Επισκευή Panasonic plasma TH-42PX70E

Καλησπέρα σε όλους

Το παραπάνω μοντέλο, ηλικίας 5 ετών περίπου, ανήκει σε ανιψιό μου. Πριν 4-5 μήνες, του παρουσιάζει το εξής πρόβλημα - εξ όσων ο ίδιος περιγράφει:

Όταν ξεκινάει η συσκευή είναι όλα καλά. Μετά από κάποιο χρόνο λειτουργίας (δεν μου καθόρισε πόσο, φαντάζομαι κάτι ανάμεσα σε 15 λεπτά έως και μια ώρα), η τηλεόραση αρχίζει και αλλάζει χρώμα (κοκκινίζει, από ότι κατάλαβα) και κάποια στιγμή εξαφανίζεται εντελώς η εικόνα.

Από την περιγραφή, κάτι μου μυρίζει για τη τροφοδοσία, αλλά το μάντη δεν μπορώ να τον κάνω. Διαβάζοντας εδώ, είδα ότι στο αντίστοιχο νήμα, που ανοίχτηκε για τις εντυπώσεις και σχόλια, πολλοί χρήστες ανέφεραν πρόβλημα με το πάνελ της συσκευής, εκ των οποίων πολλοί προσέφυγαν, μέσα στην εγγύηση φυσικά, στην αντιπροσωπεία για αλλαγή. Σε πρώτη φάση, αναζητούμε μάλλον κάποιον τεχνικό (θέλω να αποφύγω την αντιπροσωπεία, γιατί φαντάζομαι ότι δεν θα είναι φτηνοί), που να μπορεί να κάνει διάγνωση σωστή και βέβαια να μπορεί να την επισκευάσει με προσιτό κόστος. Σε δεύτερη φάση θέλω να ρωτήσω αν, μετά την έκταση που έχει πάρει το θέμα με τα πάνελς, μπορεί ο χρήστης να αποτανθεί στην αντιπροσωπεία, έστω και έξω από την εγγύηση, και να ζητήσει να καλυφθεί, ολικώς ή μερικώς.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.
-

Έχω την εντύπωση ότι και σε τεχνικό να πας, αυτός θα σε παραπέμψει στην Panasonic.
Τώρα για το δεύτερο, δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...:chinese:

Ημουν παθών μιας και την είχα πριν κάποια χρόνια.
Η κλασσική βλάβη ήταν πως παρουσίαζε κάθετες γραμμές.Σε όλους το ίδιο έκανε.Η δική σου μοιάζει να έχει κάτι διαφορετικό.
Χλωμό να σε καλύψει η panasonic.
Στην θέση σας, θα έψαχνα νέα τηλεόραση.
Αν θες να την πας σε τεχνικό, ελεύθερα, αλλα φρόντισε να μην σε χρεώσει για το ... πόρισμα.

Αν το πρόβλημα είναι σε κάποιο παθητικό εξάρτημα και υπάρχει γνώστης τεχνικός, πιθανώς να μπορεί να επισκευαστεί σχετικά φτηνά.

Στην αντιπροσωπεία, θα σου αλλάξουν ολόκληρη την πλακέτα όπου βρίσκεται το πρόβλημα.

Για να κρίνεις αν το κόστος επισκευής συμφέρει ή όχι, έχε υπόψη σου, πως με 350 ευρώ αγοράζεις σήμερα καινούρια τηλεόραση ίδιου/παρεμφερούς μεγέθους και με καλύτερη εικόνα/χαρακτηριστικά...