Επισκευή ηχείου JBL es 100

mpampis33

New member
9 June 2009
95
Την βοήθειά σας φίλοι μου

Ο μπόμπιρας μου έπεσε πάνω στο ηχείο και μου τσαλάκωσε τον κώνο από χαρτόνι του γούφερ. Πως μπορώ να το διορθώσω; ευτυχώς δεν σκίστηκε....

Αν τσαλακώθηκε μόνο,(και δεν έχει σοβαρή ζημιά) απλώς τσίτωσε την ένταση κ θα έρθει στα ίσια του!! :D
Πέρα απο την πλάκα όμως....αν έχει πρόβλημα ο ήχος τότε θα θέλει τεχνικό.
Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου,βγάζωντας το μεγάφωνο με προσοχή,βάζωντας το χέρι σου απο κάτω σπρώχοντας το προς τα έξω.

Χρησιμοποίησε σελοτέιπ για να το τραβήξεις προς τα έξω. Αν έχει ξεχειλώσει όμως, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Το μεγάφωνο το έβγαλα από το κουτί αλλά είναι κλειστός ο κώνος με συμπαγές χαρτόνι. Το άλλο που λέει ο φίλος με το ζηλοτεηπ δεν υπάρχει κίνδυνος να ξεκολήσεις και το χαρτόνι; είναι αρκετά σκληρό όπως το άνοιξα και το είδα... Θα δοκιμάσω να τσιτώσω και την ένταση μήπως και γίνει κάτι καλό. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας παιδιά!

Σε εκείνο το σημείο δεν μπορείς να βάλεις χέρι απο μέσα αν θυμάμαι καλά.Μόνο με σελοτεηπ ή αν δυναμώσεις τις στάθμες.Φαντάστηκα ότι θα ήταν σε κάποιο άλλο σημείο του γούφερ. Δεν φαίνεται πάντως κάτι τρομερό...

Με κάθε επιφύλαξη το λέω,έχω διαβάσει παλιότερα πως μερικοί έχουν διορθώσει κάτι τέτοιο ρουφώντας το με την ηλ. σκούπα.
Δεν έχει χρειαστεί να το κάνω,απλώς το αναφέρω λοιπόν.
Φαντάζομαι πως ρυθμισμένη σε μικρή ένταση θα μπορούσε να το φτιάξει αλλά και πάλι επιφυλάσσομαι για την ασφάλεια του εγχειρήματος..

Re: Απάντηση: Επισκευή ηχείου JBL es 100

Η σκούπα θέλει μεγάλη προσοχή. Το δοκίμασα κάνει, αλλά επειδή επέμεινα πολύ και είχε και μεγάλη ένταση μου το ρούφηξε και έψαχνα στα σκουπίδια να το βρω

Παιδιά μου φαίνεται καλό πλέον και το δοκίμασα και παίζει καλά.

Πολύ καλές οι ιδέες όλων των φίλων θα τις έχω υπόψη για μελοντικά ατυχήματα, σας ευχαριστώ όλους:grinning-smiley-043

Η σκούπα θέλει μεγάλη προσοχή. Το δοκίμασα κάνει, αλλά επειδή επέμεινα πολύ και είχε και μεγάλη ένταση μου το ρούφηξε και έψαχνα στα σκουπίδια να το βρω

Πως το κατάφερες φίλε ''dade''...τι σκούπα ήταν αυτή;!!! :flipout:

Πανεύκολο. Κόλησε ο σωλήνας της σκούπας και πριν προλάβω να την κλείσω είχε εξαφανιστεί το καπάκι. Ασε που τραβάει όλο τον κώνο σα να παίζει σε μαγάλη ένταση

Aισθητικό είναι το πρόβλημα. Tο dust cup δεν παίζει ρόλο στον ήχο. Είναι εκεί για να μην πηγαίνει σκόνη στο διάκενο. Εξ ου και το όνομά του. Καλύτερα "ζουληγμένο" παρά καθόλου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευή ηχείου JBL es 100

Το ξανάβαλες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευή ηχείου JBL es 100

Είχε γίνει χάλια και το πήγα στο κέντρο μεγαφώνου. Αν θυμάμαι καλά κάτω από 10 ευρο μου στοίχισε