ΕΠΙΠΛΟ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ HOME CINEMA

Eliaspan

Established Member
22 January 2010
206
Αγαπητοί φίλοι σχεδίασα ένα επιπλο για το home cinema που έχω και θέλω τις παρατηρήσεις σας. Το έπιπλο έχει σπάσει σε 3 κομμάτια (no1, no2, no3).

HomeCinema.jpg

Στο Νο1 (αριστερά) θέλω να τοποθετήσω το sub της B&W asw850 (15 ιντζων), και στην δεξιά πλευρά του υπάρχουν ραφάκια για πολύμπριζα και διάφορα αντικίμενα.

Στο Νο2 (μεσαίο κομμάτι) πρόκειται να τοποθετηθούν αριστερά το bluray pionner lx91, ps3, dvd denon a1xv. Στην δεξιά πλευρά του, στο πάνω μέρος θα μπεί το κεντρικό της Β&W HTM4, και στο κάτω μέρος του, ο ενισχυτής Υαμαχα DSP-Z11. Επάνω του επίσης θα τοποθετηθεί μια 50 πλάσμα.

Στο Νο3 (δεξί κομμάτι) αριστερά στα ραφάκια είναι χώρος για νέες συσκευές και δεξιά συρτάρια για αντικείμενα.

Πως σας φένεται κάτι τέτοιο; Μπροστά από την ΤV κατεβαίνει πανί 100 ιντζών.
Θα μπορούσε να βελτιωθεί; Δεν έχω βάλει πόρτες διότι φοβάμαι για κραδασμούς και τον εξαερισμό. Επίσης δεν έχω προβλημα με τους πιτσιρίκους μου διότι είναι εκπαιδευμένοι και δεν τα πειράζουν :smash:
Στο κάτω μέρος του επιπλου, σκέφτομαι να βάλω κάτι σε καουτσούκ. Δεν θέλω να πάω σε ροδάκια για δυο λόγους, α) δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα και β) οι συσκευές είναι πολύ βαριές.

Επίσης εαν έχετε κάποιον ξυλουργό (καλό) για να μου δώσει τιμή. Μένω στον Γέρακα οπότε εαν ξέρετε κάποιον στις γύρω περιοχές ή και μακριά να είναι αρκεί να είναι καλός.

Περιμένω τις παρατηρίσεις σας :music-smiley-005:

Επίσης ξέχασα δεξιά και αριστερά του υπάρχουν στις βάσεις τους τα 805 nautilous. To sub θέλω να το βάλω στο έπιπλο λόγω διαφορετικού χρώματος.
Όλα τα ηχεία εχων χρώμα red cherry ενώ το sub είναι ανοιχτό κερασιάς. (Το πείρα σε πολύ καλή προσφορά.
Μια ακόμα ερώτηση, εαν ανοιγοκλείνω το sub το το κουμπι του πολύμπριζου υπάρχει πρόβλημα;

Εχω την εντυπωση, οτι το σαμπ δεν θα ειναι και πολυ καλα εντος του επιπλου...

Τα ροδακια να μην τα αποριψεις, θα τα βρεις χρησιμα. Αν ειναι περιπου 10 ποντους "μεσα" δεν θα φαινονται.

Ισως οι 68 ποντοι του υψους (+6 με 8) για ροδακια/ποδαρακια θα παει καπως ψηλα. Υπολογισε οτι σε ταινια 2,35/1 η εικονα θα ξεκινα κοντα στο 1 μετρο+ απο το εδαφος.

Last edited:
Ίσως αν δεν το έκλεινε κάτω και του άφηνε αέρα 5-6 πόντους. ώστε το sub να είναι τελείως ανεξάρτητο από την κατασκευή, να μην υπήρχε πρόβλημα. (Φυσικά δεν μιλάω για downfiring sub).

Επίσης καλό είναι να φροντίσεις τα ράφια του Νο2 να είναι μεταβλητά καθ' ύψος ώστε να έχεις ευελιξία στο μέλλον.

Ωραία κατασκευή! Φαίνεται ότι μπορεί να στεγάσει με επιτυχία τα επίσης πολύ καλά μηχανάκια σου!

-bye-

Ευχαριστώ για τις παρατηρίσεις σας. :a0210:
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το sub.
To επιπλο δεν θα έχει πλάτη, και το SUB εχει ποδαράκια απο καουτζουκ. Τι εννοείτε οτι δεν θα είναι καλά μεσα στο επιπλο; Τι προβλήματα μπορεί να έχω;
Τα προβλήματα που λέτε δεν θα υπάρχουν εαν δεν υπάρχει η βάση του επίπλου; To sub έτσι όπως το έχω υπολογίσει έχει αρκετό περιθόριο δεξια-αριστερά και πάνω. Επίσεις το βάρος του είναι μεγάλο (νομίζω 40 κιλά). Πιστεύετε οτι θα έχω κραδασμούς;

Re: Απάντηση: ΕΠΙΠΛΟ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ HOME CINEMA

Ίσως αν δεν το έκλεινε κάτω και του άφηνε αέρα 5-6 πόντους. ώστε το sub να είναι τελείως ανεξάρτητο από την κατασκευή, να μην υπήρχε πρόβλημα. (Φυσικά δεν μιλάω για downfiring sub).

Επίσης καλό είναι να φροντίσεις τα ράφια του Νο2 να είναι μεταβλητά καθ' ύψος ώστε να έχεις ευελιξία στο μέλλον.

Ωραία κατασκευή! Φαίνεται ότι μπορεί να στεγάσει με επιτυχία τα επίσης πολύ καλά μηχανάκια σου!

-bye-

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, τα ράφια του Νο2 και Νο 3 θα είναι μεταβλητά. Με προβληματίσατε όμως με το επιπλο του sub.
Να προσθέσω ότι το asw850 της Β&W έχει μπροστά το ηχείο, το οποίο δεν καλύπτετε από κάτι. (Δεν είναι downfiring).

To γνωρίζω, απλά το έγραψα γιατί μπορεί να διαβάσει κάποιο άλλο παιδί και να πιστέψει ότι η λύση που προτείνω κάνει για όλα τα subs...

Γενικά το ξύλο σαν υλικό απορροφά τους κραδασμούς που παράγονται από το sub και είναι πιθανόν να έχεις ενοχλητικούς συντονισμούς εφόσον το sub πατάει πάνω του ή ακουμπάει με κάποιο τρόπο...

Ακόμα και με αυτό που σου προτείνω (χωρίς τη βάση του επίπλου) θα πρέπει το woofer του sub να εξέχει από το έπιπλο 2-3 πόντους ώστε να μη δημιουργηθεί κλωβός, κάτι που μπορεί να γίνει πηγή παραμορφώσεων.

Γενικά αν έχεις τρόπο να δοκιμάσεις πως παίζει το sub μέσα στη κατασκευή δοκίμασέ το (χρησιμοποίησε κάποιο χαρτόκουτο για παράδειγμα...) γιατί μετά θα είναι αργά!

+ 1 στα ροδακια.Μερικα μικρα αλλα καλης ποιοτητας δεν επιβαρυνουν την αισθητικη και μπορει να αποδειχθουν σωτηρια σε μετακομισεις , ακομα και μικρες (δηλαδη φτιαξιμο καλωδιων κλπ ).
Εγω θα προσθετα και πορτες (ετσι εχω κανει δηλαδη) , σκετο τζαμι (μαυρο κρυσταλλο ισως ) σε αλουμινενια μεντεσεδακια , που ειναι και φθηνη λυση αλλα και ευκολα μπορει να αφαιρεθουν (4 τρυπες , καλυπτονται με πολλους τροπους ) σε περιπτωση συντονισμων .Να μην φαινονται πολυπριζα κλπ .
Οσο για το sub και εγω πιστευω οτι μια δοκιμη χρειαζεται.Χωρις ιδιαιτερη φροντιδα ακουστικων προδιαγραφων κλπ εχω τοποθετησει sub σε κλειστο εντελως κουτι -εχει και πορτακι μπροστα χωρις να μπορεσω να αντιληφθω καμμια ιδιαιτερη μεταβολη απο την προτερη κατασταση .
Μπορεις βεβαια να αφησεις κενο για το sub αλλα να φτιαξεις μια βαση στο ιδιο χρωμα με το επιπλο , αυτονομη , να ''δενει'' , αφου κανεις και καμμια δοκιμη με κατι παραπλησιο.

Last edited:
To επιπλο δεν θα έχει πλάτη, και το SUB εχει ποδαράκια απο καουτζουκ. Τι εννοείτε οτι δεν θα είναι καλά μεσα στο επιπλο; Τι προβλήματα μπορεί να έχω;
Τα προβλήματα που λέτε δεν θα υπάρχουν εαν δεν υπάρχει η βάση του επίπλου; To sub έτσι όπως το έχω υπολογίσει έχει αρκετό περιθόριο δεξια-αριστερά και πάνω. Επίσεις το βάρος του είναι μεγάλο (νομίζω 40 κιλά). Πιστεύετε οτι θα έχω κραδασμούς;

15ιντσο υπογούφερ μέσα σε έπιπλο θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεταφορά κραδασμών και συντονισμό σε όλο το έπιπλο. Το έπαθαν και άλλοι που το δοκίμασαν, και μάλιστα με πολύ μικρότερα subwoofers. Βρες κάποιο τρόπο ώστε το sub να πατάει στο δάπεδο.

Απάντηση: Re: ΕΠΙΠΛΟ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ HOME CINEMA

15ιντσο υπογούφερ μέσα σε έπιπλο θα έχει σαν αποτέλεσμα την μεταφορά κραδασμών και συντονισμό σε όλο το έπιπλο. Το έπαθαν και άλλοι που το δοκίμασαν, και μάλιστα με πολύ μικρότερα subwoofers. Βρες κάποιο τρόπο ώστε το sub να πατάει στο δάπεδο.

+1 (την έχω πάθει και εγώ με 8")

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Δυστιχώς δεν υπάρχει τρόπος να το δοκιμάσω. Μάλλον θα διαμορφόσω τα Νο 2 και 3 αφήνοντας εκτός το sub.