Επιστροφή στα παλιά (aka. Nokia 9600)

Φίλιππος Φ.

Supreme Member
12 February 2007
3,910
Αθήνα
Ε λοιπόν αποφάσισα να "ζωντανέψω" ένα Nokia MediaMaster 9600S που είχα παροπλισμένο στο πατάρι και να τον πάρω στο εξοχικό ....

Ο λόγος ? Οτι έχει CI Slot και είμαι έτοιμος να αγοράσω Diablo WiFi CAM.

Το μόνο πρόβλημα που βρήκα σε δοκιμές που του έκανα το ΣΚ είναι οτι σε κάποιες φάσεις (και παρά το update σε CI 3.1) σβήνει και ξαναξεκινάει απο μόνος του.

Έχεις κανείς ιδέα πώς να το διορθώσω ? Σημειωτέον, ΔΕΝ του έχω βάλει το Dr Overflow software (και μάλλον θα πρέπει να το βάλω μπας και ανέβει λιγάκι η χωρητικότητα σε κανάλια). Πού όμως θα βρώ το Transbox Pro Edition ?

Κάθε ιδέα δεκτή !

Φίλιππος

Αν καταφερεις να βρεις εναλλακτικό software (βερσιον dvb2000) στο οποίο να δουλέψει η diablo στον 9600...να μου το πεις κι εμενα, γιατι συνεχ'ιζω να τον έχω σε λειτουργία αλλά την diablo δεν την είδε ποτέ του!
Εσυ βεβαια μαλλον εχεις ακόμη το επίσημο (C.I. 3.1 λες...) οπότε ίσως να σου δουλέψει (νομίζω χωρίς να ειμαι σίγουρος ότι το τελευταίο επίσημο ήταν η βερσιόν 3.2...μπορει να κανω και λαθος τόσα χρόνια μετά όμως!)

Re: Απάντηση: Επιστροφή στα παλιά (aka. Nokia 9600)

Αν καταφερεις να βρεις εναλλακτικό software (βερσιον dvb2000) στο οποίο να δουλέψει η diablo στον 9600...να μου το πεις κι εμενα, γιατι συνεχ'ιζω να τον έχω σε λειτουργία αλλά την diablo δεν την είδε ποτέ του!
Εσυ βεβαια μαλλον εχεις ακόμη το επίσημο (C.I. 3.1 λες...) οπότε ίσως να σου δουλέψει (νομίζω χωρίς να ειμαι σίγουρος ότι το τελευταίο επίσημο ήταν η βερσιόν 3.2...μπορει να κανω και λαθος τόσα χρόνια μετά όμως!)

Το DVB2000 2.00 beta 8 το έχω ... Αλλά δεν θα το βάλω επάνω ακόμα ;)

Πάντως μόνο 3.1 βρήκα. Αν υπάρχει και 3.2 δεν το ξέρω ...

Tο πρόβλημα με τα reboot σου το εμφάνισε ποτέ εσένα ?

Ο δικός μου φοράει dvb2000 εδω και μιά...δωδεκαετία, οπότε δεν θυμάμαι και πολλά απο το επίσημο λογισμικό! Επίσης ...δεν θυμάμαι να σου πω πως γίνεται η αναβαθμιση σε dvb2000 πάντως...δεν γίνεται έτσι απλά (σαν τους αλλους δεκτες) όπως μπορεί να φαντάζεσαι, αλλά απαιτείται και άνοιγμα του δέκτη και ειδική διαδικασία που εγω την ειχα κανει μόνο μία φορα στο πολύ μακρινό παρελθόν με ...οδηγίες απο βιντεοκασέτα! (Αλλες εποχές λέμε!)
Ουσιαστικά αυτοί ήταν οι πρώτοι δέκτες που...πατσαρίστηκαν και ίσως οι μόνοι όπου αυτό έγινε χωρίς την έγκριση και τις ευλογίες της μαμάς εταιρείας!
(11ετια πρεπει να ειναι, αφού το πρωτο ανεπίσημο ήταν το dvb98!)

Ενα προγραμματάκι από το internet και με σύνδεση RS232 στον ΗΥ και γίνεται εύκολα με βαση οδηγίες που έχει το αρχείο.
http://www.rehtec.com/download/dl1.htm

Δοκίμασε κανείς DVB2000 έκδοση Sandra κλπ αν λειτουργεί.Αυτή λειτουργεί με αρκετα CAM.

Last edited:
Η c.i. 3.1 ηταν πραγματι η τελευταια επίσημη
Το προγραμματάκι που αναφέρει ο Λεωνίδας ήταν το Transbox, αλλά δεν δούλευε σε όλα τα μηχανάκια, αλλά μόνο σε ορισμένα που ειχαν συγκεκριμένο bootloader
http://www.auspaytv.com/info/nokiaupgrade/9600upgrade.htm
Στο παραπάνω λινκ λεει αρκετά για την αναβαθμιση αυτή...τοσα χρόνια μετα!
Την εκδοση Sandra την ειχα πολύ καιρο και δεν εδινε κατι παραπάνω στη αναγνώριση των καμ (αυτό ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα αυτών των λογισμικών)

Eγώ τον συγκεκριμένο δέκτη τον έχω βασικά για λήψη ελεύθερων καθώς έχει πολλούς αυτοματισμούς ανακάλυψης νέων καναλιών.

Με Ιrdeto cam και Nova δεν υπάρχει πρόβλημα με το λογισμικό της sandra, και κάποια Γαλλικά που έχω δοκιμάσει μέ άλλο cam λαμβάνονται επίσης.

Kαι αλλη μια σελίδα με λογισμικά DVB2000 (save με δεξί κλικ)-Εχει και της Sandra για όποιον ενδιαφέρεται για δοκιμή.

http://membres.lycos.fr/dvb2000/trouver.html

Το πρόβλημα δεν ήταν τα επίσημα καμ, αλλά τα...ανεπίσημα και ειδικά τα ούτως ή άλλως ζόρικα dragon-diablo. Μπορω να πω μάλιστα ότι η dragon/t.rex είναι ακόμη πιο ζόρικη, ενω το diablo ειχα καταφερει σε καποιες περιπτώσεις να το δει, αλλά δεν έπαιζε σωστά (ηθελε συνεχώς reset cam). Γι αυτό και η τελευταία βερσιόν που πέρασα (πριν καποια χρόνια) ήταν η beta8, που θεωρούνταν ότι ειχε την καλύτερη συμβατότητα με τα καμ

Γενικά με τα κλειδωμένα κανάλια,cam κλπ έχω πάψει να ασχολούμε γιατί περισσότερα τα έξοδα και ο χρόνος να ασχολείσαι είναι,παρά το zapping που κάνεις να δείς σε εκατοντάδες κανάλια (με κινητό πιάτο) αν και εφόσον έχω κέφι να δώ δορυφορική...

Βέβαια ανεπίσημα cam τύπου diablo που φέρνουν δυνατότητες (του ακριβού και σύνθετου) Dreambox είναι όντως πειρασμός να ασχοληθεί κανείς πάλι....

H c.i. 3.1 και άλλα προγράμματα υπάρχει και εδώ.

http://www.fannansat.net/soka/frame7.htm

Last edited:
Ε λοιπόν αποφάσισα να "ζωντανέψω" ένα Nokia MediaMaster 9600S που είχα παροπλισμένο στο πατάρι και να τον πάρω στο εξοχικό ....

Ο λόγος ? Οτι έχει CI Slot και είμαι έτοιμος να αγοράσω Diablo WiFi CAM.

Το μόνο πρόβλημα που βρήκα σε δοκιμές που του έκανα το ΣΚ είναι οτι σε κάποιες φάσεις (και παρά το update σε CI 3.1) σβήνει και ξαναξεκινάει απο μόνος του.

Έχεις κανείς ιδέα πώς να το διορθώσω ? Σημειωτέον, ΔΕΝ του έχω βάλει το Dr Overflow software (και μάλλον θα πρέπει να το βάλω μπας και ανέβει λιγάκι η χωρητικότητα σε κανάλια). Πού όμως θα βρώ το Transbox Pro Edition ?

Κάθε ιδέα δεκτή !

Φίλιππος

Bρήκες άκρη ; έβαλες τελικά και το DVΒ2000 για δοκιμές ;

Ο δικός μου φοράει dvb2000 εδω και μιά...δωδεκαετία, οπότε δεν θυμάμαι και πολλά απο το επίσημο λογισμικό! Επίσης ...δεν θυμάμαι να σου πω πως γίνεται η αναβαθμιση σε dvb2000 πάντως...δεν γίνεται έτσι απλά (σαν τους αλλους δεκτες) όπως μπορεί να φαντάζεσαι, αλλά απαιτείται και άνοιγμα του δέκτη και ειδική διαδικασία που εγω την ειχα κανει μόνο μία φορα στο πολύ μακρινό παρελθόν με ...οδηγίες απο βιντεοκασέτα! (Αλλες εποχές λέμε!)
Ουσιαστικά αυτοί ήταν οι πρώτοι δέκτες που...πατσαρίστηκαν και ίσως οι μόνοι όπου αυτό έγινε χωρίς την έγκριση και τις ευλογίες της μαμάς εταιρείας!
(11ετια πρεπει να ειναι, αφού το πρωτο ανεπίσημο ήταν το dvb98!)

(Αλλες εποχές λέμε!)

Πραγματικα μονο γιαυτο τον λογο ανοιξα το thread στα επειγια για τον receiver γιατι πραγματικα πηγα σε αλλες εποχες!-bye-