[Επίσημο] MacBook Air M5 @ 2026

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,788
Βαρυμπόμπη
Νέο Air φορητό με Μ5 επεξεργαστή 10 πυρήνων, επιπλέον 10 πυρήνες gpu με Neural Accelerators σε κάθε πυρήνα, με ΑΙ επεξεργασία έως 4x φορές καλύτερα από τον Μ4.
Επιπλέον, η μνήμη αποκτά 153GB/s bandwidth, 28% μεγαλύτερο από την έκδοση με τον Μ4.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και αυτόν ο υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με το νέο Ν1 wireless chip για Wi-Fi 7 και Bluetooth 6.
Επίσης, αρχική διαθέσιμη χωρητικότητα τα 512GB με διπλάσια απόδοση από την προηγούμενη γενιά.

• Μέχρι 6.9x γρηγορότερο σε AI video enhancement σε Topaz Video σε σύγκριση με το MacBook Air με M1, και μέχρι 1.9x γρηγορότερο με το MacBook Air με M4.
  • Μέχρι 6.5x γρηγορότερο 3D rendering με ray-tracing performance σε Blender σε σύγκριση με το MacBook Air με M1, και μέχρι 1.5x γρηγορότερο με το MacBook Air με M4.
  • Μέχρι 2.7x γρηγορότερο image processing performance σε Affinity σε σύγκριση με το MacBook Air με M1, και μέχρι 1.5x γρηγορότερο με το MacBook Air με M4.
  • Web browsing μέχρι 50% γρηγορότερο σε σύγκριση με ένα PC laptop με έναν Intel Core Ultra X7, και σε πιο απαιτητικές διαδικασίες μέχρι και 2x γρηγορότερο.

Παιδιά μια βοήθεια γιατί έχω κολλήσει και φοβάμαι μην κ'άνω καμιά μλκια. Ψάχνομαι για λαπτοπ, και είχα ψιλοκαταλήξει σε air M4. Σήμερα έπρεπε να μελετήσω μια αεροφωτογραφία της ΓΥΣ, ένα κτήνος 24 MB tif, τραβηγμένο από την RAF το 1968, σε κλίμακα 1:20000 σκαναρισμένη σε 2000 dpi, όπου όπως αντιλαμβάνεστε για να γίνει μελέτη λεπτομερειών εδάφους απαιτούνται τρελές μεγεθύνσεις.Ενώ στο γραφείο ένας παλιός i5 dell που έχω τα κατάφερε κυμπάρικα, το λάπτοπ μου (παμπάλαιο i5 lenovo thinkpad), δεν.. Τσάμικο. Επειδή τέτοιου είδους εργασίες θα έχω ολοένα και περισσότερες on the site, θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε αν μπορεί να ανταπεξέλθει το μικρούλι. Έβλεπα και ipad pro αλλά το 13 ξεφεύγει, το 11 μου φαινεται μικρό. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ!

11αρι IPad Pro μην πάρεις, είναι πολύ μικρή η οθόνη και θα σε βολέψει μόνο αν το δουλεύεις σε εξωτερική οθόνη. Το 13αρι είναι πανάκριβο…στην θέση σου μάλλον θα έπαιρνα το MacBook Air.