επισκευή της θύρας τροφοδοσίας (ρεύματος) laptop

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,358
Αθήνα
Έχω ένα laptop 7 ετών περίπου (Compaq Presario 2126EA). Έχει παρουσιάσει το εξής πρόβλημα: το βύσμα ρεύματος που μπαίνει στην ανάλογη θύρα,
δεν κάνει καλή επαφή. Με το παραμικρό κούνημα χάνει ή ξαναβρίσκει επαφή. Το καλώδιο και το βύσμα του μετρήθηκε και είναι εντάξει οπότε το πρόβλημα είναι στη σχετική θύρα της μητρικής. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να επικοινωνήσω με το service της HP (Compaq) για να ρωτήσω το κόστος επισκευής κατά προσέγγιση (αν και υποπτευόμουν ότι θα ήταν φουσκωμένο).Πρώτη σύγχυση: η κοπελίτσα στο τηλεφωνικό κέντρο με πληροφόρησε ότι δεν μπορούσα να μιλήσω με κάποιο τεχνικό για το κόστος αλλά έπρεπε να πάω εκεί το μηχάνημα όπου θα το εξέταζαν και θα μου έλεγαν (κόστος εξέτασης 42 ευρώ - δεν θυμάμαι με ή χωρίς ΦΠΑ). Φυσικά έβαλα τις φωνές και ως εκ θαύματος μίλησα με έναν τεχνικό ο οποίος με πληροφόρησε ότι το πρόβλημα είναι στη σχετική θύρα της μητρικής και ότι η επισκευή συνίσταται στο να ''τραβήξουν'' από τη μητρική ένα καλώδιο λίγων εκατοστών, στο οποίο θα συνδέω το βύσμα του καλωδίου τροφοδοσίας. Δεύτερη σύγχυση: κόστος 165 ευρώ - από το σοκ δεν θυμάμαι με ή χωρίς ΦΠΑ. Ευχαρίστησα τον άνθρωπο, χωρίς φυσικά να τον ρωτήσω αν ψάχνουν για μ*λ**ες και το έκλεισα.

Στο δια ταύτα τώρα.
Για laptop 7ετίας τα 165 ευρώ (με ή χωρίς ΦΠΑ) μου φαίνονται εξωφρενικό ποσό και όπως κάθε εχέφρων άνθρωπος δεν τα δίνω.

Μπορεί να μου συστήσει κάποιος πού θα μπορούσα να πάω το μηχάνημα για να γίνει σωστά και με λογικό κόστος αυτή η, μικρή όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, επισκευή;

Ευχαριστώ

Κατέβασε από εδώ το service manual και κάνε το μόνος σου: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/manualCategory?cc=us&lc=en&dlc=en&document=&product=299046

Δε ξέρω ποια θεωρείς καλή τιμή. Αλλά το άνοιγμα λαπτοπ και χρόνο θέλει ανάλογα με το λάπτοπ και το πρόβλημα, και έχει και κάποιο μικρό ρίσκο πάντα. Οπότε για 30 ευρώ δε νομίζω να βρεις κάποιον διατεθειμένο να το αναλάβει και με ‛εγγύηση καλής λειτουργίας’.

Τάσο το service manual το έχω αλλά δεν μου φαίνεται να είναι το ίδιο εύκολο όπως όταν έχω κατά καιρούς ανοίξει το desktop μου για να αλλάξω drives ή σκληρούς ή κάρτες γραφικών ή τροφοδοτικό. Εδώ μπορεί να χρειάζονται κολλήσεις και δεν έχω ιδέα. Επίσης απο τα 165 μέχρι τα 30 (εγώ δεν είπα τίποτα για 30) υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Τάσο το service manual το έχω αλλά δεν μου φαίνεται να είναι το ίδιο εύκολο όπως όταν έχω κατά καιρούς ανοίξει το desktop μου για να αλλάξω drives ή σκληρούς ή κάρτες γραφικών ή τροφοδοτικό. Εδώ μπορεί να χρειάζονται κολλήσεις και δεν έχω ιδέα. Επίσης απο τα 165 μέχρι τα 30 (εγώ δεν είπα τίποτα για 30) υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ναι είναι αρκετά πιο δύσκολο έχεις δίκιο. Το 30 το έβαλα επίτηδες χαμηλά. Δε ξέρω πόσο θα σε χρεώσουν.

Σίμο, έχω υποσχεθεί στο γιό μου να του πάρω laptop το καλοκαίρι οπότε δύο αγορές μαζί είναι πολλές. Εξ'άλλου το δικό μου το θέλω για 2-3 εβδομάδες το καλοκαίρι και λίγες μέρες το Πάσχα οπότε με καλύπτει μια χαρά το παλιό Presario.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα,
Να ξέρεις ότι κάπως έτσι αποφάσισα να ανοίξω το πρώτο μου laptop, λόγο υπερβολικού κόστους τεχνικής υποστήριξης.
Ενώ έχω και ένα tablet HP παλιάς κοπής, που το μόνο του πρόβλημα είναι χαλασμένος IDE 2,5” δίσκος. Δεν αξίζει τα ~70 ευρώ ενός καινούριου IDE για να το αναστήσω. Περιμένω να χαλάσει άλλο λαπτοπ και να πάρω το δίσκο του :D