Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω το P9 και ήρθε η ώρα να κάνω την σύγκρισή μου με το προηγούμενο κινητό μου το LG G4.Κυρίως με ενδιέφερε η κάμερα για την οποία δεν δελεάστηκα από το marketing trick με την LEICA όμως μετά από αρκετή χρήση της κάμερας και παράλληλη σύγκριση με το G4 έχω να διαπιστώσω τα εξής:
Σε φωτογραφίες με καλό φωτισμό το Ρ9 είναι οριακά καλύτερο με περισσότερη λεπτομέρεια.
Τα προφίλ φιλμ της Leica κάνουν την διαφορά καθώς δίνουν ένα έξτρα καλλιτεχνικό τόνο στην φωτογραφία χωρίς να είναι υπερβολικές σε σύγκριση με αυτές που περνάνε μέσα από διάφορα φίλτρα.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να τις ρετουσάρω με το snapseed.Η αντίθεση των φωτογραφιών είναι πολύ καλή.
Στις βραδυνές ή με χαμηλό φωτισμό εκ πρώτης όψεως υπερτερεί το G4 καθώς ο viewfinder είναι πιο φωτεινός όμως εκ των υστέρων αν παρατηρήσει κανείς τις φωτό από τα 2 κινητά θα διαπιστώσει ότι στο Ρ9 υπάρχει καλύτερη διαχείρηση του θορύβου αν και χάνει λίγο σε λεπτομέρεια λόγω χαμηλότερου διαφράγματος.
ΟΜΩΣ το night mode στο Ρ9 κάνει θαύματα πολύ πιο εύκολα καθώς βλέπεις (έστω και εικονικά ) την δημιουργία της εικόνας.
Επίσης τα διάφορα modes κίνησης προσδίδουν εφε ND σχετικά εύκολα που σε άλλα κινητά απλά δεν γίνεται μόνο με τις manual ρυθμίσεις.
Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι εξαιρετικές με καλή λεπτομέρεια ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.
Το βίντεο είναι απλά καλό απλά λείπει το ΟΙS.
H γενική λειτουργια του κινητού είναι άψογη με αρκετή παραμετροποιήση από τον χρήστη.(απορώ με αυτούς που δεν τους αρέσει το ΕΜUI)
O ήχος του είναι δυνατός αν και ο media player είναι κάπως περιορισμένος.
Η οθόνη είναι πιο ευκρινής κάτω από τον ήλιο από του G4.
Και πάμε στα της κατασκευής .Είναι από τα πιο στιβαρα, καλά κατασκευασμένα κινητά που έχω πιάσει ποτέ.πολύ ωραία αίσθηση του αλουμινίου και εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ όσο χρειάζεται.
Εν τέλει καταλήγω ότι είναι μια υποτιμημένη συσκευή (Στην Ελλάδα λόγω ονόματος αν και ξυπνάμε σιγα σιγα) που αν την είχε βγάλει καμιά apple ή Samsung θα παραμιλάγανε όλοι και θα λέγανε τα γραφικά του τύπου "ο Βασιλιάς" "Το κτήνος" το "Κουκλί" και τα λοιπά ...