Επισκευή τελικού Roister Tower 600

SAMARAS

New member
30 June 2006
38
Είμαι κάτοχος ενός παλαιού τελικού ενισχυτή της Roister, Tower 600. Ο εν λόγω ενισχυτής παλαιότερα παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στις εξόδους του από βραχυκύκλωμα και εστάλει σε ιδιώτη ηλεκτρονικό για επισκευή. Ο ενισχυτής όμως δεν επισκευάστηκε ποτέ καθώς μου ανέφερε ότι αφαίρεσε τα τρανζίστορ εξόδου αλλά δεν μπόρεσε να προμηθευτεί καινούργια για αντικατάσταση, τον παρέλαβα αμοντάριστο και ‘’διαλυμένο’’ και από τότε δεν ξανά ασχολήθηκα με την επισκευή του. Θα εκτιμούσα λοιπόν πολύ εάν θα μπορούσατε μου συστήσετε κάποιον που να γνωρίζει τον ενυσχητή και να μπορεί να αναλάβει την επισκευή του, εχώ βέβαια στείλει ανάλογο mail στην μαμά Roister αλλα δεν εχω πάρει μέχρι τώρα κάποια απάντηση.
(με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φώτος)

Ευχαριστώ.

Και οι φωτογραφίες.

Attachments

• DSCF3447.jpg
    DSCF3447.jpg
    139.8 KB · Views: 199
  • DSCF3448.JPG
    DSCF3448.JPG
    46.6 KB · Views: 162
  • DSCF3449.jpg
    DSCF3449.jpg
    86.5 KB · Views: 174
  • DSCF3450.jpg
    DSCF3450.jpg
    54.3 KB · Views: 162
τα καμμένα τρανρζίστορς στα έδωσε για να ξέρεις ποια φοράει ?

Στην Roister εχω στείλει δυο φορές mail αλλά δεν έχω παρεί απάντηση, τηλεφωνικά δεν εχω επικοινωνίσει ακόμα θα το κάνω απο βδομάδα - Οσο για τα τρανζίστορ δεν είχε παει καθολου το μυαλο μου, εκανα σημερα το σπιτι ανω κατω για να τα βρω και δεν τα βρήκα πουθενά (δεν μπορω να θυμηθω αν τα ειχα πάρει πίσω γιατι παει και καιρος) Οπότε η Roister ειναι η μονη που θα μπορούσε να τον επισκευασει...

Στην Roister εχω στείλει δυο φορές mail αλλά δεν έχω παρεί απάντηση, τηλεφωνικά δεν εχω επικοινωνίσει ακόμα θα το κάνω απο βδομάδα - Οσο για τα τρανζίστορ δεν είχε παει καθολου το μυαλο μου, εκανα σημερα το σπιτι ανω κατω για να τα βρω και δεν τα βρήκα πουθενά (δεν μπορω να θυμηθω αν τα ειχα πάρει πίσω γιατι παει και καιρος) Οπότε η Roister ειναι η μονη που θα μπορούσε να τον επισκευασει...

Μήπως είναι μοσφετ (2SJ62-2SK1058 / J201-K1530 ) ???

Κύριε Τζωρτζάκη δεν θυμούμαι γιατι εχουν περάσει δυο χρονια αλλά νομιζω οτι ηταν mosfet σειράς BUK**** και μου ειπε οτι αν τα βρω να μην μου τα βαλουν όπως νάνε γιατι ειναι ζευγαρώμενα (κατι βαβαια που δεν καταλαβαινω γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός). Εσείς αυτα τα νουμερα 2SJ62-2SK1058 / J201-K1530 απο που τα βρήκατε ; ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

2SJ62-2SK1058 / J201-K1530 είναι ''υποκατάστατα'' άλλων εταιρειών ??? Hitachi , Toshiba ... τα BUK ειναι philips ???

Εντάξει μπορεί να έχουν πρόβλημα με τον mail server τους.
Αλλά αν τους πάρεις τηλέφωνο και σε γράψουν αυτό θα είναι απαράδεκτο ειδικά επειδή είναι και Ελληνική εταιρεία.
Μας ενδιαφέρει να το μάθουμε αυτό...

Κύριε Τζωρτζάκη δεν θυμούμαι γιατι εχουν περάσει δυο χρονια αλλά νομιζω οτι ηταν mosfet σειράς BUK**** και μου ειπε οτι αν τα βρω να μην μου τα βαλουν όπως νάνε γιατι ειναι ζευγαρώμενα (κατι βαβαια που δεν καταλαβαινω γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός). Εσείς αυτα τα νουμερα 2SJ62-2SK1058 / J201-K1530 απο που τα βρήκατε ; ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Είναι τα συνηθη mosfets που χρησιμοποιούνται σε ενισχυτές audio
Ακολυθείστε τίς οδηγίες του service και καλύτερα να το επισκευάσουν εκείνοι , γιατί απο τοι είδα το τριμεράκι που ρυθμίζει το ρεύμα ηρεμίας είμαι 1 στροφής και κεί ρυθμίζοντας το ρεύμα θα χρειαστεί εμπειρία και ....τυχη , διαφορετικά οι πιθανότητες για τσαφ είναι αρκετές
Επίσης μαζί με τούς ημιαγωγούς , δέν ξέρετε αν έχουν αποδημήσει και άλλα εξαρτήματα
Οποτε πάρτε τους τηλέφωνο να συνενοηθείτε

Ευχαριστώ πολύ για το όλο ενδιαφέρον σας, θα επικοινωνίσω με το service της εταιρειας την Τρίτη και για οτι νεώτερο θα σας ενημερώσω.