Επισκευή παλιού μηχανήματος.

rebetis85

New member
9 September 2008
8
Καλησπερα. εχει πεσει εδω και καιρο στα χερια μου ενα παλιο μηχανημα και τωρα αποφασισα να αρχισω την επισκευη του.αποτελειται απο πικαπ,ραδιοενισχυτη και 3+3 ηχεια(στερεοφωνικο).χρειαζομαι ομως λιγη βοηθεια. δεν γνωριζω μοντελο εκτος απο το πικαπ που ειναι Garrard.το εχω θεσει σε λειτουργια και εχει πολυ χαμηλη ενταση(μαλλον θελει αλλαγη λυχνιων).απο εξωτερικη εμφανιση χρειαζεται δουλεια(καποιο λουστραρισμα και διαφορα αλλα). που μπορω να βρω ανταλλακτικα και τα συναφη για την ολοκληρωση της επισκευης; το βασικο μου ομως ερωτημα ειναι αν αξιζει να σπαταλησω χρημα και χρονο για αυτη την επισκευη.
παραθετω φωτογραφιες απο το μηχανημα.(εχω αφαιρεσει τα δυο συρομενα φυλλα μπροστα απο τον ραδιοενισχυτη και το πικαπ καθως και τα δυο φυλλα ντουλαπιου στο κατω μερος.)

Attachments

• DSC00144.JPG
    DSC00144.JPG
    29.6 KB · Views: 102
  • DSC00145.JPG
    DSC00145.JPG
    29.6 KB · Views: 46
  • DSC00148.JPG
    DSC00148.JPG
    26.2 KB · Views: 44
  • DSC00150.JPG
    DSC00150.JPG
    31.6 KB · Views: 61
  • DSC00151.JPG
    DSC00151.JPG
    29.4 KB · Views: 49
Τρεις ακομα φωτογραφιες. η ετικετα στην φωτο βρισκεται στο πισω μερος του ενισχυτη, μπορει να σημαινει κατι. επισης ξεχασα να αναφερω οτι δεν εχω το πισω μερος του ενισχυτη που γραφει τα στοιχεια.

Attachments

• DSC00158.JPG
    DSC00158.JPG
    17.2 KB · Views: 40
  • DSC00159.JPG
    DSC00159.JPG
    29.9 KB · Views: 45
  • DSC00163.JPG
    DSC00163.JPG
    31.3 KB · Views: 48
ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΤΕΓΝΟ ΠΙΝΕΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΥΣΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΒΑΡΕΘΕΙΣ ΝΑ ΦΥΣΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΠΡΕΥ ΓΙΑ ΛΑΠΤΟΠ ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΜΕΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΦΥΣΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΡΟΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΙΣ ΛΥΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΟΞΕΙΔΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ.(ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ). ΕΠΙΣΗΣ ΨΑΞΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ (ΒΡΑΣΜΕΝΟΥΣ) ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΥΧΝΙΕΣ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΖΟΡΙΣΗΣ. ΛΥΧΝΙΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΟΝΟΜΑ.

Δεν το επισκευάζεις.
Το πετάς στα σκουπίδια αφού συνενοηθούμε για το μέρος και την ώρα που θα το πετάξεις.

Αν επιμένεις να το επισκευάσεις ότι σου έγραψε παραπάνω ο tigergreg με την παροχή πάντα εκτός!
Αν πρόκειται να αφαιρέσεις τις λυχνίες πρόσεξε να μην σβήσεις τα στοιχεία τους και επίσης να σημειώσεις τις θέσεις τους!
Πολλές απ αυτές τις κονσόλες έχουν τον μετασχηματιστή εξόδου δίπλα στα μεγάφωνα. Οπότε υπάρχει υψηλή τάση εκτός του ραδιοενισχυτή. Αρα δεν ακουμπάμε πουθενά αν δεν είμαστε σίγουροι.
Τέλος δεν έχουν γείωση και αν υπάρχει πρόβλημα μπορεί να σε κεράσουν μια γερή δόση τάσης.

Απ ότι έργαψες κατάλαβα ότι το έχεις δοκιμάσει. Κακώς και ήσουν τυχερός που δεν κάπνισε. Παρατήρησε τις λυχίες αν ανάβουν. Δοκίμασε το με είσοδο απ το πικαπ. Αν λειτουργεί κανονικά έχει βλάβη στον δέκτη. Αν κάνει τα ίδια υπάρχει γενικότερο πρόβλημα που θέλει ψάξιμο.

Αν αξίζει η επισκευή του δεν μπορεί να την απαντήσει κάποιος και ειδικά αν δεν ξέρουμε την βλάβη (αν έχει τελικά).
Εξαρτάται απ την αγάπη γι αυτά τα κομμάτια. Προσωπικά δεν το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Για το κόστος εξαρτάται.

Μαγκες ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. θα αρχισω με τον καθαρισμο και υστερα βλεπω. η ενταση του ειναι χαμηλη και με το ραδιο και με το πικαπ. μερικες απο τις λυχνιες εχουν μαυρισει λιγο, σαν εχουν καει.δεν ξερω αν ειναι ετσι απο κατασκευης τους. Μορφεα δεν νομιζω να το πεταξω γιατι δεν εχω απλα αγαπη για παλια μηχανηματα αλλα ΤΡΕΛΑ. το κοστος που αναφερεις ειναι ενα μικρο προβληματακι αλλα σιγα-σιγα πιστευω θα το φτιαξω. αν και μου ειπαν οτι μπορει να παει και 50Ε η λυχνια. θα σας ενημερωσω για τα επομενα βηματα μου.

Πολύ όμορφο - πραγματικά καταλαβαίνω γιατί αποφάσισες να το επισκευάσεις!
Καλό Μεράκι και καλή Διασκέδαση!

Μαγκες ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. θα αρχισω με τον καθαρισμο και υστερα βλεπω. η ενταση του ειναι χαμηλη και με το ραδιο και με το πικαπ. μερικες απο τις λυχνιες εχουν μαυρισει λιγο, σαν εχουν καει.δεν ξερω αν ειναι ετσι απο κατασκευης τους. Μορφεα δεν νομιζω να το πεταξω γιατι δεν εχω απλα αγαπη για παλια μηχανηματα αλλα ΤΡΕΛΑ. το κοστος που αναφερεις ειναι ενα μικρο προβληματακι αλλα σιγα-σιγα πιστευω θα το φτιαξω. αν και μου ειπαν οτι μπορει να παει και 50Ε η λυχνια. θα σας ενημερωσω για τα επομενα βηματα μου.

Μπράβο!
Πρέπει κάποιος να σώνει τ μηχανάκια αυτά απ τα σκουπίδια.
Υπομονή και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε βάλε φωνή.

Λάμπες 50 ευρώ η μία; αχαχαχαχα
Ξέρω κι εγώ ένα με τον τοτό.

Φιλε Μορφεα μακαρι να ηταν στα σκουπιδια.η ιστορια που το βρηκα ειναι αστεια.το ειχε ενας τυπος ο οποιος μαζευε τετοια μηχανηματα αλλα καποια στιγμη επειδη ειχε μαζεψει αρκετα αρχισε η γυναικα του ενα-ενα να τα βγαζει απο το σπιτι :slapface:,οποτε βρηκα την ευκαιρια και το αρπαξα. ο κακομοιρος. παραπανω στοιχιζουν ε? βλεπω τα λεφτα της πρακτικης να φευγουν ολα εκει.

εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να σπαταλήσει τόσο χρόνο να επισκευάσει κάτι τέτοιο... εκτός αν είναι οικογενειακό κειμήλιο !

εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να σπαταλήσει τόσο χρόνο να επισκευάσει κάτι τέτοιο... εκτός αν είναι οικογενειακό κειμήλιο !

Οι λόγοι πολλοί. Μπορεί να σημαίνουν τίποτα για τους περισότερους αλλά για κάποιους πολλά.

Πρόκειται για χειροποίητες μηχανές, σπάνιο πράγμα στις μέρες μας.
Αψηφούν τον χρόνο σε σύγκριση με την εποχή του αναλώσιμου που ζούμε.
Είναι σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του domestic audio.
Πλάθουν στην φαντασία μια εποχή που κάποιοι θα ήθελαν να ζήσουν.
κ.α.

Αν σου τύχει κάτι στον δρόμο σου ξέρεις ποιον θα καλέσεις.

Φιλε Μορφεα μακαρι να ηταν στα σκουπιδια.η ιστορια που το βρηκα ειναι αστεια.το ειχε ενας τυπος ο οποιος μαζευε τετοια μηχανηματα αλλα καποια στιγμη επειδη ειχε μαζεψει αρκετα αρχισε η γυναικα του ενα-ενα να τα βγαζει απο το σπιτι :slapface:,οποτε βρηκα την ευκαιρια και το αρπαξα. ο κακομοιρος. παραπανω στοιχιζουν ε? βλεπω τα λεφτα της πρακτικης να φευγουν ολα εκει.

Καλημέρα

Κάνε μια λίστα με τις λυχνίες που έχει και στείλε.

Θα χαρώ πολύ εάν έχω κάποιες απο αυτές να σου τις δώσω.
-bye-

Έχω και εγώ ένα ανάλογο μηχάνημα και θα ακολουθήσω τις συμβουλές που δώσατε. :a0210:

Μέχρι τώρα είχα σκεφτεί να "χωρέσω" ένα ζευγάρι μικρά ενεργά ηχεία και να συνδέσω πάνω του, ένα mp3 player με ραδιόφωνο.
Βέβαια δεν στο προτείνω γιατί χάνει την "μαγεία" του αλλά από την άλλη τι θα ακούμε....

Απάντηση: Re: Επισκευή παλιού μηχανήματος.

Πρόσεχε τι γράφεις!! εδώ είναι σφηκοφωλιά.(πλάκα κάνω Ε)-bye-

Νομιζω ειναι ενα καλο θεμα για να βοηθηθουν και αλλοι οι οποιοι εχουν τετοια μηχανηματα και θελουν να τα επισκευασουν μονοι τους.λοιπον ξεκιναω με το τι εκανα για αρχη. εβγαλα τον ραδιοενισχυτη(αφου εκανα διαγραμμα που παει το καθε καλωδιο γιατι μετα αντε να το συνδεσεις παλι).καθαρισα με ενα πινελο οπως ειπε ο φιλος tigergreg και τωρα θα το περασω με το σπρεϊ.σε γενικες γραμμες οι πλακετες ειναι σε καλη κατασταση(δεν εχουν παρει υγρασια) εκτος απο καποιους πυκνωτες οι οποιοι εχουν βγαλει υγρα και θελουν αλλαγη. το ερωτημα μου ειναι αν υπαρχει τροπος να δοκιμασω τις λυχνιες σε τι κατασταση ειναι γιατι μπορει να μην χρειαζονται ολες αλλαγη. οι λυχνιες που εχει το μηχανημα ειναι: 6AQ8/ECH81/EAF801/2xEL84/2xECC83/EM84. για την EAF801 δεν ειμαι σιγουρος γιατι εχουν ψιλοσβηστει τα γραμματα.γνωριζει καποιος αν υπαρχει τετοια λυχνια; θα σας ενημερωσω για τα επομενα βηματα μου.