karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 15,032
Κοίτα προσωπικά μιλώντας σε σχεδόν 30 χρόνια με κινητά, αλλάζοντας ένα βουνό κινητά (πολλές φορές και 2 συσκευές κάθε χρόνο), δεν έχω βάλει ποτέ τζαμάκια, θήκες κλπ...και ποτέ δεν έχω σπάσει κινητό μέχρι τώρα...ε και να μου κάτσει κάπου μια στραβή, τα έχω βγάλει τα λεφτά της σπασμένης οθόνης με τόσα χρήματα που έχω γλιτώσει εδώ και δεκαετίες από μην αγορά θηκών, τζαμιών κλπ...οπότε πάλι κερδισμένος είμαι, και απολαμβάνω το κινητό όπως το έφτιαξε ο κατασκευαστής, πιο μαζεμένο, πιο ελαφρύ χωρίς να το κάνω Transformers με θήκες και άλλα παρατρεχάμενα. Τα σύγχρονα δε ακριβά κινητά (καθώς μόνο ακριβές συσκευές αγοράζω) έχουν τόσα καλά υλικά που με ανάλογη προσοχή ούτε γρατζουνιές δεν κάνεις..έχω το Iphone 16 pro πάνω από χρόνο και δεν έχει καν γρατζουνιά πάνω και το βάζω σε τσέπες, μπουφάν κλπ. πάντα χωρίς θήκη και τζαμάκι.Οι μεμβράνες έχουν σαφώς χειρότερη αίσθηση (λογικό εξάλλου αφού το γυαλί είναι πάντα καλύτερο / και οι οθόνες από γυαλί είναι).
Αν έχεις lip στην θήκη, ένας λόγος παραπάνω να μην αποφύγεις το γυαλί (αφού δεν θα προσθέσει πάχος).
Τα τζαμάκι επίσης είναι φτιαγμένο για να σπάει προκείμενου να προστατεύσει την οθόνη.
Επίσης το γυαλί έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: Αν καθαρίζεις συχνά το κινητό με αλκοολούχο πανάκι (που καλό είναι να το κάνεις καθώς το κινητό είναι η χειρότερη εστία μικροβίων / βρώμας), δεν φθείρεις το coating της οθόνης.
Κατά τα άλλα, όπως βολεύεται ο καθένας (και εύχομαι σε όσους θεωρούν αρχηστα τα τζαμακια να μην καταλάβουν το λάθος τους the hard way).