Επλογή projector για 1080p games + ταινίες (+ 3D)

jastonas

New member
24 February 2010
56
Μετά από λίγο ψάξιμο, καταλήγω στον Optoma HD25 αν και σκεφτόμουν και τον BenQ W1070.

Θα μπει σε σαλόνι τοίχο περίπου 2.5m πλάτος.

α) Θα προτείνατε τον W1070 αντί του HD25; Αν ναι, γιατί;

β) Δεν θέλω να δώσω αρκετά λεφτά για πανί μιας και έχω συνηθίσει χρόνια να χρησιμοποιώ προτζέκτορα πάνω σε τοίχο, αλλά σκεφτόμουν για κάποια DIY λύση. Πανιά τύπου http://www.ebay.ie/itm/120-2-39-1-H..._Vision_Projector_Screens&hash=item3cd44f4b0b αξίζουν;

Ευχαριστώ

25άρης και 1070 ανήκουν στην ίδια κατηγορία και η απόδοσή τους είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Οπότε, επίλεξε άφοβα χωρίς να απασχολείσαι για διαφορές στην εικόνα τους.

Αν έχεις διαθέσιμο καλοφτιαγμένο τοίχο, του πετάς ένα καδράκι και ένα χρωματάκι ουδέτερο (έχουμε νήμα για DIY οθόνες) και είσαι μια χαρά. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις και άλλα υλικά όπως Blackout ύφασμα, mdf, μελαμίνη, pvc κ.λ.π.

Απο τη στιγμη που εχουμε να επιλεξουμε 2 φαινομενικα πανομοιοτυπους προβολεις, αντι να επιλεξουμε εναν απο τους δυο στην τυχη, καλο ειναι να μαθαινουμε και το κοστος λαμπας του καθενος, ωστε να ξερουμε και ποσο θα κοστισει η αντικατασταση της.!
Ειναι κι αυτη μια παραμετρος που ορισμενες φορες διαφευγει της προσοχης μας.!

Re: Απάντηση: Επλογή projector για 1080p games + ταινίες (+ 3D)

Απο τη στιγμη που εχουμε να επιλεξουμε 2 φαινομενικα πανομοιοτυπους προβολεις, αντι να επιλεξουμε εναν απο τους δυο στην τυχη, καλο ειναι να μαθαινουμε και το κοστος λαμπας του καθενος, ωστε να ξερουμε και ποσο θα κοστισει η αντικατασταση της.!
Ειναι κι αυτη μια παραμετρος που ορισμενες φορες διαφευγει της προσοχης μας.!

Σωστά! Έψαξα και βλέπω πως και οι δύο λάμπες κοντά στα 180 έχουν.

Αν μπορείς κάνε ένα κλικ και πήγαινε στον HD30 που είναι πιο πάνω και από τους δύο και έχει μέσα η συσκευασία 2 γυαλιά των 100 ευρώ τα καθένα + τον emmiter στην τιμή των 1500 ευρώ περίπου. Η εικόνα στο 2d και το 3d του είναι εκτός συναγωνισμού.

Αν μπορείς κάνε ένα κλικ και πήγαινε στον HD30 που είναι πιο πάνω και από τους δύο και έχει μέσα η συσκευασία 2 γυαλιά των 100 ευρώ τα καθένα + τον emmiter στην τιμή των 1500 ευρώ περίπου. Η εικόνα στο 2d και το 3d του είναι εκτός συναγωνισμού.

Optoma HD30 λες ε; Πάει στα 1500 αυτός..! Σχεδόν διπλάσια χρήματα. Ο Optoma HD33 που είναι κάτι στην μέση;

O Optoma HD33 είναι παλιότερος. Προσωπικά σου προτείνω τον HD25e που έχει πολύ πιο οικονομική λάμπα από τον HD25 και τον W1070..

Υπολόγισε και το κόστος για 2 τουλάχιστον γυαλιά και το emitter, μιλάμε για 250 ευρώ + σε ότι πάρεις ενώ ο HD30 τα έχει δώρο...άσε που αν τον δεις να παίζει δεν γυρίζεις πίσω, και εγώ για το 25άρη ή 1070 πήγα να πάρω αλλά είναι μην τον δεις να παίζει...

Υπολόγισε και το κόστος για 2 τουλάχιστον γυαλιά και το emitter, μιλάμε για 250 ευρώ + σε ότι πάρεις ενώ ο HD30 τα έχει δώρο...άσε που αν τον δεις να παίζει δεν γυρίζεις πίσω, και εγώ για το 25άρη ή 1070 πήγα να πάρω αλλά είναι μην τον δεις να παίζει...

Δημήτρη, ο Optoma HD30 είναι αυτός; Δεν μου βγάζει άλλον HD30 το projectorcentral.

Γιατί έχει σχεδόν τα μισά ANSI lumens από τον χειρότερο (??) HD25e. 1600 vs 2800;

http://www.optoma.eu/projectordetailshccs.aspx?ShowMenu=HE&PTypedb=Home Entertainment&PC=HD30 εγώ γι´αυτόν μιλάω, τον HD30B δεν τον ξέρω είναι μάλλον μόνο για την Αμερική, πάντως πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο, το τι είναι καλύτερο το βλέπει μόνο το μάτι του αγοραστή και μόνο. Η εικόνα του, τα χρωματά του και η ποιότητα που σου δίνει είναι ένα κλικ πάνω από τους προβολέις του 1000άρικου, για την φωτεινότητα δεν το συζητώ είναι υπεραρκετή. Η ίδια η OPTOMA όταν το έχει μια σειρά παραπάνω σίγουρα θα έχει κάτι διαφορετικό όπως ήταν και ο 25 καλυτερος από τον 20. Πάντως όπως το δίνει πακέτο το θεωρώ καλή αγορά ΠΑΝΤΑ για μένα και μετά από σύγκριση με τους 25άρηδες και τον 1070.

http://www.optoma.eu/projectordetailshccs.aspx?ShowMenu=HE&PTypedb=Home Entertainment&PC=HD30 εγώ γι´αυτόν μιλάω, τον HD30B δεν τον ξέρω είναι μάλλον μόνο για την Αμερική, πάντως πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο, το τι είναι καλύτερο το βλέπει μόνο το μάτι του αγοραστή και μόνο. Η εικόνα του, τα χρωματά του και η ποιότητα που σου δίνει είναι ένα κλικ πάνω από τους προβολέις του 1000άρικου, για την φωτεινότητα δεν το συζητώ είναι υπεραρκετή. Η ίδια η OPTOMA όταν το έχει μια σειρά παραπάνω σίγουρα θα έχει κάτι διαφορετικό όπως ήταν και ο 25 καλυτερος από τον 20. Πάντως όπως το δίνει πακέτο το θεωρώ καλή αγορά ΠΑΝΤΑ για μένα και μετά από σύγκριση με τους 25άρηδες και τον 1070.

Ναι το φαντάζομαι ότι η εικόνα του θα είναι πολύ καλύτερη αφού τον προτείνεις με τέτοια σιγουριά :)

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι σχετικά με την φωτεινότητα, αν τα 1600 είναι λίγα και α) απαιτούν πολύ σκοτεινό δωμάτιο τύπου σπηλιά β) απαιτούν ακριβό πανί για να "αναδειχθεί" η ποιόητα...

Παίζει με ανοιχτά φώτα σαν τηλεόραση....

χαχααχ! Δηλαδή ο 25ε είναι να τον βγάλεις μέρα μεσημέρι στην εξοχή και να δεις ταινία ;; :Ρ

Ωραία.. θα το κοιτάξω, μάλλον με έπεισες.

Πήρα τηλέφωνο να παραγγείλω τον HD30 (ναι με έπεισες) και ο τύπος μου είπε πως στα ίδια -σχεδόν αφού δεν έχει γυαλιά- έχει κυκλοφορήσει ο Optoma EH300 και λέει είναι απίστευτος....

Ισχύει; Να το κοιτάξω;

Πολυ φως (καλο για 3D) αλλα για 2D λογικα τα μαυρα του θα εχουν πεπλο.
Δυσκολα να χαλιναγωγησεις αυτην την φωτεινοτητα (3500 Lumens)
Ειναι business projector για παρουσιασεις, οποτε δες τι σε ενδιαφερει.

Πολυ φως (καλο για 3D) αλλα για 2D λογικα τα μαυρα του θα εχουν πεπλο.
Δυσκολα να χαλιναγωγησεις αυτην την φωτεινοτητα (3500 Lumens)
Ειναι business projector για παρουσιασεις, οποτε δες τι σε ενδιαφερει.

Optoma HD30 it is.

Εγω πήγα απο κοντά και τους ειδα να παιζουν πλαι πλαι..
Η αληθεια ειναι οτι στα ματια μου ο EH300 επαιζε καλυτερα..Καλυτερο μαυρο/ασπρο και ευκρινεια.
Τον ειδα σε διαφορα πλανα απο ενα κλιπακι τις VIERA..
Νομιζω και καλυτερη κινηση σε πλανα ποδοσφαιρου(εχει FI o EH300?)
Και πλεον ειμαι ακομα περισσοτερο μπερδεμενος γιατι ειδα οτι τον ΕΗ300 τον δινει σαν Data Projector