Επισκευή ενισχυτή Marantz

artheo

Senior Member
7 October 2013
471
Αθήνα
Κατόπιν μιας πετυχημένης αλλαγής πυκνωτών στον παλιό ενισχυτή μου, βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα άλλο πρόβλημα. Τα κανάλια έπαιζαν με διακοπές, μία ακουγόταν μόνο αριστερά, μια μόνο δεξιά, τον άνοιξα και είμαι χαρούμενος που βρήκα τί φταίει. Είναι η καλωδιοταινία που βλέπετε στις παρακάτω φωτό που συνδέει τον source selector (που κρατάω στο χέρι μου) με το εσωτερικό του ενισχυτή. Παρατηρώ ότι όταν την κουνάω ή τη στρίβω, ακούγεται μια να κάνει επαφή και να παίζει το ένα κανάλι, μία το άλλο και τα δυο ή κανένα. Θυμίζει δηλαδή όπως ακριβώς ένα καλώδιο ακουστικών που έχει κοπεί εσωτερικά και πότε κάνει επαφή, πότε δεν κάνει.

marantz-pm44se_source_switch-1.jpgmarantz-pm44se_source_switch-2.JPG

Αυτή η καλωδιοταινία που μοιάζει με μικρό φιλμ είναι κάτι το περίεργο για μένα. Δεν ξέρω τί να κάνω, δε φαίνεται να αλλάζει εύκολα.

Τι προτείνετε;

Νομίζω ότι είναι μια καθαρά μηχανική κατασκευή που με την περιστροφή του μπουτόν (το γαλάζιο που κρατάτε) απλά μετακινεί μπρος-πίσω την επαφή στον επιλογέα πάνω στην πλακέτα στο εσωτερικού. Λίγο σπρέυ στον επιλογέα ίσως βοηθήσει.

Ναι αυτό ήταν! Ήρθε ο πατέρας μου και το φτιάξαμε. Λύσαμε το εξάρτημα που είναι πάνω στην πλακέτα, το καθαρίσαμε με σπρέυ και όλα εντάξει!

Ευχαριστώ!

Αρη πες μας για ποιον marantz προκειται...και το βασικοτερο καρφωσε πανω του τα 600αρια και πες μας εντυπωσεις
Μπορει να εκπλαγεις ευχαριστα

Marantz PM-44SE

Δημήτρη, ακούω ήδη πάνω από μια ώρα με τα HD600 από τον JDS Labs C5d και ακούγεται απίστευτα καλά! Yπερευχαριστημένος!!!
Δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε σήμερα, εχτές στον ίδιο συνδυασμό τα μεσουψηλά μου φαινόντουσαν πολύ μπροστά και με κούραζαν λίγο, αλλά τώρα όλα τέλεια, εκεί που πρέπει!