[Επίσημο] iPhone 17 Pro | 17 Pro Max

Μεγεια μου ..από 30 εκατοστά ύψος
12b3a9b6addf3f9406555801434d45fa.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ποπό βρε ‘σύ και από τα μόλις 30 εκατοστά;; Τι να πω, βάλτο σε θήκη και μην το σκέφτεσαι τώρα, ότι έγινε έγινε…

Παιδιά αλουμινένιο τηλέφωνο χωρίς θήκη, δυστυχώς δεν γίνεται.
Δεν θα το εμπιστευόμουν ούτε με λεπτές θήκες, γλυτώνεις τις γρατζουνιές αλλά έχω δεί παραμόρφωση και κάτω από τη θήκη 🙁

• Like
Reactions: takisot
Παιδιά αλουμινένιο τηλέφωνο χωρίς θήκη, δυστυχώς δεν γίνεται.
Δεν θα το εμπιστευόμουν ούτε με λεπτές θήκες, γλυτώνεις τις γρατζουνιές αλλά έχω δεί παραμόρφωση και κάτω από τη θήκη 🙁
Το θέμα δεν είναι ότι είναι μόνο αλουμίνιο, αλλά ότι είναι ευαίσθητο παντού, η πλάτη γρατσουνίζεται σαν βούτυρο, το γύρο γύρο όπως είπες ακόμα και με λεπτή θήκη στραβώνει, το καρούμπαλο της κάμερας αποχρωματίζεται στις γωνίες….εχω τηλέφωνο με αλουμίνιο, αλλά είμαι μόνο το περίβλημα από αλουμίνιο, το Xiaomi 14 ultra. Αλλά είναι αρκετά χοντρό και αντέχει στα χτυπήματα. Η πλάτη είναι από κάτι σαν δέρμα και δεν γρατζουνιεται ή τουλάχιστον δεν φαίνεται κάτι και η κάμερα είναι από αυθραστο κρύσταλλο μπροστά και γύρο γύρο δαχτυλίδι από ατσάλι και γυαλί για να μην γρατζουνιεται.

Με λίγα λόγια μπορείς άνετα να κάνεις αλουμινιενο τηλέφωνο αλλά δίνοντας βοήθειες σε διάφορα σημεία για να καλύψεις το ζημιάρικο αλουμίνιο. Ε εδώ η Apple δεν το έκανε. Έβγαλε μια συσκευή άσχημη με κέλυφος low budget. Έχει γεμίσει το διαδίκτυο παντού με χτυπήματα και γρατζουνιές στα νέα iPhones. Τόσα χρόνια δεν έχω ξαναδει μαζικά τέτοιο πράγμα.

Υ.Γ. Αν μη τι άλλο ας έδιναν έστω δωρεάν με την συσκευασία μια θήκη, όπως κάνουν άλλοι κατασκευαστές.

Κατά τον Τζέρι πάντως, πρόβλημα με γρατζουνιές υπάρχει μόνο περιμετρικα, στις ακμές, οχι στη πλάτη.
Το δε Ceramic Shield 2 εμφανίζει γρατζουνιές μετά το επίπεδο 8:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

εχω τηλέφωνο με αλουμίνιο, αλλά είμαι μόνο το περίβλημα από αλουμίνιο, το Xiaomi 14 ultra. Αλλά είναι αρκετά χοντρό και αντέχει στα χτυπήματα.

Πιστεύεις ότι εάν το ρίξεις σε γωνία θα γλυτώσεις τη παραμόρφωση;
Δεν θα τη γλυτώσεις.

• Like
Πιστεύεις ότι εάν το ρίξεις σε γωνία θα γλυτώσεις τη παραμόρφωση;
Δεν θα τη γλυτώσεις.
Ε το έχω ρίξει τουλάχιστον 5 φορές, την μια μάλιστα έπεσε με την γωνία πάνω σε μάρμαρο από 1.5 μετρα, έκανε μια μικρή χαρακια και έφυγε λιγο το χρώμα αλλά καμιά παραμόρφωση. Το έβαψα λίγο με ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο και δεν φαίνεται καν πλέον.

Το iphone 16 pro μου έχει πέσει παραπάνω φορες και δεν έχει καν σημάδι πουθενά, το τιτάνιο τα σπάει δεν καταλαβαίνει τίποτα. Στην χειρότερη θα γρατζουνιστει αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις παραμόρφωση.

Για προτείνετε κάποιο heavy duty case σετ με προστασία οθόνης στυλ dbrand tank.

Εγώ παρέλαβα μια torras αλλά παρήγγειλα και αυτή

Τζαμι πήρα αυτό και αυτό

Έβαλα μόλις το torras και φαίνεται ποιοτικό

πληθαινουν τα βιντεο σχετικα με την ποιοτητα κατασκευης στα καινουργια iphone.
δυστηχως η φετινη σειρα μοιαζει αποτυχημενη σε πολλα και σοβαρα σημεια.

Έχει ποσταριστει Παραπανω ... Τηλ αγοράζουμε όχι τανκ

Πάντως αν κάτσεις να δεις το βίντεο, το μόνο παράπονο του Τζερι είναι για το coating στις ακμές. Κατά τα άλλα λέει ότι είναι overall πιο ανθεκτικό, δεν λυγίζει και το Ceramic Shield μπρος και πίσω δεν χαράζει εύκολα.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Ε το έχω ρίξει τουλάχιστον 5 φορές, την μια μάλιστα έπεσε με την γωνία πάνω σε μάρμαρο από 1.5 μετρα, έκανε μια μικρή χαρακια και έφυγε λιγο το χρώμα αλλά καμιά παραμόρφωση. Το έβαψα λίγο με ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο και δεν φαίνεται καν πλέον.

Το iphone 16 pro μου έχει πέσει παραπάνω φορες και δεν έχει καν σημάδι πουθενά, το τιτάνιο τα σπάει δεν καταλαβαίνει τίποτα. Στην χειρότερη θα γρατζουνιστει αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις παραμόρφωση.

Το αλουμίνιο είναι αλουμίνιο. Αν πέσει υπό γωνία, το frame θα κάνει dent σε αντίθεση με το τιτάνιο. Όμως αν πέσει με τη πλάτη, το γυαλί θα σπάσει σε αντίθεση με το αλουμίνιο. Παντού υπάρχουν trade offs.
Παίρνεις μια καλή θήκη και problem solved, ειδικά αν είσαι Μανταλάκιας όπως εγώ.

Το αλουμίνιο είναι αλουμίνιο. Αν πέσει υπό γωνία, το frame θα κάνει dent σε αντίθεση με το τιτάνιο. Όμως αν πέσει με τη πλάτη, το γυαλί θα σπάσει σε αντίθεση με το αλουμίνιο. Παντού υπάρχουν trade offs.
Παίρνεις μια καλή θήκη και problem solved, ειδικά αν είσαι Μανταλάκιας όπως εγώ.

Πτώση στη γωνία
df450d1fa5f45fef9f4c0bdf247945ee.jpg

• Haha
Έχει ποσταριστει Παραπανω ... Τηλ αγοράζουμε όχι τανκ

αα..οκ.δεν το ειχα δει.:oops:

καλα το οτι ενα τηλεφωνο της apple των 1500 ευρω,ειναι τοσο επιρρεπη σε χτυπηματα και γρατζουνιεςε,δεν του δινει και δικαιωμα να μπαινει στο απυροβλητο επειδη δεν ειναι τανκ...
ειπαμε-καλες οι δικαιολογιες περι καλυτερης ψυξης με το αλουμινιο και...υποβαθμιση του τιτανιου,αλλα μην κανουμε το μαυρο ασπρο.
λιγες ημερες μετα την κυκλοφορια των 17pro,το ιντερνετ εχει γεμισει με αρνητικες κριτικες απο χρηστες και(σοβαρους)reviewers.
Ε!δεν ειναι να το παινευεσαι κιολας-καταναλωτες ειμαστε-οχι κοροιδα..

Εγώ έχω πάρει την Modern Leather της Nomad. Περιμετρικά και στο camera bump φαίνεται να προσφέρει επαρκή προστασία:

_DSC4395 copy.jpg

_DSC4396 copy.jpg

Στην οθόνη θα έλεγα ότι την καλύπτει οριακά:

_DSC4397 copy.jpg

Αίσθηση καλή, εφαρμογή άψογη, τα κουμπιά δουλεύουν απροβλημάτιστα και σχετικά λεπτή. Δεν νομίζω να προστατεύσει το αλουμίνιο από σοβαρή πτώση, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μεταμορφώσω το κινητό σε τανκ για να μην πάθει κάτι ο σκελετός.

_DSC4398 copy.jpg

Περιμένω και την traditional leather της ίδιας εταιρίας αν και νομίζω ότι η Modern παρέχει ελαφρώς καλύτερη προστασία.

Το 13pro, με την δερμάτινη θήκη της apple, κατάφερε να παραμείνει χωρίς ένα σημαδάκι μετά από άπειρες πτώσεις όλα αυτά τα χρόνια, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι δεδομένο για ένα premium προϊόν όπως είναι τα Iphones . Δυστυχώς δεν νομίζω το 17αρι να αντέξει το ίδιο στον χρόνο, κάτι το οποίο είναι μεγάλο ατόπημα της Apple μιας και θέλει να προωθήσει το Pro σαν το workhorse που απευθύνεται σε επαγγελματίες, σε αντίθεση με το Air που συνεχίζει την παράδοση της Apple στην κατασκευή premium συσκευών με έμφαση το design και το οποίο δείχνει να είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το Pro.

Αν η πορεία του Air είναι πετυχημένη, πιστεύω ότι τα Pro πλέον θα εξελιχθούν περισσότερο σε εργαλεία για επαγγελματίες και ίσως η επόμενη αλλαγή, για όποιον θέλει μια γεύση από τα παλιά Premium Iphones, να μην είναι σε Pro, αλλά στην επόμενη γενιά του Air, το οποίο κάποια στιγμή θα αποκτήσει και αυτό τουλάχιστον έναν ultrawide φακό.

• Like
Reactions: karamela
Εριιξα μια γρηγορη ματια απο κοντα στο πορτοκαλι 17ρι και στο γαλαζωπο air και αισθητικα δεν με εντυπωσιασε κανενα...

Το πορτοκαλι αλουμινιο δεν μου εκατσε καλα στο χερι ως αισθηση (ειχε βεβαια τα καλωδια απο πισω), προτιμω κατι σε γυαλι και το air μου θυμισε το Χ και το 11ρι στο κρατημα (που ειχαν στρογγυλεμενες ακμες) που επισης εδιναν την αισθηση λεπτου κινητου. Δεν μου αρεσε και το Plateu με μια μονο καμερα και αδεια ολη η υπολοιπη επιφανεια... στο επομενο μοντελο ας το κανουν εντελως ξεχωριστο να το συνδεεις με κανα καλωδιο η magsafe οταν χρειαζεται :cool:ειχε βγει ενα τετοιο αρθρωτο κινητο νομιζω....

Δεν χρησιμοποιω τζαμακια και θηκες εδω και χρονια.... δεν με ενδιαφερει το latest and greatest, ειδικα απο τη στιγμη που και με το 11ρι (που εχω σαν 2ο) κανω τη δουλεια μου ικανοποιητικα....
Αυτο που κοιταω ειναι το αισθητικο... και τα 17 ρια και το air δεν με κερδισαν (προς το παρον:cool:) θα ειχα ακομα το Χ αν ειχε και 2η καρτα sim... ετσι επειδη μαλλον του χρονου θα βγει το fold, φετος η θα κατσω στα αυγα μου η εαν βρω ξανα σε προσφορα (την εχασα λογω οτι δεν ειχα δει ακομα απο κοντα τα 17ρια) το 16ρι προ μαξ με διαφορα κοντα στα 300 ευρω απο το 17, μαλλον θα το προτιμησω και θα περιμενω τη 2η γενια fold εαν και πότε....

αα..οκ.δεν το ειχα δει.:oops:

καλα το οτι ενα τηλεφωνο της apple των 1500 ευρω,ειναι τοσο επιρρεπη σε χτυπηματα και γρατζουνιεςε,δεν του δινει και δικαιωμα να μπαινει στο απυροβλητο επειδη δεν ειναι τανκ...
ειπαμε-καλες οι δικαιολογιες περι καλυτερης ψυξης με το αλουμινιο και...υποβαθμιση του τιτανιου,αλλα μην κανουμε το μαυρο ασπρο.
λιγες ημερες μετα την κυκλοφορια των 17pro,το ιντερνετ εχει γεμισει με αρνητικες κριτικες απο χρηστες και(σοβαρους)reviewers.
Ε!δεν ειναι να το παινευεσαι κιολας-καταναλωτες ειμαστε-οχι κοροιδα..

Έχει γεμίσει το ίντερνετ όντως από άρθρα που αναδημοσιεύουν το ένα συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο μιλάει για φθορές στην ακμή της κάμερας, και όχι κάτι άλλο. Δε μιλάει καν για βαθουλώματα γιατί αυτά εννοούνται στο αλουμίνιο, και σίγουρα καλύτερα να βαθουλώνεται όταν χτυπάει παρά να ψήνεται σε κανονική χρήση.

Ο κόσμος γουστάρει "gates" γενικότερα, γιατί πάντα καλό είναι κάτι να μας φρενάρει από το να σκάμε 1000-1500 ευρώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει πραγματικό θέμα. Τουλάχιστον όχι για όους χρησιμοποιούμε θήκες. Για τους άλλους πάντοτε υπήρχε, είτε ως βαθούλωμα είτε ως γρατζουνιά, μαγικά υλικά δεν υπάρχουν.