Επιτοίχια βάση για 65 LG C3

laios23

Senior Member
15 September 2006
346
Καλημερα σας,
μολις παραγγειλα την LG 65 C3 και θελω να παρω μια σταθερη επιτοιχια βαση πολυ χαμηλου προφιλ για να χανεται ουσιαστηκα πισω απο την tv.Εχετε να προτεινετε καποια;
Thx

Σε vogel κοίτα έχω την lg 65 cx κ έχω μια με δυνατότητα ελαφριάς κλίσης. Πολύ ευχαριστημένος.
Βάλε το μοντέλο σου στο site κ θα σου προτείνει ανάλογα τις ανάγκες σου

Αν έχω βάλει την σωστή tv

Σε vogel κοίτα έχω την lg 65 cx κ έχω μια με δυνατότητα ελαφριάς κλίσης. Πολύ ευχαριστημένος.
Βάλε το μοντέλο σου στο site κ θα σου προτείνει ανάλογα τις ανάγκες σου

Αν έχω βάλει την σωστή tv
σε ελληνικο site υπαρχει?

Υπάρχει, και υπάρχει και Ελληνικός αντιπρόσωπος.
Άλλη μια ψήφος στην Vogel's, είναι αξιόπιστη και πολύ value for money τα προϊόντα της. Τα εμπιστεύομαι τυφλά και τα χρησιμοποιώ συχνά σε εγκαταστάσεις :)
Δες ποιά θέλεις και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε :)

Τωρα βρηκα τις ακριβεις λεπτομερειες...ειναι vesa 200x300 και υπαρχουν οι παρακατω 6 διαθεσιμες:
Αν μπορειτε να βοηθησετε θα το εκτιμουσα...Με ενδιαφερει να ειναι στιβαρη και low profile να μην φαινεται δλδ σχεδον καθολου. Εαν εχει αλφαδι για την εγκατασταση καθως και clips για το βαλε βγαλε και για τα καλωδια ακομα καλυτερα....
Ευχαριστω

Γνωρίζετε τι μήκος πρέπει να έχουν οι βίδες που βιδώνονται στην c3 65ιντσων; Πρέπει να είναι m6 αλλά πόσα mm?

Γνωρίζετε τι μήκος πρέπει να έχουν οι βίδες που βιδώνονται στην c3 65ιντσων; Πρέπει να είναι m6 αλλά πόσα mm?
Δεν θυμάμαι, ούτε νομίζω το γράφει πουθενά στο documentation της η LG.
Η Vogel's στην συσκευασία έχει διαφόρων μεγεθών βίδες και έχει και spacers για να "κοντύνεις" αν δεν σου κάνει κανένα από τα σετ βιδών που έχει μέσα.

• Like
Reactions: steadyshot
Δεν έχω υπόψιν μου τις μάρκες στην Ελλάδα, αλλά για 65άρα και μάλιστα σταθερή δε θα αγχωνόμουν ιδιαίτερα για τις διάφορες ποιότητες. Στη δικιά μου 77άρα πήρα μια των $25 και είναι βράχος. Οι καλύτερες κατασκευές αρχίζουν να έχουν νόημα στις κινητές. Για τις σταθερές πιο πολύ σημασία έχει το πως θα βιδώσεις εσύ τη βάση στον τοίχο, από κει και πέρα μια χαρά θα δουλέψει.

• Like
Reactions: jim_markou
Έχω ήδη μια brateck lpa69-466 και είναι πάνω μια Samsung 55 q6f απλώς σκέφτομαι αύριο που θα έρθει το πρωί ένας άνθρωπος να την βάλουμε την c3 ότι μπορεί να μην έχω τις σωστές βίδες για να βιδώσει η tv στη βάση . Άρα η παίρνω άλλη βάση ή βίδες αλλά τι είδους βίδες . Το κουτί το κοιτάω σφραγισμένο αλλά αν δεν έχει μέσα τις κατάλληλες δεν ξέρω και ποσό μεγάλο μήκος πρέπει να έχουν οι m6 . Τα 12mm είναι καλά ;

Αυτό εξαρτάται από την ίδια την βάση, γιατί δεν έχουν όλες το ίδιο πάχος στο στέλεχος που πιάνει στις VESA υποδοχές.
Αν είναι επαγγελματίας του χώρου δεν θα έχεις θέμα.

@Maestro οι φθηνές π.χ. Brateck, αν δεν είναι 100% σταθερές (fixed) δίχως καμμία δυνατότητα κίνησης (ούτε καν 10° tilt), δεν είναι οκ. Έχουν τζόγο. Γενικώς καλό είναι να μην κάνουμε τσιγκουνιές στην βάση γιατί υπάρχουν και τα ευτράπελα που μετά σου βγαίνει πολλαπλάσιο το κόστος :D

Αυτό εξαρτάται από την ίδια την βάση, γιατί δεν έχουν όλες το ίδιο πάχος στο στέλεχος που πιάνει στις VESA υποδοχές.
Αν είναι επαγγελματίας του χώρου δεν θα έχεις θέμα.

@Maestro οι φθηνές π.χ. Brateck, αν δεν είναι 100% σταθερές (fixed) δίχως καμμία δυνατότητα κίνησης (ούτε καν 10° tilt), δεν είναι οκ. Έχουν τζόγο. Γενικώς καλό είναι να μην κάνουμε τσιγκουνιές στην βάση γιατί υπάρχουν και τα ευτράπελα που μετά σου βγαίνει πολλαπλάσιο το κόστος :D
Θεωρείς ότι δεν αντέχει δηλαδή; Είναι έως 60 κιλά και 80 ίντσες και εχει καλές αξιολόγησεις . Όχι δεν είναι του χώρου είναι ηλεκτρολόγος που ασχολείται και με αυτό …Με φοβίζεις τώρα

Αν έχει tilt και δεν είναι απλά σταθερή (δεν επιτρέπει να δώσεις κλίση δηλαδή), παίζει να έχεις τζόγο και με τον καιρό να αλλάζει η κλίση (και ακόμα και με πατέντες α λα MacGyver παίζει και πάλι να χάνει μήνα με το μήνα).
Το ότι πήρες 60κιλη ενω η TV σου θα είναι ~18kg μόνο καλό είναι. Γενικώς μην εμπιστεύεστε τις βάσεις που δεν είναι πανάκριβες (π.χ. Brateck, Telco, Roline, Esperanza, Reflecta, κλπ) [πανάκριβες εννοώ τις τσιμπημένες Vogel's και τα μοντέλα της Chief/Legrand που τρομάζουν με τις τιμές :D ] στα βάρη. Αν έχετε 20 κιλά οθόνη κοιτάξτε για rating 50kg τουλάχιστον και για μέγεθος τουλάχιστον 1 size μεγαλύτερο της TV σας (65αρα TV ? rating για 75/77").

Ο ηλεκτρολόγος συνήθως κάνει δουλειά του... ποδαριού. Να είσαι παρόν, ώστε να μπει καλά αλφαδιασμένη, με αρκετές βίδες, και όχι η μια δίπλα στην άλλη ακριβώς, με καλά ούπατ κατά προτίμηση (Fischer DuoPower) και στο σωστό ύψος... μην πας για αυχενικό.

• Like
Reactions: steadyshot