Επιπλο για μεγαλη τηλεοραση.

HERTHAN

Senior Member
27 November 2011
603
Επειδη εχω ψαξει παντου και δεν εχω βρει τιποτα θα μπορουσατε να με βοηθησετε για να βρω ενα επιπλο για τηλεοραση απο 55-60 ιντσες και πανω?
Δεν ξερω τις τιμες παιζουν γιατι δεν εχω βρει κατι συγκεκριμενο.Τα sonorous μου αρεσαν αλλα ειναι πανακριβα.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Παίρνεις το σχέδιο του επίπλου που σου αρέσει και πας σε ένα καλό μαραγκό , θα στο φτιάξει με την μισή τιμή από όσο το βρίσκεις.

Αλλιώς πάρε σβάρνα τις εκθέσεις επίπλων μέχρι να βρεις κάτι καλό και φτηνό.

Εχω παει σε καμια 10αρια εκθεσεις και ολες εχουν κατι παλια επιπλα της 10ετιας του 80'.
Παλαιοτερα για εναν αλλο χωρο που ηθελα να βαλω επιπλο πηγα σε μαραγκο και μου ζητησε 350 ευρω.
Ολοι οσοι εχουν τηλεορασεις απο 50' και πανω που τα βρισκουν τα επιπλα?Εκτος αν δινουν πολλα χρηματα οπου υπαρχουν αρκετα.

Εγώ για την πενηντάρα τηλεόραση πήγα σε μαραγκο και έφτιαξα έπιπλο 180μ. x 45υψ. x 50πλ. και έδωσα 400 . Σε μελαμινη μου ειχε πει 250 . Το ύψος το ήθελα μεγάλο για τα μηχανήματα. Το 180 τώρα μου φαίνεται μικρό.

Με λίγα λόγια, κάπου εκεί να περιμένεις τιμές εκτός και αν πας στην λύση της μελαμινης. Δυστυχώς σε εκθέσεις δεν βρήκα και εγώ ποτέ τίποτα. Ειτε αυτά του 80 οπως λες, ειτε τα μοντέρνα τα οποία ειναι απλα για την διακόσμηση. Με δορυφορική, ενισχυτη, ηχεία, Xbox, media player και κεντρικό ηχείο, μονο ένας μαραγκός έσωνε την κατάσταση.

Εγώ για την πενηντάρα τηλεόραση πήγα σε μαραγκο και έφτιαξα έπιπλο 180μ. x 45υψ. x 50πλ. και έδωσα 400 . Σε μελαμινη μου ειχε πει 250 . Το ύψος το ήθελα μεγάλο για τα μηχανήματα. Το 180 τώρα μου φαίνεται μικρό.

Με λίγα λόγια, κάπου εκεί να περιμένεις τιμές εκτός και αν πας στην λύση της μελαμινης. Δυστυχώς σε εκθέσεις δεν βρήκα και εγώ ποτέ τίποτα. Ειτε αυτά του 80 οπως λες, ειτε τα μοντέρνα τα οποία ειναι απλα για την διακόσμηση. Με δορυφορική, ενισχυτη, ηχεία, Xbox, media player και κεντρικό ηχείο, μονο ένας μαραγκός έσωνε την κατάσταση.

και εγω μια απο τα ιδια..το σχεδιασα με βαση την αναγκη σε χωρους αποθηκευση/υψος θεασης και μου στοιχισε 440 ευρω ...αναλογα το τι θες σε καλη ποιοτητα θα σου παει απο 300-500 ευρω...μονο ετσι θα βρεις την υγεια σου...ειχα παει και εγω σε ολες τις εκθεσεις αλλα ενα δυο που βρηκα ηταν απο 450-800 ευρω και δεν με καλυπτε 100%

Οντως τα χρηματα ειναι παρα πολλα και δυσκολα θα δωσω τοσα για επιπλο τηλεορασης.
Θα συνεχισω το ψαξιμο μηπως βρω τιποτα φθηνοτερο που να με βολεψει.
Ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες κι αν παρει τιποτα το ματι σας βαλτε κανενα link εδω μηπως και υπαρχει κανενα που να μην το εχω δει.

Είχα φτιάξει εδώ και χρόνια σε μαραγκό έπιπλο ακριβώς όπως το ήθελα με 400 ευρώ , νομίζω ότι είναι λογικό ποσό , για λιγότερα πήγαινε να δεις σε κανένα IKEA.

Δεν αντιλεγω μπορει να ειναι λογικο το ποσο για επιπλο τηλεορασης παρ'ολα αυτα ομως δεν μπορω να δωσω τοσα χρηματα.Μεχρι 200 ευρω μπορω να δωσω κι αν ειναι κατι πολυ καλο ας δωσω και 50 παραπανω.
Εχω και μερικες ασχημες εμπειριες απο μαραγκους και θα προτιμουσα να μην δωσω σχεδιο για να μου το φτιαξουν.Εχω ομως εναν φιλο που πιανει το χερι του απο τετοιες κατασκευες.
Μια ερωτηση......το σχεδιο που κανατε για το επιπλο μηπως στην μεση εχετε αφησει μεγαλυτερο κενο για να μπει κανενα subwoofer η απλα ειναι επιπλο με 2-3 σειρες απο ραφια.Επισης εχετε βαλει και κανενα ντουλαπι για αποθηκευτικο χωρο?Δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου γι'αυτο ρωταω ωστε σε περιπτωση που δεν βρω κατι ετοιμο και αποφασισω να σχεδιασω κατι να παρω καμια γνωμη/ιδεΑ απο εσας που ηδη εχετε.
Αν εχετε και μπορειτε να βαλετε και καμια φωτογραφια θα βοηθουσατε πολυ.......οχι μονο εμενα αλλα και πολλους ακομη που ψαχνουν να βρουν η να φτιαξουν ενα επιπλο.

Εγώ έχω ήδη κάνει παραγγελία ένα έπιπλο με custom διαστάσεις μιας και έτσι όπως το ήθελα δεν υπήρχε περίπτωση να βρω και φαντάζομαι και οι περισσότεροι το ίδιο πρόβλημα έχουν.
Θα μου βγει περίπου στα 150 και θα είναι από μελαμίνη.Διαστάσεις 130cm μήκος Χ 63cm ύψος Χ 40cm βάθος.Θα έχει ενα κάθετο χώρισμα στη μέση των 130 πόντων και ένα οριζόντιο χώρισμα στη μέση των 63 πόντων.Υπάρχει και πρόβλεψη για τρύπες στα κάτω χωρίσματα για να περάσω καλώδια ηχείων,NAS,Media player και σχετικών συσκευών.
Θα αντικαταστήσει μια ψηλή βιβλιοθήκη αναγκαστικά μιας και ήδη έχω παραγγείλει μια 50άρα Panasonic (P50st60) που θα μπει στον τοίχο.Όταν με το καλό μου έρθουν τέλος του μήνα θα ανεβάσω και μια φωτό να δείτε...

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26108
σε συνδυασμό με
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=10887
για περισσότερο μήκος.
Βγαίνει (ή τουλάχιστον έβγαινε) σε διάφορα χρώματα. Βάζεις και τα μεταλλικά ποδαράκια της σειράς και είσαι μια χαρά. Το είχα παλιά χωρίς την πλάτη και βόλευε πολύ. Μπορείς από το μεσαίο σετ ραφιών που δημιουργείται με τον παραπάνω συνδυασμό να αφαιρέσεις το μεσαίο ράφι. Δες όμως το ύψος των μηχανημάτων σου καθώς ο τυπικός ραδιοενισχυτής αφήνει από πάνω χώρο με το ζόρι για μια πηγή.

Εγώ έχω ήδη κάνει παραγγελία ένα έπιπλο με custom διαστάσεις μιας και έτσι όπως το ήθελα δεν υπήρχε περίπτωση να βρω και φαντάζομαι και οι περισσότεροι το ίδιο πρόβλημα έχουν.
Θα μου βγει περίπου στα 150 και θα είναι από μελαμίνη.Διαστάσεις 130cm μήκος Χ 63cm ύψος Χ 40cm βάθος.Θα έχει ενα κάθετο χώρισμα στη μέση των 130 πόντων και ένα οριζόντιο χώρισμα στη μέση των 63 πόντων.Υπάρχει και πρόβλεψη για τρύπες στα κάτω χωρίσματα για να περάσω καλώδια ηχείων,NAS,Media player και σχετικών συσκευών.
Θα αντικαταστήσει μια ψηλή βιβλιοθήκη αναγκαστικά μιας και ήδη έχω παραγγείλει μια 50άρα Panasonic (P50st60) που θα μπει στον τοίχο.Όταν με το καλό μου έρθουν τέλος του μήνα θα ανεβάσω και μια φωτό να δείτε...
http://s1177.photobucket.com/user/hxostil/media/IMG_20130708_200244.jpg.html?sort=3&o=0

διασταση πλατοςχυψοςχβαθος 130χ60χ40 δικια μου...εαν θα το ξαναφτιαχνα θα το κοντυνα 10εκ και θα το εκανα πιο πλατυ κατα 15 εκ.....

Last edited:
Πολύ όμορφο φαίνεται και σχεδόν ίδιες διαστάσεις με τις δικές μου.Η διαφορά μας είναι οτι εγώ δεν θα βάλω πάνω την τηλεόραση με τη βάση αλλά θα τη βάλω στον τοίχο οπότε έχω υπολογίσει ακριβώς κάτω από την τηλεόραση και πάνω στο τραπεζάκι να μπει το ηχείο των διαλόγων.
Αλήθεια πόσο σου πήγε η κατασκευη;

Πολύ όμορφο φαίνεται και σχεδόν ίδιες διαστάσεις με τις δικές μου.Η διαφορά μας είναι οτι εγώ δεν θα βάλω πάνω την τηλεόραση με τη βάση αλλά θα τη βάλω στον τοίχο οπότε έχω υπολογίσει ακριβώς κάτω από την τηλεόραση και πάνω στο τραπεζάκι να μπει το ηχείο των διαλόγων.
Αλήθεια πόσο σου πήγε η κατασκευη;

440 ευρω με καλο ξυλο...εαν ηταν πιο πλατυ και πιο κοντο θα εδειχνε πολυ καλυτερα στο ματι..μεσα στο ντουλαπακι εχει ραφι..το πανω εμενα το κατω της γυναικας..ολα για οπτικοακουστικο υλικο...για χωρισμα/ραφι εβαλα τζαμι χοντρο αισθητικα το κανει πιο κομψο...επισης ηθελα τα χερουλια μακροστενα για να δειχνει πιο πλατυ..το ηχειο διαλογων μπηκε απο πισω απο την τηλεοραση χωρις να εχει απωλειες στην αποδοση..το παχος του ξυλου ειναι 5 εκ. φαινεται πιο πολυτελες με χοντρο ξυλο

Last edited:
Και έτσι όμορφο είναι πάντως....
"το πανω εμενα το κατω της γυναικας.." :flipout: Αυτό μου άρεσε πολύ!!!