Επισκευη, η μάλλον κατασκευή ηχείων.

crick

New member
2 March 2011
3
θα ηθελα την συμβολη του οποιουδιποτε θα μπορουσε να με βοηθησει στην ανακατασκευη των παλιων μου ηχειων¨magnat ribbon 3a .ta crossover ειναι καμενα και οπωσ επισης twiter , woofer και midrage. οι διαστασεις των ηχειων ειναι υψος :45cm μκος:24cm πλατος:24cm. Τα ηχεια ειναι τριων δρομων.
Εχω την διαθεση να επισκευασω τα crossover αλλα οι πικνωτες της δεκαετιας του 80 απο οτι εμαθα ειναι εξερετικα σπανιοι. Οπετε μαλλον θα χρειαστει ολικη ανακατασκευη .
Ποιο ιδΙκα θα ηθελα να με βοηθησετε στην αγορα των καταλλιλων woofers ,twitters, midrage και αμα χρειαστει crossovers. Στην αθηνα οι επιλογες ειναι περιορισμενες γιαυτο δεν θα με χαλαγε και οτιδιποτε λινκ απο το εξωτερικο. Στοχος μου ειναι καλη ποιοτητα ηχου και οχι απαρετιτα η δυναμη, και σχετικα χαμιλες τιμες (χερο πολυ). Επισης εχω δει ηδη καπια woofers οπως τα Gemini ,sbw,koda klp. Αποτι καταλαβα η ποιοτιτα που με ενδιαφερει ειναι paper cone .
ευχαριστω πολυ προκαταβολικα.

Υ.γ: παλιες προδιογραφες που δεν με χαλανε καθολου ειναι 36_22000Hz 65/90 w 3weg 4_8Ω .συγνωμη πολυ για την ορθογραφια λογο δυσλεξιας.

Last edited by a moderator:
Καλωσήρθες crick!

Με μια μικρή διόρθωση στον τίτλο του νήματος που άνοιξες
το ερωτημά σου μεταφέρθηκε στην κατάλληλη κατηγορία..

Καλή συνέχεια!

crick , τελικά δηλαδή θές να κρατήσεις μόνο την καμπίνα?
Να προτείνω να ρίξεις μια ματιά σε σχετικά νήματα εδώ μιας και η καμπίνα και ο όγκος της θα σε περιορίσουν πολύ!

Τι το σπάνιο έχουν οι πυκνωτές που δεν μπορείς να βρεις αντίστοιχους;

ευχαριστω πολυ για τισ απαντισεις σας .δεν ηξερα καν πωσ να δω τα μυνιματα μου και για αυτο και αργιασα να απαντησω .
οι πυκνωτες απο τι μου ειπαν ειναι δυο δυπολοι η κατι τετιο πιο συγκεκριμενα γραφουνε. 35 vac 47μF 8N alr/u bipolar gpf
κατα τα αλλα, οντος η κατιγορια που με μεταφερατε εινια πιο διαφοτιστικη για το ψαξιμο μου. απλα ηλπιζα σε κανα σαιτ του εξοτερικου που να τα εχει ολα και να συμφερει,για ηχο βεβαια.κατι οπωσ ειναι το τομαν για μουσικα οργανα.ευχαρστω και παλι.