Eπισκευή σε Sony 50W-755c

MeReNdAs

New member
11 May 2016
40
Καλησπέρα παίδες μετά από καιρό,

Επιστρέφω, αυτή τη φορά να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με μια επισκευή που χρήζει η KDL-50W755C (τυχαίο review) μου.
Την TV την έχω από τον Νοέμβριο του 2016, αγορασμένη στα 800 +5ετη παπατζοεγγυηση.. την προσέχω σαν τα μάτια μου και μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ολα λειτουργούσαν καλώς..

Τη Παρασκευή το βράδυ παρατήρησα κάτω δεξία να μαυρίζει κάτι σαν καμμενα πιξελ.. κουρασμένος θεώρησα ότι κάπου έχει βάλει το χέρι η γυναίκα ή κανά ανήψι, ξενέρωσα τελείως την έκλεισα και ξάπλωσα.
Το Σάβατο την ξανάνοιξα για να εστιασω στο προβλημα και πλησιάζοντας κατάλαβα ότι περισσότερο για λιωμένα led μοιάζανε... Δυτυχώς μετα από λίγο είδα την επιφάνει να μεγαλώνει και συνειδητοποίησα ότι η γωνία στο bezel κάτω δεξιά ψήνεται στο πυρετό.. ειδικά σε αντιθεση με όλο το υπόλοιπο που ήταν σε θερμοκρασια δωματιου.
Την άφησα κλειστή να κρυώσει και την άνοιξα πάλι βλέποντας τη να ψήνεται σε περίπου 5 λεπτα.. μόνο που αυτή τη φορά ξεκίνησε και κάποιου είδους flickering, είτε με φως είτε με χρώμα..πάει λέω αυτό ήταν... ευτυχως τη Κυριακή τη πέρασα μακριά από το σπίτι οπότε κάπως ξεχάστηκε, ως που ήρθε η Δευτέρα...
Παίρνω το επίσημο σερβις και τους εξηγώ ότι επειδή μου πέφτετε μακριά για να τη φορτώσω και να έρθω άν υπάρχει δυνατότητα να με εξυπηρετήσετε τηλεφωνικώς με μια γνώμη.
Δεν έχω να πώ τα παιδιά εξυπηρετικότατα, και να βοηθήσουν φάνηκε πως θέλανε όλοι. Μέχρι και ο έρμος ο τεχνικός που με πήρε χθες και μου ανακοίνωσε τη Λυπητερή, με κεφαλαίο.
Η αυτού εξοχότης αξιας 761€...
Να ξαναπώ για τα 800 αγορά και 5ετη εγγυηση;
Το ζήτημα προκύπτει γιατι η "Δε σε SONY Τιποτα" παρέχει ανταλλακτικό όλη τη LEDσειρα μόνο.

Και κάπου εδώ ερωτώ. έστω ότι μπορώ να αρκεστώ με τα λιωμένα LEDs μου, υπάρχει δυνατότητα να σταματήσω το ψησιμο που λογικά ευθύνεται και για τα υπόλοιπα ώστε να τη βγάλω μερικά χρονάκια ακόμα; Κι αν υπάρχει, υπάρχει μέσω του επίσημου ή μέσω ανθρώπου με μεράκι, που ξέρει τη δουλειά και δε θα πει παραμύθια;

Στο Video θα δείτε το πρόβλημα, μόνο που εγώ το έχω κάτω δεξιά (από τη πλευρά της τροφοδοσιας)

Ευχαριστώ και μόνο για την ανάγνωση,

Εφόσον είναι εκτός εγγύησης η τηλεόραση, η ακριβή "λυπητερή" είναι αναμενόμενη. Αν μη τι άλλο, μάθε από τον τεχνικό (αν δεν έχεις ενημερωθεί ήδη) επακριβώς για το πρόβλημα (μπας και βρεις λύση χωρίς την αντιπροσωπεία). Μάλλον, φαίνεται πως έχουν καεί κάποιες λάμπες. Για την υπερθέρμανση στη συγκεκριμένη περιοχή, πιθανώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Συνεπώς, αν βρεις κάποιον τεχνικό που μπορεί να την επισκευάσει θα είναι το ιδανικό(τερο) σενάριο. Αλλιώς, περιμένεις μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς και να αγοράσεις καινούργια.

Εδώ είχε επισκευάσει πριν χρόνια γνωστός μια TV που η αντιπροσωπία του έλεγε ένα τρελό ποσό.
Δεν χάνεις να ρωτήσεις και να ζυγίσεις.
Δεν θυμάμαι τι βλάβη ήταν, αλλά και τότε με τα λεφτά που του ζητούσαν έπαιρνε καινούργια.
Θα είναι το κόλπο για να πουλάνε νέες.
Αφού σου δίνουν τιμή, λογικά θα υπάρχει το ανταλλακτικό.

Last edited:
Καλησπέρα παίδες, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήρα και τον φίλο από το λινκ στο Μοσχάτο, δυστυχώς δε βρήκε όμως διαθέσιμο ανταλλακτικό (led strip) στην Ελλάδα.
Παρόλα αυτά μου είπε ότι Online το βρίσκει, οπότε αν το πάρω μπορώ να του την πάω και να δοκιμάσει.
Κατά διαβολική τύχη είναι η αδερφή μου διακοπές Νέα Υόρκη, της έστειλα λινκ μήπως βρει και φέρει εκείνη σε δυο βδομάδες που επιστρέφει γιατι όπου το έβρισκα ήθελαν είτε εναμιση μηνα το λιγοτερο να το στείλουν είτε τα διπλα λεφτά σε μεταφορικα.
Στην αναμονή λοιπόν προς το παρόν μήπως και φανουμε τυχεροι.

• Like
Reactions: ika
Χρόνια πολλά στη παρέα με υγεία για όλους!

Επειδή όσο και να εξηγώ στον Κινέζο, μου έχει στείλει 3 φορές το ίδιο πράγμα, υπάρχει έστω μια περίπτωση να είναι συμβατό το παρακάτω?

σιγουρα ειναι για αλλο τύπο τηλεόρασης. δεν γνωριζω αν ειναι συμβατο. ανοιξε την τηλεοραση να δεις αν κανει, η ανοιξε ενα θεμα στο www.howtofixit.gr

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα παίδες μετά από καιρό,

Επιστρέφω, αυτή τη φορά να ζητήσω τη βοήθειά σας σχετικά με μια επισκευή που χρήζει η KDL-50W755C (τυχαίο review) μου.
Την TV την έχω από τον Νοέμβριο του 2016, αγορασμένη στα 800 +5ετη παπατζοεγγυηση.. την προσέχω σαν τα μάτια μου και μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ολα λειτουργούσαν καλώς..

Τη Παρασκευή το βράδυ παρατήρησα κάτω δεξία να μαυρίζει κάτι σαν καμμενα πιξελ.. κουρασμένος θεώρησα ότι κάπου έχει βάλει το χέρι η γυναίκα ή κανά ανήψι, ξενέρωσα τελείως την έκλεισα και ξάπλωσα.
Το Σάβατο την ξανάνοιξα για να εστιασω στο προβλημα και πλησιάζοντας κατάλαβα ότι περισσότερο για λιωμένα led μοιάζανε... Δυτυχώς μετα από λίγο είδα την επιφάνει να μεγαλώνει και συνειδητοποίησα ότι η γωνία στο bezel κάτω δεξιά ψήνεται στο πυρετό.. ειδικά σε αντιθεση με όλο το υπόλοιπο που ήταν σε θερμοκρασια δωματιου.
Την άφησα κλειστή να κρυώσει και την άνοιξα πάλι βλέποντας τη να ψήνεται σε περίπου 5 λεπτα.. μόνο που αυτή τη φορά ξεκίνησε και κάποιου είδους flickering, είτε με φως είτε με χρώμα..πάει λέω αυτό ήταν... ευτυχως τη Κυριακή τη πέρασα μακριά από το σπίτι οπότε κάπως ξεχάστηκε, ως που ήρθε η Δευτέρα...
Παίρνω το επίσημο σερβις και τους εξηγώ ότι επειδή μου πέφτετε μακριά για να τη φορτώσω και να έρθω άν υπάρχει δυνατότητα να με εξυπηρετήσετε τηλεφωνικώς με μια γνώμη.
Δεν έχω να πώ τα παιδιά εξυπηρετικότατα, και να βοηθήσουν φάνηκε πως θέλανε όλοι. Μέχρι και ο έρμος ο τεχνικός που με πήρε χθες και μου ανακοίνωσε τη Λυπητερή, με κεφαλαίο.
Η αυτού εξοχότης αξιας 761€...
Να ξαναπώ για τα 800 αγορά και 5ετη εγγυηση;
Το ζήτημα προκύπτει γιατι η "Δε σε SONY Τιποτα" παρέχει ανταλλακτικό όλη τη LEDσειρα μόνο.

Και κάπου εδώ ερωτώ. έστω ότι μπορώ να αρκεστώ με τα λιωμένα LEDs μου, υπάρχει δυνατότητα να σταματήσω το ψησιμο που λογικά ευθύνεται και για τα υπόλοιπα ώστε να τη βγάλω μερικά χρονάκια ακόμα; Κι αν υπάρχει, υπάρχει μέσω του επίσημου ή μέσω ανθρώπου με μεράκι, που ξέρει τη δουλειά και δε θα πει παραμύθια;

Στο Video θα δείτε το πρόβλημα, μόνο που εγώ το έχω κάτω δεξιά (από τη πλευρά της τροφοδοσιας)

Ευχαριστώ και μόνο για την ανάγνωση,
Αυτό είναι πρόβλημα στο lcd και όχι πρόβλημα στα led. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καινούριο ανταλλακτικό.