Επισκευή Ηχείου

spyhar

Established Member
27 November 2008
103
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω τα ηχεία Merlin TSM. Από απροσεξία κάποιου τρίτου γδάρθηκε η ακμή του ενός ηχείου. Το φινίρισμά του είναι από ένα mat μαύρο υλικό και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος στη χώρα που μπορεί να το επισκευάσει. Προσπαθώ να αποφύγω την αποστολή του στην Αμερική που θα μου κοστίσει ακριβά.

Καλές και Χαρούμενες Γιορτές

Πάντως από αυτό που βρίσκω η εταιρεία έχει στην Ευρώπη αντιπροσώπους μόνο σε Κύπρο και Αγγλία. Καλό θα ήταν να τους κάνεις ένα τηλέφωνο.

Γνωρίζεις μήπως τι υλικό είναι;

Παρεμπιπτόντως τη Merlin δεν την γνώριζα, αλλά φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και τα ηχεία από τα χαρακτηριστικά τους και μόνο κρίνοντας πρέπει να είναι πολύ καλά.
Με τι ενισχυτή τα οδηγείς;

Καλά Χριστούγεννα επίσης! :smile1:

Eδω στην Γαλλια υπαρχει ενας κυλος πιστων αυτης της μαρκας ( συγκεκριμενα του μντελου βιβλιοθηκης TSM) οπου λεγεται οτι ξεχνας το ηχειο.

Το τελωνειο ειναι 650 ευρω.

Φιλε ελπιζω να βρεςι λυση για την επιδιορθωση του φινιρισματος για να αποφυγεις τις αποστολες που στοιχιζουν επισης.
Οσο αυτον που εκανε τη ζημιά σε ενα τοσο ομορφοι ηχειο...του αξιζει να του στερηθει γαλοπουλα για τα επομενα 3 Χριστουγεννα (μην πω 5).

Καλα Χριστουγεννα επισης.

Καλησπέρα σας παιδιά,

Τα ηχεία αυτά είναι πραγματικά πολύ καλά. Από κάποια ευτυχή συγκυρία τα πήρα όταν ήμουν στο εξωτερικό απ' ευθείας από τον κατασκευαστή σε τιμή χοντρικής USA. Τα παίζω με ένα set προ-τελικού της Rogue Audio (Metis-Atlas). Δυστυχώς ατυχήματα συμβαίνουν. Κάτι αντίστοιχο αλλά χειρότερο είχε συμβεί και πριν 6 χρόνια. Τότε το έστειλα στον κατασκευαστή και μου στοίχισε αρκετά. Θα δούμε τι θα γίνει αυτή τη φορά...

Καλές Γιορτές

Απάντηση: Re: Επισκευή Ηχείου

Αν μου επιτρέπετε να αναρτήσω κι εγώ κάτι απολύτως σχετικό, για να μην ανοίγω νέο θέμα, κι εμένα μου έσκασε μια ακμή από focal chorus 716v και φαίνεται λίγο το γυμνό ξύλο, μάλλον επειδή βρισκόταν κοντά στο τζάκι. Σκέφτομαι να το βάψω. Ελπίζω μην ακουστεί ως ιεροσυλία. Εναλλακτική λύση είναι να τα αλλάξω με εκείνα που έχω στο χωριό, είναι τα focal chorus 807, όμως είναι βάσης, επομένως λογικά θα είναι διαφορετικός ο ήχος, πέραν του ότι θα χρειαζόμουν βάσεις, οι οποίες δεν ξέρω πόσο στοιχίζουν. Τι λέτε, φίλοι συμφορουμίστες;

Και το είδος του βερνικιού που θα χρησιμοποιήσεις ενδέχεται να αλλοιώσει τον ήχο, ειδικά όταν δεν ξέρουμε τι βερνίκι είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά και δεδομένου ότι θα είναι διαφορετικό από το άλλο ηχείο. Πιθανόν να μη συμβεί και τίποτα, αλλά πάλι...

Προσωπικά δε θα το έκανα και απλά θα το ανεχόμουν.

Αν υπάρχει δυνατότητα να ληφθούν πληροφορίες από τις ίδιες τις κατασκευάστριες εταιρείες για υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ίδιους τους χρήστες, αυτό θα ήταν το καλύτερο.