Επιλογή wired και wireless στο ίδιο PC

Asteris

AVClub Enthusiast
8 April 2008
719
Θεσσαλονίκη
PC το οποίο βλέπει έναν router ενσύρματα μέσω της on-board giagabit ethernet, έχει ταυτόχρονα και ασύρματη κάρτα δικτύου που βλέπει δίκτυο άλλου router(του γείτονα ή το free δημοτικό). Πως μπορώ να ορίσω τον Firefox να χρησιμοποιεί μόνο την ασύρματη σύνδεση, ενώ λοιπά προγράμματα να χρησιμοποιούν την ενσύρματη?

Υ.Γ. Κάποιος mod να διορθώσει τον τίτλο, εμένα δεν με αφήνει...

Re: Επιλογή wired και wirelles στο ίδιο PC

Φίλε μου,
Σε ποιό λειτουργικό;
Στο Internet έχεις πρόσβαση μέσω της ενσύρματης/ασύρματης ή μέσω και των 2 διεπαφών;
Αν έχεις μέσω και των 2:
Βάζεις στατική IP στην ενσύρματη με gateway κενό (μέσω ενσύρματης σύνδεσης θα χάσεις το Ιντερνετ στον συγκεκριμενο μόνο Η/Υ διατηρώντας όμως σύνδεση με λοιπά τερματικά στο υποδίκτυό σου - θα έχεις Ιντερνετ στον συγκεκριμένο Η/Υ μόνο μέσω ασύρματης σύνδεσης)

Aν έχεις Ιντερνετ μόνο μέσω ασύρματης και ΟΧΙ μέσω ενσύρματης (χρήση ενσύρματης μόνο για τοπικό υποδίκτυο), λογικά γίνεται αυτόματα.

Αν θέλεις να περιορίσεις τη χρήση Ιντερνετ ΜΟΝΟ από τον Firefox μέσω της ενσύρματης διεπαφής χρειάζεσαι κάτι σαν Default Interface γραμμή σε κάποιο αρχείο configuration.
Αμφιβάλλω όμως αν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο από το Firefox.
Αλλη λύση είναι μέσω Proxy, αλλά μπερδεύεται η κατάσταση..

Αυτο που θες χωρις τη χρηση proxy για τον browser σε αλλη μηχανη απλα δεν γινεται.
Ουτε default interface υπαρχει ουτε configuration....
Και οτι software και να βαλεις, δεν προκειται να γινει χωρις τη συνεργασια καποιου τριτου proxy.
Το μονο που γινεται ειναι να παιξεις με static routes με την προυποθεση οτι ξερεις που θελεις να συνδεεσαι απο τα υπολοιπα, και να παραμενουν οι ip σταθερες..

Φίλε μου,
Σε ποιό λειτουργικό;
Στο Internet έχεις πρόσβαση μέσω της ενσύρματης/ασύρματης ή μέσω και των 2 διεπαφών;
Αν έχεις μέσω και των 2:
Βάζεις στατική IP στην ενσύρματη με gateway κενό (μέσω ενσύρματης σύνδεσης θα χάσεις το Ιντερνετ στον συγκεκριμενο μόνο Η/Υ διατηρώντας όμως σύνδεση με λοιπά τερματικά στο υποδίκτυό σου - θα έχεις Ιντερνετ στον συγκεκριμένο Η/Υ μόνο μέσω ασύρματης σύνδεσης)

Σύνδεση internet έχουν και οι δύο. Απλά θέλω να χρησιμοποιώ την ασύρματη, γιατί η wired έχει πάνω της εταιρικό proxy και ψιλοσέρνεται. Έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να δώσεις συγκεκριμένο gateway στον firefox (ή και κάποιον άλλον browser)...

οχι... Το gateway μπαινει στο ip stack, το οποιο ειναι κοινο για ολες τις εφαρμογες...

Φίλε Asteris,

Κατάλαβα περίπου τι παίζει.
Λοιπόν, σ' ενδιαφέρει να "βλέπεις" Ιντερνετ μέσω της ενσύρματης σύνδεσης ή σ' ενδιαφέρει μόνο να "βλέπεις" τους υπόλοιπους υπολογιστές στο δίκτυο;
Αν δε σ' ενδιαφέρει το Ιντερνετ μέσω της ενσύρματης, μπορείς να θέσεις στατική ΙΡ στην ενσύρματη σύνδεση παραλείποντας το Gateway (προεπιλεγμένη πύλη).
Θα έχεις δηλαδή Gateway (και Ιντερνετ) μόνο στην ασύρματη σύνδεση.
Ο διαχειριστής κατά 98% δε θα καταλάβει τίποτα.
Αν σ' ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, στείλε να σου πω ρυθμίσεις (εύκολες)

Φίλε netblues,

Σωστά, η Gateway μπαίνει στο IP Stack αλλά υπάρχουν εφαρμογές που σου επιτρέπουν να επιλέξεις διεπαφή για ανταλλαγή δικτυακών δεδομένων (πάντως όχι σε Windows)

Φίλε Gordona,

Λίγο που έψαξα στο configuration του Firefox, δε βρήκα σχετικό με Interface ή Gateway "Preference name".

Από την ενσύρματη δουλεύει το Lotus Notes και νομίζω ότι μάλλον την χρειάζεται και την gateway. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια, θα δοκιμάσω αύριο να σβήσω προσωρινά την ενσύρματη gateway να δω τι θα κάνει...

Τελικά έκανα εγκατάσταση το freeproxy, του είπα να ρουτάρει μόνο μέσα από την ασύρματη και πέρασα την proxy address στον firefox και τον internet explorer. Πλέον οι browsers και ότι άλλο θέλω επικοινωνούν με τον έξω κόσμο μόνο μέσω της ασύρματης και όλο το υπόλοιπο PC βλέπει κανονικά την ενσύρματη ethernet και όλα δουλεύουν όπως τα ήθελα...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις...

Παρακαλούμε φίλε μου!

Έχει ο Freeproxy τέτοια ρύθμιση;
Εντυπωσιάστηκα! Έμαθα κι εγώ κάτι μέσα από την κουβέντα μας :grinning-smiley-043
Αν θελήσει κάποιος άλλος συνάδελφός σου Ιντερνετ μέσω του σχολείου, πλέον είναι εύκολο... (μέσω του δικού σου Proxy)
Καλή συνέχεια!