[Επίσημο] Xiaomi 14T Series

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,717
Λιβαδειά
GYaMCIMaMAEwPnE

Xiaomi 14T | Xiaomi 14T Pro

Xiaomi 14T

To Xiaomi 14T έρχεται με οθόνη 6.67 ιντσών, τεχνολογίας OLED, με ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz. Η ανάλυση της οθόνης είναι
2.712×1.220 και η φωτεινότητα φτάνει στα 4.000. Προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και όχι κάποιο πιο σύγχρονο γυαλί,
όπως το Gorilla Glass Victus 2.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον Dimensity 8300 Ultra, μαζί με 12 ή 16GB RAM, ανάλογα με την έκδοση. Ο αποθηκευτικός χώρος
έρχεται σε εκδόσεις 256GB και 512GB και είναι UFS4 4.0, που σημαίνει πως είναι ταχύτατος.

Φωτογραφικά θα το δούμε με 50MP αισθητήρα για την βασική κάμερα, που έχει φυσικό μέγεθος 1/1.56″ και διαθέτει οπτικό
σταθεροποιητή εικόνας (OIS) στον φακό. Ο φακός διαθέτει διάφραγμα f/1.7. Δίπλα του έχουμε τηλεφακό με 2.6x οπτικό ζουμ.
Ο αισθητήρας είναι και αυτός στα 50ΜP. Τέλος, έχουμε την υπερευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα στα 12MP που είναι σαφής
βελτίωσε σε σχέση με τα 8MP του παρελθόντος, που δεν ήταν αρκετά για υψηλή λεπτομέρεια. Στην πρόσοψη έχουμε
αισθητήρα 32MP για τις selfies μας. Οι πίσω κάμερες τραβάνε όλες 4K βίντεο στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και οι
εμπρόσθια περιορίζεται στα 1080p.

Η συσκευή έρχεται με μπαταρία 5.000mAh και φόρτιση στα 67W, ώστε να φορτίζει πλήρως σε 45 λεπτά.
Η μπαταρία αντέχει 1600 κύκλους φόρτισης, χωρίς απώλειες, σύμφωνα με την εταιρία.

Τιμολογιακά θα το δούμε στα €649 για την έκδοση 12GB/256 στην χώρα μας. Θα το βρούμε σε χρώματα
Titan Gray, Titan Blue και Titan Black και Lemon Green με πλάτη από συνθετικό δέρμα.

novy-telefon-xiaomi-14t-miri-na-narocnejsi-uzivatele.jpg

GYZ39RCaUAA-zz2

Xiaomi 14T Pro

To Xiaomi 14T Pro είναι πρακτικά μια συσκευή με επιδόσεις ναυαρχίδας και όχι μόνο. Έρχεται με κατασκευή από αλουμίνιο
για το πλαίσιο και γυαλί για την πρόσοψη και την πλάτη, ενώ διαθέτει πιστοποίηση IP68, που σημαίνει πως είναι ανθεκτικό
σε νερό και σκόνη.

Η οθόνη του είναι ίδια με αυτή του Xiaomi 14T, που σημαίνει πως έχουμε ένα OLED panel 6.67 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης
στα 144Hz και ανάλυση 2712×1220. Η φωτεινότητα φτάνει και αυτή στα 4.000nits, σε HDR περιεχόμενο.

Στο εσωτερικό έχουμε τον πολύ δυνατό Dimensity 9300+, που είναι ένα chipset υψηλών επιδόσεων, ιδιαίτερα στα γραφικά.
Από μνήμη έχουμε 12 ή 16GB RAM, ανάλογα με την έκδοση. Και εδώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι UFS 4.0.

Στον τομέα της φωτογραφίας έχουμε 50MP βασική κάμερα, με φακό διαφράγματος f/1.6. Ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος,
με μέγεθος 1/1.31″, ώστε να μπορεί να συλλέξει περισσότερο φως. Δίπλα του έχουμε τον τηλεφακό, που προσφέρει 2.6x οπτικό
ζουμ, πίσω από ένας αισθητήρα 50MP. Τέλος έχουμε την υπερευρυγώνια κάμερα 12MP. Στην πρόσοψη έχουμε 32MP αισθητήρα,
με φακό διαφράγματος f/2.0. Αλλαγή έχουμε στο βίντεο, με την δυνατότητα λήψης 8K βίντεο στα 30fps και 4K στα 60fps, ενώ
από την πρόσοψη τραβάει 4K στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η μπαταρία της συσκευής είναι στις 5.500mAh, με φόρτιση στα 120W, ώστε να φορτίζει πλήρως σε 18 λεπτά. Όμως, εδώ έχουμε
μια βασική διαφορά με το Xiaomi 14T, καθώς η συσκευή υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση στα 50, ώστε να φορτίζει την συσκευή
πλήρως σε 45 λεπτά.

Τιμολογιακά θα το βρούμε στην χώρα μας με τιμή €899για την έκδοση 12GB/512GB, κάτι που το κάνει τρομερό value for money
για αυτά που προσφέρει. Έρχεται στα χρώματα Titan Gray, Titan Blue και Titan Black. (Source)

Dostupny-je-ve-trech-barevnych-variantach-zelene-Titan-Grey-modre-Titan-Blue-nebo-cerne-Titan-Black.jpg

GYaUyqMbwAAGHJI

AMOLED-displej-s-uhloprickou-667-palce.jpg

Zvukovy-system-zahrnuje-stereo-reproduktory.jpg

Tri-fotaky-na-zadni-strane.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Meet Xiaomi 14T Series | Master light, capture night
Xiaomi

• Like
Reactions: tiniakos
Αν η Xiaomi ξεκινούσε σήμερα με αυτά τα κινητά , θα είχε πάρει τα σωβρακα στους μεγάλους.
Δυστυχώς με το brand name που έχει φτιάξει με τα τσαμπατζιδικα κινητά δεν είναι εύκολο να δώσει κάποιος ένα χιλιάρικο για Xiaomi , σε αντίθεση με Samsung/apple.
Είναι από τις περιπτωσεις που το brand name υπερτερεί των χαρακτηριστικών.

Ωραία πάμε φωτογραφικά.
Πως σας φαίνεται;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Μόνο από τον ήχο στο βίντεο έχει φάει γκολ από τα αποδυτήρια η apple....

• Like
Το πρόβλημα της Xiaomi για μένα είναι οι ατελείωτες σειρές και κινητά που βγάζει…τα βασικά μοντέλα, τα μοντέλα Τ, poco, redmi και δεν συμαζευεται….χανεται η μπάλα και όλα μαζί χάνουν αξία και μπερδεύουν τον χρήστη. Πρεπει να επικεντρωθεί σε ποιο λίγες συσκευές….εχτες πάλι έβγαλε αλλά 5 μοντέλα…ε δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Ας πάρει παράδειγμα από την Apple που είναι μανούλα σε αυτά. Μια παρουσίαση τον χρόνο κάθε Σεπτέμβρη, 4 μοντέλα τον χρόνο και that’s it….τελος….

Και δυστυχώς ισχύει και αυτό που λες, ο λαός μας λέει το σοφό καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Στην Xiaomi της είχε βγει το όνομα οπότε πολύ δύσκολα μπορεί να το γυρίσει.

Μετά υπάρχει και το εξής παράδοξο, κάποιος που δίνει 1000 ευρώ για κινητό δεν θέλει να έχει ίδιο brand κινητό με έναν που έχει δώσει 200 ευρώ για να το πάρει….ακουγεται κουλό αλλά ισχύει….αρκετος κοσμος θα πάρει π.χ. ένα iPhone γιατί είναι και status symbol και ξέρει ότι δεν μπορεί ο καθένας να αγοράσει φρέσκο μοντέλο iPhone…δες στα αυτοκίνητα το π.χ. VW Tuareg είχε αποτύχει γιατί ο κόσμος δεν ήθελε να δώσει 100K σε αμάξι με σήμα πάνω που το έχει και ένα polo τον 18K….

Καθόλου παράδοξο. Reputation λέγεται και πασχίζουν για αυτό όλες οι εταιρείες από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους.
Και βεβαίως, όπως πιστεύω ότι ισχύει σε όλα τα προϊόντα: "κάθε σήμα εχει την τιμή του".

Last edited:
  • Like
Το πρόβλημα της Xiaomi για μένα είναι οι ατελείωτες σειρές και κινητά που βγάζει…τα βασικά μοντέλα, τα μοντέλα Τ, poco, redmi και δεν συμαζευεται….χανεται η μπάλα και όλα μαζί χάνουν αξία και μπερδεύουν τον χρήστη. Πρεπει να επικεντρωθεί σε ποιο λίγες συσκευές….εχτες πάλι έβγαλε αλλά 5 μοντέλα…ε δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Ας πάρει παράδειγμα από την Apple που είναι μανούλα σε αυτά. Μια παρουσίαση τον χρόνο κάθε Σεπτέμβρη, 4 μοντέλα τον χρόνο και that’s it….τελος….

Και δυστυχώς ισχύει και αυτό που λες, ο λαός μας λέει το σοφό καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Στην Xiaomi της είχε βγει το όνομα οπότε πολύ δύσκολα μπορεί να το γυρίσει.

Μετά υπάρχει και το εξής παράδοξο, κάποιος που δίνει 1000 ευρώ για κινητό δεν θέλει να έχει ίδιο brand κινητό με έναν που έχει δώσει 200 ευρώ για να το πάρει….ακουγεται κουλό αλλά ισχύει….αρκετος κοσμος θα πάρει π.χ. ένα iPhone γιατί είναι και status symbol και ξέρει ότι δεν μπορεί ο καθένας να αγοράσει φρέσκο μοντέλο iPhone…δες στα αυτοκίνητα το π.χ. VW Tuareg είχε αποτύχει γιατί ο κόσμος δεν ήθελε να δώσει 100K σε αμάξι με σήμα πάνω που το έχει και ένα polo τον 18K….

Και η Samsung έχει στη γκάμα της κινητά που κάνουν από 1 κατοστάρικο, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να πουλάει και κινητά που κάνουν αρκετά πάνω από 2 χιλιάρικα.

Επειδή δεν έχει τη φήμη του "φτηνιάρη".

Η Xiaomi έχει τη φήμη του "φτηνιάρη".

Και η Samsung έχει στη γκάμα της κινητά που κάνουν από 1 κατοστάρικο, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να πουλάει και κινητά που κάνουν αρκετά πάνω από 2 χιλιάρικα.

Επειδή δεν έχει τη φήμη του "φτηνιάρη".

Η Xiaomi έχει τη φήμη του "φτηνιάρη".
Η Samsung έκανε όνομα από το παρελθόν, την ξέραμε όλοι μας και στον κόσμο του Android ανέβηκε με την σειρά Galaxy S που ηταν ακριβά για την εποχή τους, οπότε ο κόσμος την εμπιστευόταν, ήταν εύκολο να έχει και φτηνά κινητά. Η Xiaomi από την άλλη ήρθε από το πουθενά με φτηνιάρικες συσκευές για τον λαό. Για χρόνια έτσι δούλευε και μετά το γύρισε και σε ναυαρχίδες. Ο κόσμος δεν είναι εύκολο να αλλάξει εντύπωση για σένα αφού τα έχει ''κατασταλάξει'' μέσα του....ακόμα διαβάζω σχόλια σε Social, blogs, sites κλπ....''μα καλά θα πάει κάποιος να δώσει 800-1.000 ευρώ για Xiaomi Κινητό?''

Και η αλήθεια είναι αν δεν δοκιμάσεις κάτι δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη έτσι εύκολα ότι και να διαβάζεις ή αν σου πουν στο διαδίκτυο. π.χ. Και εγώ τα σνόμπαρα τα ακριβα Xiaomi, άλλα με το που δούλεψα το Xiaomi 14 Ultra παρατήρησα ότι είναι μάλλον το πιο ολοκληρωμένο κινητό εκει έξω, ενώ σαν πακέτο φωτογραφικά δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο...και έχω δοκιμάσει πολλά κινητά οπότε έχω μέτρο σύγκρισης δεν το γράφω απλός για να το γράψω. Αυτη την στιγμή έχω 2 κινητά, το δεύτερο το Iphone 15pro και ουσαστικά είναι η δεύτερή μου συσκευή καθώς το Xiaomi είναι καλύτερο και δικαίως είναι η βασική μου συσκευή.

• Like
Μόνο που δοκιμή δίνοντας 1000 ευρώ είναι ακριβή δοκιμή και δικαίως επιλέγουν καποιοι την σιγουριά των μεγάλων (κι ας είναι υποδεέστεροι στα χαρακτηριστικά)
Όπως και να το κάνουμε έχει μείνει μια "ρετσινιά" στο όνομα xiaomi, όπως το είπε ο Δημήτρης.
Είναι το ιδιο όπως να κάνει κάποιος δοκιμή με Skoda των 60+ χιλιάδων. Ε δεν το κάνεις.

Όποιος κολλάει σε τέτοια έχει ψυχολογικο θέμα αυτός και όχι η εταιρεία.
Η ζωή προχωράει μπροστά.
Η Xiaomi δεν είναι η εταιρεία που παρελθόντος ούτε είναι φτηνή πλέον, ούτε βγάζει φτηνά σε ποιότητα προϊόντα.
Θα συμφωνήσω με το Νικόλα έχοντας και εγώ το Xiaomi 14 Ultra. Το πιο ολοκληρωμένο αυτή τη στιγμή φωτογραφικά κινητά και γενικά άριστο σε όλα του, bug δεν έχω βρει στο λογισμικό, δεν έχει κολλήσει ποτέ σε οτιδήποτε, όλα λειτουργούν άψογα και σφαίρα. Για πρώτη φορά δε μου λείπει κάτι ώστε να πω καλύτερα να είχα κάτι άλλο. Και μετά από καιρό μπορώ να πω ότι δεν έχω δει σε κανένα άλλο κινητό αυτό το camera feeling που βγάζουν οι φώτο του, σαν να έχω μια fuji στην τσέπη μου.

Οι πωλήσεις άλλα δείχνουν όμως. Μάλλον έχουν πολλοί ψυχολογικά θέματα.....
Στις πωλήσεις των ακριβών κινητών ελάχιστοι αγοράζουν βάση αναγκών, specs κλπ. άντε να είναι 5-10% αυτοί. Ολοι οι άλλοι θα αγοράσουν σε αυτή την κατηγορια τιμής την γνωστή μπράντα, αυτή που αγοράζουν οι άλλοι, αυτή που θα τους ανεβάσει το πρεστίζ, αυτή που θα το βάλουν στο τραπέζι και θα γίνουν αποδεχτοί από τον περιγυρώ τους, αυτή που ξέρουν και έχουν δει να διαφημίζουν συνεχώς, αυτή που είχαν στην προηγούμενη συσκευή τους και νιώθουν οικία και άνετα βρε αδερφέ...

Το Xiaomi 14 Ultra δεν ξέρεις πόσος κόσμος στην δουλειά, σε φίλους κλπ. δεν το είχαν ξανακούσει και με το που το δείχνω εντυπωσιάζονται, όταν τους δείχνω δε φωτογραφίες, τι κάνουν οι κάμερες, τους στέλνω αρχεία κλπ. μένουν με το στόμα ανοιχτό...και λένε ''κάνει τέτοια το κινητό?? Και γιατί μας πουλανε μόνο Iphones ή Samsung??''

Ψυχολογικά δεν ξέρω αν έχουν όσοι δίνουν βάση στο όνομα της συσκευής και όχι τόσο στο τι κάνει, άλλα σίγουρα τους νοιάζει πιο πολύ το γνωστό και φίρμα όνομα παρά το τι πραγματικά έχουν στο χέρι τους....

• Like
Reactions: Γιώργος.Χ
Η Xiaomi για πόσα χρόνια υπόσχεται αναβαθμίσεις και security updates;
Δεν ρωτάω ειρωνικά. Ρωτάω για να μάθω. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας για πολύ κόσμο που δεν θέλει να δίνει χιλιάρικο κάθε χρόνο.

Τέσσερα χρόνια αναβαθμίσεις λειτουργικού και πέντε ασφαλείας για τα συγκεκριμένα. Το θεωρώ υπέρακετό, αφού κάπου στα 3-3,5 χρόνια η πρόοδος στα κινητά κάνει τα "παλιά" να δείχνουν... παλιά.

Εγώ πάντος έχω καεί. έδωσα να πάρω τότε 550€ το ΜΙ9 λέγοντας ότι η μπαταρία τα σπάει, δεν έχει θέμα λόγω λογισμικού και άλλα και τελικά στην πράξη τζιφος πάτω από 15 ώρες δεν κράταγε. Το είχα πάρει γιατί ήθελα να το δουλεύω και στην δουλειά με διπλή sim.

Τι να πω, διαβάζω κι εγώ γκρίνια για μπαταρία (όπως και για άλλες μάρκες), αλλά το δικό μου 13Τ με 2 sim κρατάει μιάμισυ μέρα με αρκετά έντονη χρήση και τρεις εφαρμογές να τρέχουν στανταρ στο background...

Τέσσερα χρόνια αναβαθμίσεις λειτουργικού και πέντε ασφαλείας για τα συγκεκριμένα. Το θεωρώ υπέρακετό, αφού κάπου στα 3-3,5 χρόνια η πρόοδος στα κινητά κάνει τα "παλιά" να δείχνουν... παλιά.
Αναβαθμίσεις android ή miui?

Εχω το Xiaomi mi10 που το έχω δώσει πλέον στον γιο μου από το καλοκαίρι του 2020. Πέρα ότι λειτουργεί άψογα ακόμα, έχει πάρει 4 μεγάλες αναβαθμισεις Android και μετά από 4,5 χρόνια παίρνει ακόμα Security updates!!! Σε σημείο που απορώ πόσο ακόμα θα το υποστηρίζει η Xiaomi!!!

Χοντρικά για 4-5 χρόνια είσαι εξασφαλισμένος σε θέμα updates με το 14T.