[Επίσημο] iPad Pro @2024

Σε φως ημέρας είναι πιο φωτεινή η tandem oled σε σχέση με τη mini led?

Είδαμε χθες το νέο Tandem Oled IPad του Συριου δίπλα-δίπλα με το παλιό Mini-led χρησιμοποιώντας απαιτητικές σκηνές όπως το S02e1 του For All Mankind και πάνω- κάτω είναι όπως τα περιγράφει ο Συριος.
Ναι, σε πλήρως σκοτεινές σκηνές η Oled υπερέχει με razor sharp φωτεινά αστρα στο σκοτάδι ενω στη miniled υπάρχει ένα ελαφρυ και αναμενόμενο λόγω τεχνολογίας blooming, αλλά το επίπεδο μαύρου δεν έχει μεγάλη διαφορά, είναι πολύ κοντά.
Σε mixed HDR content όπως το LG Demo ήταν σαν να βλέπαμε το ίδιο monitor με μόνη διαφορά την ελαφρώς διαφορετική θερμοκρασία λευκού (το παλιό ήταν λίγο πιο ψυχρό).
Ολα αυτά είναι βέβαια testament στο πόσο καλό είναι και το miniled panel του παλιού Pro με τις 2.500 dimming zones που σε ένα monitor μόλις 13 ιντσών κάνει τη διαφορά.
Και αυτό απέναντι στο θεωρητικά καλύτερο Oled monitor της αγοράς με εξωπραγματική φωτεινότητα για Oled (1000 nits σε 100% λευκό παράθυρο και 1600 nits σε HDR !!!).
Μακάρι να δούμε σύντομα και tandem Oled τηλεοράσεις γιατί όντως στις 13 ίντσες, τι σειρές και ταινίες να απολαύσεις….
Να προσθέσω ότι, μετά από μερικές μέρες χρήσης, αρχίζω και ''εκτιμώ'' το καλυτερο contrast / μαύρο ''γενικά'' (και όχι μονο σε ταινίες κλπ - αυτά που είδαμε δλδ με τον Τάκη).

Ακόμα και σε απλή ''office'' χρήση δλδ.

Δεν λεω ότι ειναι καμία τεραστια διαφορά αλλά υπάρχει (απλά δεν κάνει μπαμ με το καλημέρα).

Εδέησε και ήρθε επιτέλους το 11άρι της συζύγου, και ψάρωσα με την nano-texture οθόνη.

Δεν ξέρω αν θα την προτιμούσα γενικώς για όλες τις χρήσεις, αλλά όταν διαβάζεις κείμενο φαίνεται πραγματικά λες και είναι τυπωμένο χαρτί.

• Like
Reactions: vadergr
Εδέησε και ήρθε επιτέλους το 11άρι της συζύγου, και ψάρωσα με την nano-texture οθόνη.

Δεν ξέρω αν θα την προτιμούσα γενικώς για όλες τις χρήσεις, αλλά όταν διαβάζεις κείμενο φαίνεται πραγματικά λες και είναι τυπωμένο χαρτί.
Πήρε μοντέλο με 1 τερα το θηρίο;

Μεγειες!
αν και από όσα βλέπω
Για χρήση με το μολύβι καλύτερα μια κλασική επίστρωση ματ…
Πέρα του Ότι δε χρειάζεται το μοντέλο με 1 τερρα, έχεις διπλή επιλογή την αρχική οθόνη ή με την επίστρωση αλλά ανταποκρίνεται καλύτερα με το μολύβι ως φυσικό χαρτί
Και την αλλάζεις κιόλας αν χαραχθεί -το πιο βασικό- ενώ η νάνο δεν…

Μεγειες!
αν και από όσα βλέπω
Για χρήση με το μολύβι καλύτερα μια κλασική επίστρωση ματ…
Πέρα του Ότι δε χρειάζεται το μοντέλο με 1 τερρα, έχεις διπλή επιλογή την αρχική οθόνη ή με την επίστρωση αλλά ανταποκρίνεται καλύτερα με το μολύβι ως φυσικό χαρτί
Και την αλλάζεις κιόλας αν χαραχθεί -το πιο βασικό- ενώ η νάνο δεν…

Τώρα που το σκέφτομαι, η nanotexture λογικά θα είναι πολύ πιο ευαίσθητη από τη κανονική όποτε δεν ξέρω ποσο καλη ιδέα είναι να την «γρατζουνάς» με το pencil.

• Like
Reactions: evanfotis
Τώρα που το σκέφτομαι, η nanotexture λογικά θα είναι πολύ πιο ευαίσθητη από τη κανονική όποτε δεν ξέρω ποσο καλη ιδέα είναι να την «γρατζουνάς» με το pencil.
Υποτιθεται ότι δεν εχει καποιο coating οποτε κανονικα δεν πρεπει να υφίσταται θεμα φθορας (ειδικα με πλαστικό υλικό σαν του pencil)

H ολη δουλεια του nano texture (πέραν της τριβής, φανταζομαι) ειναι η μειωση των ανακλάσεων.

Οποτε, υπό κανονικές συνθήκες, δεν πρέπει να θυμίζει τόσο χαρτί (στην θέαση, προφανώς).

Μάλλον βοήθησε και η oled οθόνη (αυτόφωτα pixels).

Έχεις δει e-ink οθόνη (που είναι όντως ότι πιο κοντά σε τυπωμένο χαρτί) ;