Επιπτώσεις της επιδημιας του Κορονοιου

Status
Not open for further replies.

vlkr

Senior Member
21 August 2010
329
Με το αισιόδοξο σενάριο ότι κάποια στιγμή θα επανέλθουμε στη ''φυσιολογική ζωή'',έχετε αναρωτηθεί για τις επιπτώσεις που θα έχει η καραντίνα στη ζωή μας?
Έγω έχω προβληματιστεί αρκετά και κατέληξα στα εξής:
1.Περαιτέρω απόμόνωση-αποξένωση του σύγχρονου ανθρώπου,ειδικά στις πόλεις.Είμαστε που είμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο τα τελευταια χρόνια.Τώρα εκτιμώ ότι θα ''εκπαιδευτούμε'' καλύτερα να λειτουργούμε εντελώς διαδικτυακά. Μετατρέπεται ο σύγχρονος άνθρωπος σε ρομπότ.
2. Ως συνέπεια αυτού θα χτυπήσουν κόκκινο τα ψύχολογικα προβλήματα. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να είναι σε 4 τοίχους. Αυτό το αντιλαμβάνεστε με μια βόλτα στη φύση,παρέα με οικεία σας πρόσωπα ή και μόνοι σας.Αλλάζει εντελώς η ψυχολογια προς το καλύτερο.

Για τον τομέα της οικονομίας και της αγοράς δεν θα αναφερθώ καθώς δεν είμαι και πολύ σχετικός αλλά θα πρέπει να γράψω οτί η αίσθηση μου είναι οτί ο ιος ήταν το κερασάκι στη τούρτα μετα την οικονομική κρίση..

What? Συγνώμη φίλε μου, δεν μιλάω ποτέ έτσι, αλλά αυτό που γράφεις, μόνο παραλήρημα μπορεί να θεωρηθεί. Θα κάτσεις μέσα, για 2-3 εβδομάδες, μπορώντας όμως να πας μια βόλτα για ψώνια ή έστω αέρα και μου λες θα σου μείνουν ψυχολογικά? Καταλαβαίνεις τι λες? Καταλαβαίνεις τι σημαίνει, πραγματική απώλεια ελευθερίας? Και το κάνεις για να μην πάθεις κάτι ή ακόμα χειρότερα, να είσαι υπαίτιος να πάθουν άλλοι κάτι.
Θα γίνουμε ρομπότ γιατί δεν πάμε για καφέ ή μπουζούκια για ένα μήνα?
Οκ, πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω.

Επιπτώσεις της επιδημιας του Κορονοιου

Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν.
Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα χρεοκοπήσουν, θα μείνουν χωρίς εργασία, χωρίς πόρους για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους.

Φανταστείτε τώρα να ήταν αυτές οι σκέψεις του κόσμου στις 28.10.1940.... που κάποιοι μάλιστα εξ αυτών καλούνταν όχι να κάτσουν στα σπίτια τους, αλλά να τραβήξουν για το αλβανικό μέτωπο...
Πώς να είναι η ζωή μετά τον πόλεμο; Θα αλλοτριωθουν οι ανθρωπινες σχέσεις;

''Είμαστε που είμαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο τα τελευταια χρόνια.Τώρα εκτιμώ ότι θα ''εκπαιδευτούμε'' καλύτερα να λειτουργούμε εντελώς διαδικτυακά. Μετατρέπεται ο σύγχρονος άνθρωπος σε ρομπότ.''

Αυτο που έγραψα είναι η ουσία και δεν έχει να κάνει με το ότι θα κάτσω μέσα για λίγο διάστημα,καμμιά σχέση. Σκεφτείτε πόσο βρισκόσασταν με τους συνανθρώπους σας πριν 10-15 χρόνια και πως επικοινωνείτε τώρα σχεδόν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
Στα γραφόμενα μου δεν υπάρχει απελπισία, μονο κάποιες διαπιστώσεις όσον αφορά το μέλλον του σύγχρονου ανθρώπου.

Status
Not open for further replies.