[Επίσημο] iPhone 16e

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,717
Λιβαδειά
GkKe2dJWUAAx7-p

GkKhZ1mX0AAEt1R

GkKaC6gXoAA5Od7
GkKaD2XWUAAEkNM

GkIFuXBWcAA2N_v

Apple / Press Release

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Introducing iPhone 16e - February 19
Apple

Λοιπόν εδώ ξεκινάει το μεγάλο δίλημμα.
Ετοιμάζεται μετάβαση από Iphone 12 64gb.
Πάμε σε Iphone 15 ή στο 16Ε που είναι στα κοντινά χρήματα;

The iPhone 16e will only be available in white and black. It will go up for pre-order on February 2e1 and will be released on February 28. It will come in three storage versions: 128GB for $599 / €699 / £599, 256GB for $699 / €829 / £699, and 512GB for $899 / €1,079 / £899.

Δεν νομίζω ότι είναι και πολύ οικονομικό.

Με μια απλή αναζήτηση στο Skroutz υπάρχει μεταχειρισμένο 15 PM στα 900€ με 256 χώρο.

Είναι σχετικά φτηνό (για Iphone) και ποιοτικό και όποιος δεν θέλει Ultrawide camera είναι μια εξαιρετική λύση...για μένα ίσως η μόνη χοντράδα ότι έχει οθόνη 60hz....φτάσαμε το 2025, ε σε αυτά τα λεφτά τα 120hz είναι πλέον δεδομένο. Προσωπικά πάντως θα προτιμούσα να δώσω λίγο παραπάνω και να πάρω κανένα μεταχειρισμένο 15pro παρά αυτό...

Υ.Γ. 719 ευρώ τιμή εκκίνησης για την βασική έκδοση των 128gb....δεν τα λες και λίγα, αν πας στα 256gb φτάνεις τα 859 ευρώ...

• Like
Reactions: tiniakos and koupa
Δεν ξέρω το "φτηνό". Το 256 που με ενδιαφέρει έχει μόνο 200 κάτω από το αντίστοιχο 16. ΟΚ δεν είναι μαρούλια αλλά κερδίζεις στον επεξεργαστή και την κάμερα αν πας στο "κανονικό" μοντέλο. Και επίσημα από την Apple δεν έχει υποστήριξη magsafe εξαρτημάτων. Θεωρώ πως χάνει αρκετά.

Εδώ μπορείς να δεις ακριβώς τις διαφορές.

Δεν ξέρω το "φτηνό". Το 256 που με ενδιαφέρει έχει μόνο 200 κάτω από το αντίστοιχο 16. ΟΚ δεν είναι μαρούλια αλλά κερδίζεις στον επεξεργαστή και την κάμερα αν πας στο "κανονικό" μοντέλο. Και επίσημα από την Apple δεν έχει υποστήριξη magsafe εξαρτημάτων. Θεωρώ πως χάνει αρκετά.

Εδώ μπορείς να δεις ακριβώς τις διαφορές.
Στον επεξεργαστή δεν κερδίζεις, έχουν από όσο είδα τον ίδιο το απλό 16 με το 16e....το pro έχει τον καλύτερο επεξεργαστή...πάντως πείτε με ψώνιο...άλλα στα iphones αυτά που αξίζουν είναι τα pro μοντέλα, καλύτερα να πάρεις περσυνό pro μοντέλο έστω και μεταχειρισμένο παρά τα απλά καινούρια. Εχω σπίτι τώρα ένα απλό 16αρι που το έχω εταιρικό και ένα 15pro....το Smoothness της οθόνης του 15pro με τα 120hz δεν έχουν σχέση με το απλό (έχεις και Always on οθόνη)...και συνολικά η κατασκευή κλπ. είναι σε άλλο επίπεδο, συν ότι έχει και τηλεφακό και όλα τα καλούδια...είναι άλλη εντελώς κατηγορία κινητού παρόλο που είναι πιο παλιό μοντέλο.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Στον επεξεργαστή δεν κερδίζεις, έχουν από όσο είδα τον ίδιο το απλό 16 με το 16e....το pro έχει τον καλύτερο επεξεργαστή

Έχεις δίκιο. GPU έχει καλύτερη. Τώρα είδα καλύτερα τα specs. Στην οθόνη έχεις δίκιο. Εγώ είχα στο Nord 90Hz και όταν πιάνω το iPad να δω κάτι το παρατηρώ. Εδικά στους χάρτες που κουνιέται όλη η οθόνη κάνει τρελή διαφορά.

Πάντως στις πρώτες ειδήσεις όλοι μιλάνε για το AI. Τελικά μας κατσικώθηκε στο σβέρκο θέλουμε δε θέλουμε. Δικαιολογούν την τιμή με αυτό.

Προσωπικά το ξέχασα ήδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα χρήματα ακόμη και αποφορολογημένα. Θα περιμένω το Nothing Phone 3 στις 4/3. Ήθελα να κάνω τριπλέτα στις μηλο-συσκευές αλλά να αξίζει για προσωπική χρήση. Δυστυχώς δεν μου χρειάζεται να κάνω την υπέρβαση.

The device is also equipped with an Apple-designed 5G modem called the C1, whereas other iPhones have a Qualcomm modem. Apple says its own modem is so power efficient that the iPhone 16e offers the longest battery life of any 6.1-inch iPhone model ever. For example, Apple says the iPhone 16e can get up to 26 hours of battery life for video playback, up from 22 hours on the standard iPhone 16.

Κάτι πολύ ενδιαφέρον είναι το νέο modem που για 1η φορά "φορά" η εταιρεία και υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις σε κατανάλωση..!!

‌iPhone 16e‌ (2025)‌iPhone 16‌ and ‌iPhone 16‌ Plus (2024)
"Notch"‌Dynamic Island‌
Ceramic Shield frontLatest-generation Ceramic Shield front
6.1-inch display6.1- or 6.7-inch display
800 nits max brightness (typical)1,000 nits max brightness (typical)
1,200 nits peak brightness (HDR)1,600 nits peak brightness (HDR)
2,000 nits peak brightness (outdoor)
1 nit minimum brightness
Glass backColor-infused glass back
Available in White and BlackAvailable in White, Black, Ultramarine, Teal, and Pink
Camera Control
12-megapixel Ultra Wide camera
1x or 2x optical zoom options0.5x, 1x, or 2x optical zoom options
Optical image stabilizationSensor-shift optical image stabilization
Portrait mode with Depth ControlNext-generation portraits with Focus and Depth Control
Photographic StylesLatest-generation Photographic Styles
Macro photography
Spatial photos and videos
Cinematic mode for recording videos with shallow depth of field (up to 4K Dolby Vision at 30 fps)
Action mode
A18 chip with 4-core GPUA18 chip with 5-core GPU
Apple C1 modemQualcomm Snapdragon X75 modem
Wi‑Fi 6 connectivityWi-Fi 7 connectivity
Thread connectivity
Ultra Wideband chip for Precision Finding
26-hour battery life22 or 27-hour battery life
Qi wireless charging up to 7.5WQi2 wireless charging up to 15W
‌MagSafe‌ wireless charging up to 25W with 30W adapter or higher
Compatible with ‌MagSafe‌ cases, wallets, wireless chargers, and more
Starts at $599Starts at $799

magsafe δεν έχει, τα αντίστοιχα δλδ αφεσουάρ δεν θα ταιριάζουν, αλλά όπως είπε ο Γιάννης, έχει ασύρματη φόρτιση.
Και προσωπικά, η ασύρματη φόρτιση με βολεύει μόνο για το βράδυ, που λειτουργεί συνδυαστικά με την έξυπνη φόρτιση που έχει μάθει την ρουτίνα μου.

τα αξεσουαρ θα δουλευουν , αρκει να εχει τη καταλληλη θηκη, οπως γινεται και στα android με ασυρματη φορτιση.
Πχ εγω στο xiaomi 14 ultra που εχει ασυρματη, αλλα οχι προφανως magsafe, ολα τα αξεσουαρ που εχω λειτουργουν κανονικα με τη θηκη που πηρα, ειδικα γι αυτο το λογο.

Εξαρτάται τη χρήση.
Εμένα σίγουρα με χαλάει το notch και το ότι δεν έχει ευρυγωνιο.
Νομίζω θα πήγαινα σε 15 απλό αντί για αυτό.
Σίγουρα ένα χρόνο μεγαλύτερο αλλά στο σύνολο νομίζω κερδίζει. Αν δε κάνω λάθος το 16e έχει και περισσότερη ραμ λόγω του ότι υποστηρίζει apple intelligence ενώ το 15 όχι.