Επισκευή 18650 protected;

evankouros

Established Member
15 January 2014
251
Πριν κάνα χρόνο πήρα 4 ICR18650-26FM protected.
Μια απ' αυτές ήρθε με σκισμένο το εξωτερικό διαφανές περιτύλιγμα στη βάση, όπως φαίνεται στις συνημμένες photos (sorry για την ποιότητα τους - παλιό κινητό γαρ...).
Για να τη δω καλύτερα έβγαλα τελείως το εξωτερικό διαφανές περιτύλιγμα κι είδα ότι δεν έχει κοπεί η κόλληση σε καμιά από τις 2 πλευρές του PCB protection (της βάσης).

Τα ερωτήματα μου:
  1. Είναι ασφαλές να τη χρησιμοποιήσω σ'αυτή την κατάσταση;
  2. Αν δεν είναι απόλυτα ασφαλές, τι μπορώ να κάνω για να τη χρησιμοποιήσω;
    1. Σκέφτηκα να βγάλω & το ροζ κάλυμμα που έχουν & ν' αφαιρέσω τελείως το PCB protection, κάνοντας της κατ' αυτό το τρόπο unprotected.
      • Σωστή η σκέψη μου;
      • Χρειάζεται να βγάλω & το σύρμα στο πλάι που ενώνει τους πόλους (αυτό φαντάζομαι), ή δεν πειράζει κι αν το αφήσω;
    2. Μήπως είναι προτιμότερο (αφού δεν έχει κοπεί η κόλληση) να βρεθεί κάποιος τρόπος για να μπει νέο εξωτερικό διαφανές περιτύλιγμα;
      • Αν ναι, έχετε ιδέα πού μπορώ να βρω & πώς να το βάλω?
Grazie a priori!:operator:

Attachments

• P_20151223_204149_1_p crpd.jpg
    P_20151223_204149_1_p crpd.jpg
    133.1 KB · Views: 75
  • P_20151223_204209_1_p crpd.jpg
    P_20151223_204209_1_p crpd.jpg
    108.2 KB · Views: 75
  • P_20151223_204243_1_p crpd1.jpg
    P_20151223_204243_1_p crpd1.jpg
    93 KB · Views: 75
Αν και δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη χρήση τους (θα στο πεί και το πολύμετρο βέβαια), ο Teomav έχει πλαστικά θερμοσυστελόμενα για 18650 που εφαρμόζονται με το πιστολάκι για τα μαλλιά.
Έτσι μην τη χρησιμοποιήσεις όχι γιατί δεν κάνει, αλλά γιατί δεν προβλέπεται και οι κανόνες ασφαλείας έρχονται πάντα πρώτοι.

Λυση :
1) Βαζεις αλλο διαφανο καλυμμα - wrap . Η διασταση που ψαχνεις ειναι 75*30mm , τα 72*30mm τα εχω και ειναι κοντα .
2) Της αφαιρεις την προστασια . ΟΧΙ το ροζ καλυμμα , το διαφανο , το σιδερακι στο πλαι και το πανω & κατω κομματι .

Η χρήση του διάφανου καλύμματος ποια είναι; Σε μία 18650 έχει σκιστεί εν μέρη. Πρέπει να το αντικαταστήσω;

Πρώτα-πρώτα ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.:a0210:

@Λιβέρης Σταύρος:
Δεν ξέρω πώς θα μου το πει το πολύμετρο, καθότι σχεδόν παντελώς άσχετος. Έχω ένα απλό (της τάξης των 10 ), αλλά το μόνο που ξέρω να κάνω μ' αυτό είναι να το βάζω στους πόλους & να μετράω τα V των μπαταριών. Ακόμη κι αυτή η μέτρηση που παίρνω όμως, δεν ξέρω τι σημαίνει. Π.χ. στα πόσα V θεωρείται μια μπαταρία των "x"V ότι είναι πλέον άχρηστη;
Ο Teomav φαντάζομαι πως είναι κάποιο άλλο μέλος εδώ μέσα, αλλά δεν έχω την τιμή να τον γνωρίζω.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η ασφάλεια προέχει, γι' αυτό κι ένα χρόνο τώρα που την έχω δεν τη χρησιμοποίησα.

@giorgos.ko:
Αυτές φανταζόμουν κι εγώ ότι είναι οι λύσεις.
1) Thanks, δεν είχα ιδέα για τη διάσταση που χρειάζεται. Μάλλον σ' αυτή τη λύση θα πάω. Απλά θα προτιμούσα διάφανο, για να φαίνεται ποια μπαταρία είναι (είμαι λίγο neat freak, το ξέρω:tongue:).
2) Το πάνω κομμάτι (το button top) γιατί πρέπει να αφαιρεθεί; Για να βγει όλο το πλαϊνό σύρμα που ενώνει τους πόλους;