[Επίσημο] iMac @2013

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Ανανεωμένα iMac με νέα σύνθεση παρουσίασε η apple.

displayhero-620x328.jpg

Αν δε κάνω λάθος η apple έχει πάλι τα πρωτεία (δεν έχω δεί από άλλη εταιρία) και την τιμή να φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο Intel επεξεργαστή, τον επεξεργαστή με ενσωματωμένη eDRAM για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του.
Το Iris Pro όπως το ονομάζει η Intel
Που δεν προορίζεται για τα χέρια των χομπιστών αλλά μονό για OEMs

Φυσικά υπάρχει μεγάλη γκάμα και σε επεξεργαστές i5 και i7 και σε κάρτες γραφικών ως και nvidia 780Μ, PCIe SSD και επιλογή μεταξύ 21.5” και 27”
Τιμή εκκίνησης από $1,299

http://www.zdnet.com/apple-unveils-new-imac-range-7000021099/

Για όποιον δεν το παρατήρησε, τα νέα iMac έχουν wifi σύνδεση 802.11ac, η οποία είναι στην ουσία τρείς φορές πιο γρήγορη συνδεσμολογία όταν λειτουργεί με αντίστοιχη βάση 802.11ac.

Μιας και θα πεσει παραγγελια για ενα 27αρι για εναν ξάδερφο μπηκα να δω τι παιζει με αυτα τα μηχανάκια.
Ερώτηση, οι θυρες διασύνδεσης εκει που βρίσκονται βολεύουν??? δε μπορουσαν να μπουν στο πλαι??? δλδ μια 27αρα δε κρύβεται ευκολα θελει τοιχο απο πίσω αρα πρόσβαση δύσκολη, οποτε ψηλαφίζεις για να καρφώσεις μια USB/ cd card?
στο ιδιο σημειο βρισκονται και στα παλαιότερα imac???

Δε ξερω αν ειναι 5mm θα μπορουσε σε ενα σημειο να ειναι 3-4 mm ποιο πλατυ και να μπουν εκεί.
Εκει πισω ειναι λειτουργικες οι θήρες όμως? νομιζω πως όχι.. ας μας πει κάποιος χρήστης (αφου ηταν πάντα εκει και στα παλαιότερα)
Εδω την usb μπροστα μας στα laptop την καρφωνουμε 2-3 φορες γύρω γυρω μεχρι να μπει σωστα, ποσο μαλλον αν δε βλέπουμε...

εγω ειχα 2 χρονια imac, δεν ειχα κανενα προβλημα.
Η sd ειναι θεμα , γιατι χρειαζεται συχνα να μπαινοβγαζεις καρτες απο φωτογραφικες.
Οι usb kai firewire ηταν μονιμα κατηλλημενες, απο δισκους εκτυπωτες κλπ

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] Ανανεωμένα iMac 2013

εγω ειχα 2 χρονια imac, δεν ειχα κανενα προβλημα.
Η sd ειναι θεμα , γιατι χρειαζεται συχνα να μπαινοβγαζεις καρτες απο φωτογραφικες.
Οι usb kai firewire ηταν μονιμα κατηλλημενες, απο δισκους εκτυπωτες κλπ

lan μόνιμα ναι, αλλα στικάκια/hdd/sd? ψιλογκάφα για χάρη της αισθητικής (κι οχι της εργονομίας που θα έπρεπε) μου μυρίζει αλλα τεσπα μπρος τα κάλλη τι ειναι ο πόνος.
Διαβάζω πολλά παράπονα σε apple fora αλλά η λύση που υιοθετείται απ όλους σχεδόν ειναι μια. USB hub με card reader.

case closed

Δεν πιστεύω ότι είναι κ πολύ λειτουργικές όταν οι ανάγκες είναι να βάζουμε/βγάζουμε συνέχεια συσκευές.
Το μέγεθος του μηχανήματος όμως δεν επιτρέπει να μπουν στα πλαϊνά θύρες επικοινωνίας.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] Ανανεωμένα iMac 2013

Μιας και θα πεσει παραγγελια για ενα 27αρι για εναν ξάδερφο μπηκα να δω τι παιζει με αυτα τα μηχανάκια.
Ερώτηση, οι θυρες διασύνδεσης εκει που βρίσκονται βολεύουν??? δε μπορουσαν να μπουν στο πλαι??? δλδ μια 27αρα δε κρύβεται ευκολα θελει τοιχο απο πίσω αρα πρόσβαση δύσκολη, οποτε ψηλαφίζεις για να καρφώσεις μια USB/ cd card?
στο ιδιο σημειο βρισκονται και στα παλαιότερα imac???

Easy
Μιας και έρχεται με το μικρό πληκτρολόγιο
Μπορείς να πάρεις ένα full size με usb
Έχει αλουμινένιο μεγάλο η apple
Ενώ εάν παίζεται και κάνα παιχνίδι τα περισσότερα gaming keyboards έχουν και έξτρα Usb kai delete/backspace.
Για usb3 απλά θα προσθέσεις ένα καλώδιο extension, 3 ευρώ 2m να βολεύει.

δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί κάποιος να δώσει 1100 για ενα τοσο low-spec μηχανάκι χωρις κανενα περιθώριο αναβάθμισης!

ps. θα προτιμήσω μια ευθεία απάντηση του στυλ: επειδή εχει ωραίο design, επειδή ειμαι apple-fanboy κτλ παρά δικαιολογίες...

δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί κάποιος να δώσει 1100 για ενα τοσο low-spec μηχανάκι χωρις κανενα περιθώριο αναβάθμισης!

ps. θα προτιμήσω μια ευθεία απάντηση του στυλ: επειδή εχει ωραίο design, επειδή ειμαι apple-fanboy κτλ παρά δικαιολογίες...

επειδή εχει ωραίο design και γιατί με το καινούργιο λειτουργικό δεν θα του φαίνεται. Εγώ τουλάχιστον για αυτά θα το επέλεγα

Δυστυχώς η Apple φαίνεται νά βαδίζει σέ ένα ιδιαίτερο δρόμο -όσον αφορά τίς αναβαθμίσεις υλικού αλλά καί τήν ευκολία τους-πού αν δέν γίνει αποδεκτός από τό κοινό θά σημαίνει τεράστια καταστροφή γι αυτήν
Ηδη τα imac 2012 είναι φοβερα δύσκολα στήν αναβάθμιση σέ σημείο νά αναρωτιέσαι γιά τό λόγο αυτής τής επιλογής.Μπορεί νά σού δίνουν τήν δυνατότητα τής αρχικής διαμορφώσεως ,αλλά πολλοί καταναλώτες πιθανόν δέν θά θέλουν νά ξοδέψουν αρχικά μεγάλο ποσό ,οπότε μόνη επιλογή παραμένει η εκ τών υστέρων αναβάθμιση

Προφανώς ακολουθεί μια στρατηγική να μειώσει το lifetime των desktop μηχανηματων της αφού λίγοι αλλάζουν imacs πριν την τριετια-τετραετια, ενω φυσικά η apple θα προτιμούσε αυτό να γίνεται κάθε ενα με δυο χρόνια. Αυτό όμως μπορεί να γυρίσει μπουμερανκ πολύ εύκολα.