και κανα πιτσιρικη θα εριξα καμια στο πανελ συν οτι θα μιλαμε για περιπου 2000 ωρες αν ανοιχτηκε περσι τετοιο καιρο σε δυναμικη λειτουργεια