[Επίσημο] iPhone 16 Pro | 16 Pro Max

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,717
Λιβαδειά
Frame_626801.png

bG29Nu5ZDYxGdzeVX6VmKU.jpg

iPhone-16-Pro-Sizes.jpeg

iphone-16-pro-1.png

iPhone-16-Pro-series-Camera-specs.webp

Skaermbillede-2024-09-09-kl.-20.21.37.jpg

Apple-iPhone-16-Pro-Camera-Control-240909.jpg.large_2x.jpg

iPhone-Camera-Control.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tιμές στην Ελλάδα

iPhone 16 Pro
  • 128GB: 1239 ευρώ
  • 256GB: 1369 ευρώ
  • 512GB: 1629 ευρώ
  • 1TB: 1889 ευρώ

iPhone 16 Pro Max
  • 256GB: 1499 ευρώ
  • 512GB: 1759 ευρώ
  • 1TB: 2019 ευρώ

iPhone16 Pro Specs.jpg

Εντάξει, συντηρητική πάλι η αναβάθμιση, αλλά οι software βελτιώσεις (που κάποιες θα απαιτούν, ενώ όλες θα είναι καλύτερες στον A18pro), σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη οθόνη, πάλι θα μας μαδήσουν. Θα μου πεις, τι άλλο να βάλουν πια, κορεσμένη αγορά τα features στα smartphones. Ωραίο και το capture button, από τα leaks νόμιζα ότι θα ήταν gimmick σαν το action, τελικά φαίνεται να είναι φοβερά λειτουργικό (και θα αναβαθμιστεί και με software ακόμα περισσότερο).

Βέβαια, πάνω που μετά από τόσα χρόνια συνηθίσαμε την παντόφλα, τώρα τη μεγαλώνουν κι άλλο. Να δω που θα τελειώσει αυτή η ιστορία.

Last edited:
  • Like
Reactions: tiniakos
4K/120 είναι το highlight…
Τηλεφακος ίδιου μεγέθους ;
δε πήρε αναβάθμιση ο αισθητήρας ;
Μπαταρία στο max δεν ανέφεραν καν βελτιώσεις όπως το αστείο big battery improvement στο απλό που πάντα έβαζαν ένα συγκριτικό…Να δούμε πως θα συμπεριφέρεται στον ήλιο αν ντιμαρει με το καλημέρα πάλι το καλοκαίρι.

Ακόμα παρακαλάμε για ένα fast charging της προκοπής. Από του χρόνου σε του χρόνου πάμε…

Προσωπικα θα αναφέρω μόνο για τους τηλεφακούς, ποσό μα ποσό δύσκολο είναι να βάζανε και τον 75mm που τον είχαν έτοιμο από τα παλιά κινητά;;; Δηλαδή από τα 48mm θα πάει κάποιος στα 120mm?? Επίσης ποσό δύσκολο είναι να βάζανε έναν αισθητήρα 48mp στα 120mm ώστε να μπορούσαμε να πάμε και σε πιο πολλά mm με crop?. Πράγματα που τα κάνει ήδη ο ανταγωνισμός εδώ και χρόνια….

Ωρες ωρες δεν την καταλαβαίνω την Apple, κάνε βρε πουλάκι μου το μεγάλο βήμα, έχεις ένα εξαιρετικό κινητό δώσε και αυτά που λέω στους τηλεφακούς και πάρε τα βρακιά όλων…

Τώρα για το fast charging που είπε ο φίλος, εδώ κάνανε ποσά χρόνια να δώσουν usb 3 που και αυτο αν δεν ήταν η Ευρωπαϊκή ένωση ακόμα το αρχαίο lighting θα μας πούλαγαν, για fast charge θα φάμε χρόνια ακόμα…

Σαν σύνολο μια τυπική αναβάθμιση της Apple, συντηρητική και με το σταγονόμετρο..προφανώς θα πουλήσει και αυτο μια χαρά, όπως όλα τα iPhones άλλωστε….προσωπικα καλύτερα, μας γλίτωσε και από έξοδα….

Υ.Γ. Το μόνο ενδιαφέρον για μένα είναι ο νέος Ultrawide, αλλά θα περιμένω να δω δείγματα και κρατάω μικρό καλάθι…

Νομίζω το fastcharging το αποφεύγουν λόγω υγείας μπαταρίας (δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο, σιγά τη διαφορά κόστους). Πάντως το 15PM φορτίζει αρκετά γρήγορα ώστε να μην μου έχει λείψει ποτέ κάτι καλύτερο, ή αν μη τι άλλο, εγώ δε θα θυσίαζα ζωή μπαταρίας για κάτι τέτοιο.

Νομίζω το fastcharging το αποφεύγουν λόγω υγείας μπαταρίας (δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο, σιγά τη διαφορά κόστους). Πάντως το 15PM φορτίζει αρκετά γρήγορα ώστε να μην μου έχει λείψει ποτέ κάτι καλύτερο, ή αν μη τι άλλο, εγώ δε θα θυσίαζα ζωή μπαταρίας για κάτι τέτοιο.
Κοιτά δεν νομίζω ότι πλέον κάνει ζημιά στην μπαταρία, όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές δίνουν fast charge εδώ και χρόνια και δεν υπάρχει κανένα θέμα….και η Apple θα το δώσει απλά το κάνει αργά αργά, πήγε στα 40W τώρα με τις νέες συσκευές, του χρόνου στα 50W….κλπ…

Ναι δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου η ταχύτατη φόρτιση, αλλά βοηθάει π.χ. Με το Xiaomi 14 ultra που εχω το πετάς στην πρίζα 10 λεπτά και εχει πάρει 50% μπαταρία!!! Μπορεί να σε σώσει αυτο κάποιες φορές, ή σε ένα ταξίδι που τραβάς πολλές φωτός, GPS κλπ. το φορτίζεις 10 λεπτά όπου βρεις και είσαι τζετ….αν το μάθεις δυσκολεύεσαι μετά με φορτίσεις που κρατάνε τόσο πολύ…ακόμα και να χαλάει η μπαταρία πιο γρήγορα σιγά τώρα, μπορεί να έχει κάποιες διάφορες σε βάθος 3ετιας, αλλά πόσοι από εμάς κρατάμε τα τηλέφωνα μας τόσο;;; Οι περισσότεροι ειδικα όσοι ασχολούμαστε με ναυαρχιδες μέσα σε ένα άντε δυο χρόνια το έχουμε αλλάξει.

Υ.Γ. Επίσης δεν μου άρεσε που κράτησε για άλλον έναν χρόνο την βασική χωρητικότητα στα 128gb….καπου έλεος…όλες οι ναυαρχιδες όλων των κατασκευαστών έχουν πάει είτε στα 256gb ή και στα 512gb…..

Βέβαια, πάνω που μετά από τόσα χρόνια συνηθίσαμε την παντόφλα, τώρα τη μεγαλώνουν κι άλλο. Να δω που θα τελειώσει αυτή η ιστορία.
Αυτό είναι το θέμα (μου)…

Φοβάμαι μήπως το max μου πέφτει μεγάλο πλέον….

Αλλά το να ξαναφάω στη μάπα την χάλια αυτονομία του απλού, δεν το ρισκάρω.

Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε…

Γιατί, θα μεγαλώσει τις διαστάσεις;
Έχω την εντύπωση πως απλά μίκρυνε τα bezels.

Εννοείται θα μεγαλώσει, και σημαντικά (και μάλιστα και στο πλάτος, που είναι αυτό που με χαλάει περισσότερο, το ύψος είναι έτσι κι αλλιώς τεράστιο, αλλά το πλάτος σε χαλάει ακόμα και στη χρήση με τα δυο χέρια).

Capture-2024-04-28-161245.jpg

Μπαταρία στο max δεν ανέφεραν καν βελτιώσεις όπως το αστείο big battery improvement στο απλό που πάντα έβαζαν ένα συγκριτικό…Να δούμε πως θα συμπεριφέρεται στον ήλιο αν ντιμαρει με το καλημέρα πάλι το καλοκαίρι.
Αυτό έχουν στο site (ό,τι κι αν σημαίνει κάτι τέτοιο):

1725917067844.png

Last edited:
  • Like
Reactions: evanfotis
Εννοείται θα μεγαλώσει, και σημαντικά (και μάλιστα και στο πλάτος, που είναι αυτό που με χαλάει περισσότερο, το ύψος είναι έτσι κι αλλιώς τεράστιο, αλλά το πλάτος σε χαλάει ακόμα και στη χρήση με τα δυο χέρια).

Capture-2024-04-28-161245.jpg
0,9 mm μεγαλύτερο σε πλάτος και 3,1 σε ύψος σε σχέση με το 15 pro max (βασικά ακριβώς ίδιο πλάτος με το 14 pro max και μεγαλύτερο από αυτό στις άλλες διαστάσεις)

0,9 mm μεγαλύτερο σε πλάτος και 3,1 σε ύψος σε σχέση με το 15 pro max (βασικά ακριβώς ίδιο πλάτος με το 14 pro max και μεγαλύτερο από αυτό στις άλλες διαστάσεις)

A ok, ανάποδα τα είχα δει. 1mm στο πλάτος ίσως να μην είναι τόσο τραγικό όσο τα 3 που νόμιζα.

Φέτος νομίζω έχει μεγαλύτερο νόημα το απλό pro. Έχει πλέον τον ίδιο τηλεφακο με το pro max και μεγάλωσε το μέγεθος ώστε χωρίς να είναι παντόφλα να είναι και χρηστικό στις 6,3 ίντσες. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας το απλό pro, οι 6,1 ίντσες είναι λίγο περιοριστικές και θες ένα τσικ παραπάνω, θεωρώ ότι τώρα στις 6,3 ίσως να βρήκαμε την χρήση τομή…..τα pro max μου φαίνονται παντόφλες, ειδικά φέτος που μεγάλωσε και άλλο..μιλάμε πλησιάζει σε διαστάσεις σιγά σιγά ένα iPad mini!!!!

• Like
Reactions: takisot
Φέτος νομίζω έχει μεγαλύτερο νόημα το απλό pro. Έχει πλέον τον ίδιο τηλεφακο με το pro max και μεγάλωσε το μέγεθος ώστε χωρίς να είναι παντόφλα να είναι και χρηστικό στις 6,3 ίντσες. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας το απλό pro, οι 6,1 ίντσες είναι λίγο περιοριστικές και θες ένα τσικ παραπάνω, θεωρώ ότι τώρα στις 6,3 ίσως να βρήκαμε την χρήση τομή…..τα pro max μου φαίνονται παντόφλες, ειδικά φέτος που μεγάλωσε και άλλο..μιλάμε πλησιάζει σε διαστάσεις σιγά σιγά ένα iPad mini!!!!
Αυτά σκεφτόμουν κι εγώ πριν δοκιμάσω το 15 max και αναθεώρησα πλήρως….

Αυτά σκεφτόμουν κι εγώ πριν δοκιμάσω το 15 max και αναθεώρησα πλήρως….
Τα είχα και τα 2 για 2 εβδομάδες, δεν το αντεξα το pro max, ένιωθα ότι κουβαλώ tablet μαζί μου, προτίμησα να χάσω σε αυτονομία και σε χρηστικότητα με το απλό pro παρά να κουβαλάω το pro max….βεβαια ο κάθε ένας έχει και άλλες ανάγκες…