Επιστροφής τηλεόρασης και αγορά άλλης...?

Tigran

Senior Member
16 November 2007
326
Υπάρχει κάποιο κατάστημα παίδες που να δέχετα πίσω τηλεοράσεις πρόσφατα αγορασμένες, ώστε να δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις κάποια άλλη αν θες;

Εννοείτε ότι θεωρώ δεδομένο, πως δεν θα στην δεχτεί πίσω στην τιμή που την πήρες :p

7603. Δεν είναι κινηματογραφική και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό! Είναι λες και βλέπω την ταινία όπως την τράβηξε ο καμεραμάν. Δεν ξέρω αν συμβαίνει με όλες τις καινούριες τηλεοράσεις αυτό, αλλά η 9632 που έχουν οι γονείς μου είναι άψογη στον συγκεκριμένο τομέα.

Καλά έχει περάσει κανά 2μηνο+.

Ναι Γιώργο. Σταθερά απενεργοποιημένο το έχω. Δεν διακρίνω άλλωστε σπασίματα στην εικόνα και δεν βλέπω καθόλου αναλογική τηλεόραση.

Υπάρχει πιθανότητα για αυτό το αποτέλεσμα να φταίει το ότι βλέπω τις ταινίες μέσα από τον υπολογιστή;

Δεν τα πάω καλά με τα πισιά για να σου πω :D Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά προγράμματα αναπαραγωγής και να το τσεκάρεις.

Είναι περίεργο πάντως που σε ενοχλεί στην 7603 και όχι στην 9632.

Θα συμφωνήσω με το ΓΙώργο. Θα έπρεπε να σε πειράζει περισσότερο στην καλύτερη 9632 κι όχι τόσο πολύ στη δικιά σου.
Προσπάθησε να απενεργοποιήσεις όλα τα ψηφιακά "καλούδια" που έχει η τηλεόραση, βάλτην να παίζει σε "κινηματογραφική" εικόνα και προσπάθησε να ρυθμίσεις contrast και brightness, καθώς και το sharpness, που μπορεί να το έχεις ψηλά και σου δημιουργεί ψηφιακίλα στην εικόνα σου.

Όχι ρε παιδιά. Στην 9632 έβλεπα ταινία και ένιωθα ότι σε λίγο θα μπω μέσα κι εγώ. Άλλη φάση. Στην 7603 βλέπω 720p ταινία τύπου Dark Night και νιώθω λες και βλέπω ντοκυμαντέρ σε κρατικό κανάλι. Όλα είναι τόσο ομαλά, που πραγματικά είναι λες και πήρα μια Sony HD κάμερα και άρχιζα να τραβάω ότι έβλεπα. Θέλω εκείνη την λίγο πιο slow κίνηση...

Τα έχω πειράξει όλα pano. Και συγκεκριμένα θα έλεγα ότι όσο μεγαλύτερο sharpness, τόσο πιο πολύ με βολεύει αυτό που βλέπω, αλλά όχι ότι με ικανοποιεί και σε μεγάλο βαθμό.

contrast έχω γύρω στα 48, brigthness γύρω στα 65 και το sharpness όταν βλέπω ταινία 720p, γύρω στα 7.

Last edited:
Οπως εχω πει και αλλες φορες η υπερβολικη και ανουσια επεξεργασια χαλαει την εικονα και δεν την βελτιωνει.

Εκει στην Philips ειναι μαστορες στο να κανουν τα ευκολα δυσκολα.

Με αυτή τη λογική, η 9632 κάνει μεγαλύτερη επεξεργασία(λόγω Perfect Pixel), αλλά το αποτέλεσμα, τουλάχιστον για μένα, είναι καλύτερο από της δικιάς μου που ειναι PPHD3. Εκτός, ξαναλέω, αν το όλο πρόβλημα έχει να κάνει με την επεξεργασία που κάνει κατα την σύνδεση σε pc. Θα δοκιμάσω κανά upscaler dvd player, να δω αν θα υπάρχει διαφορά.

Είχα μπει σε ένα site που είχε δώσει κάποιο παλικάρι και είχε μέσα διάφορα patterns σύμφωνα με τα οποία κατέληξα στις τωρινές ρυθμίσεις. Λέτε να έκανα κάτι λάθος;

Γιατί δεν κρατάς κάπου (π.χ. σε ένα χαρτί) τις τωρινές σου ρυθμίσεις, και δεν ξεκινάς τον πολύ εύχρηστο οδηγό ρυθμίσεων;
Μπορείς να δεις και demo του οδηγού (χωρίς να πειραχθούν ρυθμίσεις) στο Μενού -> Χαρακτηριστικά -> Επίδειξη -> Βοηθός ρυθμίσεων...

Τον είχα κάνει αυτόν εξ'αρχής, αλλά μετά που βρήκα τα patterns, θεώρησα ότι με εκείνα το αποτέλεσμα θα ειναι πιο καλό. Τώρα δοκίμασα να ανεβάσω το contrast και να κατεβάσω τη φωτεινότητα όπως μου είπες και όντως τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα.

Γενικά ένας πολύ καλός οδηγός είναι εδώ. Τα "εύρετρα" ανήκουν στο μέλος panosxgr :grinning-smiley-043

Γενικά, όμως μερικές συμβουλές από τις δικές μου ρυθμίσεις:

Το contrast από 74 (νύχτα) μέχρι 80 (μέρα). Ακόμα και στο 80 την νύχτα ίσως να μην ενοχλεί. Γενικά, σε τηλεοπτικό σήμα το έχω στο 74, σε dvd/pc στο 80.

Φωτεινότητα: οι φίλιπς το έχουν το θεματάκι τους με το μαύρο, οπότε εγώ το έχω στο 44. Χάνεις κάποιες λεπτομέρειες στα σκοτεινά πλάνα, αλλά αυτή η ρύθμιση είναι το πιο "σκοτεινό" μαύρο. Στην δική μου 9731 κάτω από το 44 δεν αλλάζει την φωτεινότητα του μαύρου του πάνελ, αλλά χάνεις ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Αν τις θες αυτές τις λεπτομέρειες, ανέβασε λίγο την φωτεινότητα (ίσως στο 50), αλλά σε καμία περίπτωση πάνω από το 55-56.
Οξύτητα όχι πάνω από 5. Έχω 5 σε τηλεοπτικό/dvd, 4 στο HTPC.
Απόχρωση στο "κανονικό". Και επειδή μου αρέσουν τα ψυχρά χρώματα, βάζω βελτίωση χρώματος στο μέγιστο, με χρώμα στο 60. Αν θες, μπορείς να δοκιμάσεις...