επιλογή τηλεορασης samsung

Marley

New member
24 October 2015
20
γεια σας παιδια και καλως σας βρηκα
cool.png

θελω να αγορασω καινουρια τηλεοραση και σκεφτομαι καποια επιλογη της samsung κατα 1o λογο. (Κατα 2ο LG)

Την χρειαζομαι για ταινιες, ποδοσφαιρο και ντοκιμαντερ, μεσω οτε τβ.
Για 3d δεν τρελαινομαι ιδιαιτερα..
Διασταση 43", 42", 40" (με αυτη την σειρα προτιμησης)
Μπάτζετ 500 ( max 600 )

1) μια επιλογη μου στα 500 ειναι αυτη:
https://www.skroutz.gr/s/6571569/Samsung-UE43J5500.html?from=account_favorites
---τελεια διασταση για μενα (2-2,5μ αποσταση) αλλα με χαλαει που υπαρχει κακη βαθμολογια οσον αφορα την εικονα κ καποια θαμπάδα που αναφερεται στο http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j5500
επισης στο ιδιο site (αλλα και σε αλλo) διαβασα οτι το συγκεκριμενο μοντελο εχει μολις 60 πραγματικα hz. απαραδεκτα λιγα για μοντελο του 2015 και μαλιστα της samsung... Για μενα η οσο το δυνατον πιο καθαρη εικονα ειναι το Νο1 κριτηριο για την αγορα νεας τηλεορασης

2) απο κει και περα στα 500 και 560 εχω δει αυτες:
https://www.skroutz.gr/s/6884139/Samsung-UE40J6200.html
https://www.skroutz.gr/s/6599142/Samsung-UE40J6300.html
---το μονο που με "χαλαει" καπως ειναι οτι ειναι 40" και οχι 42-43"
στο ιδιο site ομως http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6200 εχουν αποθεωτικες βαθμολογιες οσον αφορα την ποιοτητα εικονας.
η j6300 εχει κυρτη οθονη και με ανησυχει καπως γιατι αυτη η τεχνολογια ειναι ακομη σε αρχικο σταδιο

3) https://www.skroutz.gr/s/4639689/Samsung-UE40H6400.html?from=account_favorites
---αυτη ειναι περσινο μοντελο και εχει πολυ καλες κριτικες παντου αλλα πλεον υπαρχει μικρη διαθεσιμοτητα και η τιμη του πιστευω ειναι υψηλή για αυτη τη χρονικη στιγμη.

4) καποια μοντελα της LG
https://www.skroutz.gr/s/6633551/LG-42LF652V.html?from=account_favorites
https://www.skroutz.gr/s/5565103/LG-42LB652V.html?from=account_favorites
--- Tο 1ο φετινο μοντελο με 3d και το 2ο περσινο μοντελο με 3d (ειπαμε δεν τρελαινομαι αλλα αν υπαρχει καλοδεχουμενο) τις Lg τις εβαλα ως τελευταιες επιλογες γιατι ως εταιρια θεωρω την samsung καλυτερη και λιγο πιο αξιοπιστη.. επισης μου αρεσει το πραγματικο μαυρο που εχει η samsung.

αυτα, ελπιζω να μην κουρασα και να με βοηθησετε
smilie.png

ευχαριστω για τον χρονο σας, περιμενω να με διαφωτισετε
grin.png

Last edited by a moderator:
Κανε τιν καρδια σου πετρα και δωσε 679 και παρε τιν 48j6200 και δεν θα μετάνιωσεις

Για την απόσταση θέασής σου δες καλύτερα για άνω των 43". Ειδικά για παρακολούθηση ταινιών. Για 100 Hz panel, εφόσον βλέπεις αθλητικά, κάποια Samsung σειράς 6.

καταρχην σας ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις :)

Κανε τιν καρδια σου πετρα και δωσε 679 και παρε τιν 48j6200 και δεν θα μετάνιωσεις

φιλε αν και μου μπαινουν ιδεες για 48αρα δεν νομιζω οτι μου ειναι απαραιτητη τοσο μεγαλη οθονη. αλλα αν ηταν να παω σε 48 σκεφτομουν πιο πολυ την 48Η6400 που ειναι στα ιδια λεφτα και εχει εξαιρετικες κριτικες, και μετα την j6200, (νομιζω δεν εχει κατι παραπανω απ την πρώτη. δεν ξερω αν κανω λαθος διορθωστε με)

Για την απόσταση θέασής σου δες καλύτερα για άνω των 43". Ειδικά για παρακολούθηση ταινιών. Για 100 Hz panel, εφόσον βλέπεις αθλητικά, κάποια Samsung σειράς 6.
μιχαλη τα 100 πραγματικα hz ειναι αδιαπραγματευτα για μενα κ αυτος ειναι ο λογος που απερριψα την j5500. αν ειναι να δωσω τοσα λεφτα για 50hz κραταω και την LCD του 2010 που εχω..

τωρα οσον αφορα τα μεγεθη να πω την αληθεια, δεν υπηρχε περιπτωση να φυγω πανω απο 40-42 max αν δεν διαβαζα απειρες προτασεις μελων σε αυτο το φορουμ για μεγαλες οθονες... εγω νομιζα στα 2 μετρα που ειμαι τωρα οτι ειναι μεγαλη η 40άρα μου :p

Re: Απάντηση: επιλογή τηλεορασης samsung

Σε μια εβδομάδα θα έχεις συνηθίσει την μεγαλύτερη τηλεόραση. ;)

οτι θα την συνηθισω ειναι αναμενομενο, το θεμα ειναι να την απολαμβανω και οχι να με κουραζει :p

παντως ασχετα απο το μεγεθος, σαν μοντελα ποιο θα προτεινες-προτεινατε?
j6200 ή Η6400

εχω καταληξει σ αυτα τα 2 και για να μην ανοιγω νεο θεμα το ποσταρω εδω.
ειπαμε ταινιες,ποδοσφαιρο και ντοκιμαντερ μεσω οτε τβ. καθολου βιντεοπαιχνιδια και κύριο κριτηριο η καλυτερη ποιοτικά εικονα.. 3d αδιάφορο

ευχαριστω προκαταβολικα :D

Re: Απάντηση: επιλογή τηλεορασης samsung

Την H6400 που είναι και φθηνότερη.

659 εχει, ενω η j6200 679 απο το ιδιο καταστημα.
ειναι ανυπαρκτη η διαφορα των 20 εαν και εφοσον υπερτερει η j6200 σε εικονα... (?)

λοιπον ας κουρασω για μια φορα ακομη :argue:

αν και ειμαι πολυ επιφυλακτικος ακομη λεω να κανω την υπερβαση κ να παω σε 48" (1,8-2,3μ αποσταση).. ο λογος ειναι οτι με πεισατε :p
δεν σκεφτομουν καν για τοσες πολλες ιντσες αλλα λεω να το δοκιμασω αφου το γραφουν τοσοι εδω μεσα...

τωρα μενει να καταληξω και σε ποιο μοντελο απο τα 2 που προκριθηκαν στον τελικο :award:
Η6400 ή J6200 ...?

η διαφορα τιμης τους ειναι 150 τωρα αλλα δεν βιαζομαι, λεω να περιμενω την J6200 να ξαναπεσει στα 679 στην ηλεκτρο.α. (800 δεν δινω με τιποτα... )
ο λογος που τεινω στην J6200 ειναι επειδη ειναι πιο νεο μοντελο κ στο μυαλο μου φανταζομαι οτι οσο να ναι θα ειναι καπως βελτιωμενη στην εικονα σε σχεση με την περσινη Η6400. επισης στο rtings αναφερει για μηδενικη θολούρα κατι που θα ειναι σαφως καλυτερο για ποδοσφαιρο απο την Η6400. ειπαμε το 3d μου ειναι αδιαφορο οποτε αν βγαζει καλυτερη εικονα (εστω κ στις λεπτομερεις) λεω να προτιμησω την j6200. επισης διαβασα οτι η h6400 ειναι 100hz ενω η J6200 120hz... (?)
δεν βιαζομαι οποτε μπορω να περιμενω αν αξιζει τον κοπο :)

οι βαθμολιες στο rtings που με ενδιαφερουν (και με επηρεαζουν ειναι η αληθεια) εχουν ως εξης:

J6200: 7/10 ταινίες , 8,4/10 αθλητικα
Η6400: 7,5/10 ταινίες , 7,7/10 αθλητικα

τα βιντεοπαιχνιαδια κ τ αλλα (πλην ηχου) δεν με ενδιαφερουν καθολου.

τι λετε? :ears: :ears: :ears:

Last edited:
Να ξυπνησω λιγο το θεμα.

Τελικα αναμεσα σε Η6400 και J6200 στις 48 ιντσες ποια προτιμαμε?
Υπαρχει κατι καλυτερο στο φετινο μοντελο? Η τιμη ειναι σχεδον η ιδια.
Το λογισμικο της Η6400 εχει αναβαθμιστει ή υστερει σε σχεση με αυτο της J6200?

Δυσκολη ερωτηση για να απαντηθει αμεσα.Για την H6400 ξερουμε ολοι πανω κατω τις δυνατοτητες αλλα και τις αδυναμιες της η οποια ουσιαστικα ειναι μια και αφορα την ποιοτητα εικονας των καναλιων Digea εφοσον χρησιμοποιειται ο ενσωματωμενος δεκτης της τηλεορασης.Αν δεν το ειχε και αυτο τοτε δεν νομιζω να προτεινονταν αλλες fullhd περαν αυτης και ειδικα σε αυτην την τιμη.Για την J6200 παλι το μοναδικο λεπτομερες review που εχουμε ειναι απο rtings.com και να σου πω την αληθεια εχει μπερδεψει πολυ κοσμο.Η J6200 που τεσταρουν δειχνει να ειναι μια παραλαγη αυτης που κυκλοφορει στην Ελλαδα με διαφορετικο design, πιο φθηνη κατασκευη και αρκετα πιο παχια αλλα (ιδια ακριβως?) σε χαρακτηριστικα με αυτην που κυκλοφορει στο σκρουτζ η οποια ειναι λεπτη και με μια γκριζα οριζοντια γραμη στο κατω μερος την οθονης.Ακομα και η j6300 που τεσταρουν εινα flat ενω αυτη που πουλιεται εδω ειναι Curved.Δεν γνωριζω αν αλλαζει κατι εμφανισιακα λογω ιντσων(π.χ 60 ιντσες και πανω) ισως ο XAVITO θα μπορουσε να δωσει τα φωτα του εδω.Κατι τελευταιο ειναι οτι καποια review αναφερουν οτι η J6200-J6300 ειναι 50ΗΖ και οχι 100 οπως οι περσινες αλλα δεν ξερω κατα ποσο αληθευει.Αν θες την γνωμη μου οι Led εχουν φθασει σχεδον στο μεγιστο των δυνατοτητων τους οσον αφορα την ποιοτητα εικονας και εχοντας τα παραπανω υποψιν και με τα διαφορα review που εχω διαβασει ως τωρα για τα φετινα μοντελα δεν θα ρισκαρα να παω στην 6200.Ειναι καποια πραγματα που δεν μας τα λενε τα review αλλα οι χρηστες γιαυτο αν θες να πας σε νεοτερα μοντελα καλυτερα να περιμενεις λιγο.Ασφαλη συμπερασματα συνηθως βγαινουν συνηθως μετα τα χριστουγενα οπου εχουν δοκιμασθει τα μοντελα περισοτερο.

Παντως την 48j6200 την εχει ο κωτσοβολος στα 550, και τωρα δεν ξερω και εγω τι να κανω, δεν εχουμε αρκετα στοιχεια για αυτη μονο το review της εκδοσης για την αμερικη.
Ειμαι και εγω σε αναζητηση 48αρας αλλα δεν σκοπευα αμεσα να αγορασω, ομως εαν αξιζει πραγματικα αυτη η προσφορα ισως κ να προχωρησω, εχει καποιος καμια πληροφορια παραπανω? την εχει τεσταρει κανεις?

Στα ίδια και εγω... Ενώ ψηνόμουν με τα λεφτά αυτά στην 48αρα σειράς 5 - ειδια την 5500 και μου άρεσε- αλλά γενικά το σαιτ στην ελλάδα είανι για τα πανηγύρια και δεν δίνει πληροφορίες για την 5100, ξαφνικά σκάει μύτη η 6200 και ταράζει τα νερά..
Εάν είναι αντίστοιχης ποιότητας με την σειρά Η την περισυνή είναι μια χαρά.. Δυστυχώς όμως βρίκσω ΜΟΝΟ για την 6300 κάποια review και δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται...
Φαίνεται για εξαριετική προσφορά πάντως...
Και δεν θέλω να την χάσω εάν αξίζει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ
http://www.ledtvcomparisons.com/samsung-un65j6300-vs-samsung-un65j6200-review/
Φαίνεται να εξηγεί στις διαφορές..
Προφανώς στην Ελλάδα η 6200 που είναι προς πώληση είανι στην ουσία η 6300. Οχι μόνο από την εμφάνιση κρίνοντας αλλά και με βάση τα specs..
Με micro dimming pro φαίνεται να είναι πολύ καλή τηλεόραση...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εάν υποθέσω ότι οι φετινές J είναι καλύτερες από την σειρά Η στην αναπαραγωγή digea που ήταν το ΜΕΙΟΝ της σαμυ περισυ, μιλάμε για ένα ακόμη τεράστιο θετικό στα λεφτά αυτά..

Σε αυτα τα λεφτα ειναι εξαιρετικη προσφορα.Κατα 90% εχει τελικα 100αρι πανελ μιας και εψαξα και σε αλλα review sites περαν των διασημων αγγλικων.To micro dimming δεν θα το εβαζα στα συν μιας και ειναι μια φθηνη παραλαγη του Local dimming.Το Local dimming για παραδειγμα σε μια σκοτεινη σκηνη με διαφορα φωτεινα αντικειμενα θα χαμηλωσει τον φωτισμο των LED στις σκοτεινες περιοχες ωστε να γινει βαθυτερο το μαυρο και θα φωτισει περιοτερο τα φωτεινα αντικειμενα.Στο micro dimming παλι το μονο που γινεται ειναι να αλλαζει την αντιθεση σε διαφορες περιοχες αντι να τις φωτιζει περισοτερο η λιγοτερο κατι που το κανει εντελως αχρηστο και ενοχλητικο μιας και ουσιαστικα χαλαει τις ρυθμισεις εικονας μας.Μπορει να απενεργοποιηθει βεβαια αυτοματα αν επιλεξουμε σαν λειτουργια εικονας το Movie Mode.

εγω τελικα κατεληξα στην 48Η6400 στα 639 .. πολυ ευχαριστημενος εως τωρα και για την τβ αλλα κ για το μεγεθος των 48 που τελικα σας εμπιστευτηκα κ δικαιωθηκατε :)

τωρα βλεπω ομως την j6200 κ χτυπιεμαι που πλεον στις 48" εχει πεσει στα 529 .. ειναι τοσο φτηνη που σε κανει να υποπτευεσαι... τελος παντων, ελπιζω να εκανα καλυτερη επιλογη τουλαχιστον και χαλαλι τα 110 παραπανω..

πραγματικά μόνο 529 είναι πολύ ύποπτο...κανένα αξιόπιστο review δεν υπάρχει?

Edit. Η fullhd τηλεοράσεις έχουν πέσει τόσο σε τιμή που καμία εντύπωση δεν πρέπει να σας κάνει η συγκεκριμένη.
Ο προκάτοχος της, η περσινή 48Η6200 είχε βγεί και στα 515. Οι φετινές είναι λογικό να πέσουν ακόμα πιο κάτω.

Last edited:
Είναι όντως πολύ καλή τιμή...είχα σκοπό να περιμένω μήπως πέσει η τιμή της KDL48W705C ή να πάρω καμιά τίμια LG και να γλιτώσω και χρήματα αλλά σε αυτήν την τιμή το σκέφτομαι...