Eπιτέλους διακοπές....

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Αύριο πρωί πρωί η αναχώρηση για Λευκάδα με τη σύζυγο και τις δυο γκομενάρες μου....8 και 4
Θα είναι η πρώτη φορά στο νησί και όλοι μου λένε τα καλύτερα,ίδωμεν...
Ακούω προτάσεις ....α και αν ξέρετε και για τον καινούριο δρόμο που μου είπαν πως διευκολύνει πολύ....

Λευκάδα είχα πάει πριν 3 χρόνια. Είναι πολύ όμορφο νησί.Θα περάσεις πολύ καλά. Φρόντισε να έχεις φύγει πριν το δεκαπενταύγουστο γιατί τότε βουλιάζει το νησί στην κυριολεξία, εγώ το έκανα το λάθος. Όχι μόνο δε βρίσκεις ξαπλώστρα, αλλά ούτε θέση για το αυτοκίνητο, και μιλάμε για παραλίες τεράστιες.
Καλά να περάσεις.

Εγώ σχεδόν μόλις γύρισα από Λευκάδα, όπου έμεινα για 15 μέρες.

Καταρχήν για την ερώτησή σου, έχω να σου πω ότι ο καινούργιος δρόμος είμαι μεγάλη διευκόλυνση, γλιτώνεις κάνα μισάωρο σε χρόνο αλλά το βασικότερο είναι ότι είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με λίγη κίνηση.

Τώρα για την Λευκάδα (ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε):

1. Πολύ πράσινο (οπότε αν είσαι λάτρης των Κυκλάδων μπορεί και να παραξενευτείς)
2. Είναι πολύ όμορφο νησί, με παράδοση και ιστορία
3. Οι δυτικές παραλίες είναι πολύ όμορφες, αλλά θέλουν προσοχή για τα παιδιά
4. Η πόλη της Λευκάδας εμένα προσωπικά μου θύμισε πολύ Ναύπλιο και η πλατεία της αλλά και ο κεντρικός δρόμος στην παλιά την πόλη
5. Το Νυδρί (όπου μέναμε) όταν φεύγαμε άρχισε να φορτώνει κόσμο, οπότε τώρα τα πράγματα θα είναι χειρότερα (δεν είπες και που θα μείνεις).
6. Οι νότιες παραλίες είναι αρκετά κρύες
7. Υπάρχουν μονοήμερες κρουαζιέρες για Πόρτο κατσίκι, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, κλπ κόστος 15 ευρό το άτομο και τα παιδιά δωρεάν, αλλά όσοι πήγαν μας είπαν ότι είναι πολύ κουραστικό και ότι μένεις σε όλα τα μέρη λίγη σχετικά ώρα. Υπάρχουν και μικρότερες κρουαζιέρες όμως, που δεν πάνε Κεφαλλονιά και Ιθάκη που είναι πιο ξεκούραστες.
8. Το κυρίως οδικό δίκτυο είναι καλό αλλά οι μικρότεροι δρόμοι είναι πολύ στενοί.
9. Το ανατολικό μέρος του νησιού μαζί με τα γύρω νησάκια είναι η χαρά του σκαφάτου. Νοικιάζουν και βαρκούλες που μπορείς να πας σε παραλίες που δεν πας με άλλο τρόπο.
10. Υπάρχουν και γραφικά χωριουδάκια που αξίζουν για απογευματινή επίσκεψη και βραδινό.

Δεν ξέρω αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο.

ΥΓ. Πάρε τον οδηγό του νησιού, είναι πολύ χρήσιμος για να αξιοποιήσεις καλύτερα τον χρόνο σου.

Μην ξεχασεις να πας στην ΑΠΟΛΥΤΗ παραλια, τους Εγκρεμνους!
Φροντισε μονο να παρεις μαζι σου συνεργα, νερα, σαντουιτς κλπ γιατι ειναι ανοργανωτη.
Εχει λιγο ταλαιπωρια το κατεβασμα, αλλα το σκηνικο σε αποζημιωνει με το παραπανω!

Μην ξεχασεις να πας στην ΑΠΟΛΥΤΗ παραλια, τους Εγκρεμνους!
Φροντισε μονο να παρεις μαζι σου συνεργα, νερα, σαντουιτς κλπ γιατι ειναι ανοργανωτη.
Εχει λιγο ταλαιπωρια το κατεβασμα, αλλα το σκηνικο σε αποζημιωνει με το παραπανω!

Για να παρεις και μια ιδεα για το τι μιλαμε:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Lefkada 2005 044.jpg
    Lefkada 2005 044.jpg
    130.8 KB · Views: 101
  • Lefkada 2005 053.jpg
    Lefkada 2005 053.jpg
    82.2 KB · Views: 101
  • Lefkada 2005 127.jpg
    Lefkada 2005 127.jpg
    85.9 KB · Views: 101
πω πω τι ωραιο χρωμα που εχει η θαλασσα,πολυ εξωτικο.

Παιδια μια προταση απο μενα.Αν μπορειτε πηγαινετε κρητη,στην Γραμβουσα/μπαλο.Πανεμορφο μερος.

Nα 'στε καλά όλοι.Θα μένω μεταξύ Πόρου και Βασιλικής.Είναι σε μια παραλία το ξενοδοχείο-studios- που λέγεται Ρούδα.Kαλά οι φωτό είναι όλα τα λεφτά...έπαθα πλάκα λέμε....

Και που να τα δείς από κοντά όλα αυτά, θα πάθεις....
Μόνο προσοχή στα παραθαλάσσια-τουριστικά φαγάδικα, οι τιμές τους είναι απίστευτα ...αλμυρές!
Εγώ προτιμούσα πάντα τις ταβερνίτσες στα ημιορεινά πανέμορφα χωριουδάκια. Τρώς νόστιμα καθαρά και σχετικά πολυ φτηνά, καμμία σχέση με τις ...παραθαλάσσιες τιμές.

Φιλικά
Γιώργος.

....και πάντα υπάρχει η προοπτική να επισκεφτείς από την Βασιλική, το Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς, μιας και υπάρχει τακτικότατη θαλάσσια "επικοινωνία".

Επέστρεψα φίλοι.
Τα πράγματα ήταν λίγο πολύ όπως τα είπατε:εξαιρετικές παραλίες,στενό οδικό δίκτυο με απίστευτα κακή σήμανση.Αξίζει για πολλά διαφορετικά είδη διακοπών(οικογενειακές-πιο extream-διασκέδαση μέχρι πρωίας κτλ).
Έκανα και την κρουαζιέρα στα πέριξ(Ιθάκη,Σκορπιός,Φισκάρδο,Μεγανήσι)η οποία ήταν πολύ κουραστική και δεν άφηνε χρόνο να απολαύσεις τα διάφορα μέρη,έπρεπε να είχε κατά τη γνώμη μου τους μισούς προορισμούς.Το Φισκάρδο όσο πρόλαβα να δω το λάτρεψα...
Έμεινα με κάλές εντυπώσεις και θα ήθελα και μερικές μέρες ακόμη να προλάβω να επισκευθώ και τα ορεινά χωρια που δυστυχώς δεν είδα...next time-bye-