Epson TW600 και ώρες λειτουργίας

samniotis

AVClub Enthusiast
9 January 2010
1,070
θεσσαλονίκη
Καλησπέρα κι απο μένα
Μιάς που ψάχνομαι γενικά για να πάρω ένα μτχ προβολέα ώστε να ολοκληρώσω το σύστημα μου και με δεδομένο ότι λόγω οικονομικής στενότητας δεν μπορώ να δώσω όσα θα ήθελα, βρήκα έναν epson TW600 πακέτο με ηλεκτρική οθόνη megavision 104" και το σκέφτομαι.
Εννοείται ότι θα προτιμούσα τον TW 700 που δεν έχει και ιδιαίτερη διαφορά τιμής ώς μτχ (~350 ) άλλα τυχερά είναι αυτά!
Στο θέμα μας τώρα, ο πωλητής γράφει ότι η λάμπα είναι περίπου στο 1/3 της ζωής της, κάτι που εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι.
Υπάρχει τρόπος μέσα απο το μενού να δείς τις ώρες της λάμπας? πχ απο την καρτέλλα "info" που είδα στο manual?
Επίσης, απ'όσα διάβασα στις 1600 ώρες σου βγάζει μήνυμα αντικατάστασης της λάμπας. Σε πόσες ώρες λειτουργίας όμως αρχίζει να γίνεται αισθητή η πτώση της φωτεινότητας?

Last edited:
Για το κρυφό menou που παρουσιάζει τις πραγματικές ώρες του προβολέα θα πρέπει να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία της EPSON.
Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις έναν καινούριο (TW700) εκτός αν τον βρήκες περίπου 200 ή και λιγότερο . Το ποσό βγαίνει αν υπολογίσεις την αγορά νέας λάμπας (αν θυμάμαι καλά δεν είναι η ίδια με τον TW700 και μάλλον είναι ακριβότερη) και ότι πρόκειται για προβολέα προηγούμενης γενιάς.
Το 1/3 της λάμπας - ακομη και αν ο πωλητής είναι ειλικρινής - είναι αρκετές και σύντομα θα χρειαστείς άλλη λάμπα.

Στο θέμα μας τώρα, ο πωλητής γράφει ότι η λάμπα είναι περίπου στο 1/3 της ζωής της, κάτι που εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι.
Υπάρχει τρόπος μέσα απο το μενού να δείς τις ώρες της λάμπας? πχ απο την καρτέλλα "info" που είδα στο manual?
Επίσης, απ'όσα διάβασα στις 1600 ώρες σου βγάζει μήνυμα αντικατάστασης της λάμπας. Σε πόσες ώρες λειτουργίας όμως αρχίζει να γίνεται αισθητή η πτώση της φωτεινότητας?

Τις ώρες της λάμπας μπορείς πράγματι να τις δεις απο το "info". Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η διάρκεια ζωής της λάμπας είναι 3000 ώρες στο eco mode. Αυτό σημαίνει πως αν ο πωλητής έκανε χρήση αυτού του mode, η λάμπα θα έχει ήδη "γράψει" 1000 ώρες λειτουργίας. Όμως, η πτώση της φωτεινότητας γίνεται αισθητή αρκετά νωρίτερα. Εγώ την κατάλαβα ανάμεσα στις 600 - 700 ώρες. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα sdrolito και νομίζω ότι θα χρειαστείς οπωσδήποτε νέα λάμπα (κάπου 230 ευρώ).

Εγώ πάντως που αγόρασα τον TW600 από συμφορουμίτη, έδειχνε 670 ώρες και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πωλητή ήταν σε economode2.

Δεν με έχει απογοητεύσει από άποψη φωτεινότητας, παρότι προβάλλω σε 120+ ίντσες...

Αν πρόκειται να βλέπεις μόνο ταινίες, θα σε βγάλει για πολύ καιρό....

Αν πρόκειται να παίζεις παιχνίδια, να βλέπεις αγώνες κλπ. σε καθημερινή βάση, τότε πήγαινε για καινούριο μηχάνημα/λάμπα...

ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.
επικοινώνησα με τον πωλητή και του εξέφρασα και τις απορίες μου σχετικά.
έβαλα και μία αγγελία με βάση τα παραπάνω για ζήτηση tw600 ή tw700 στο site για την περίπτωση που υπάρχει κάποιος συμφορουμίτης που να θέλει να πουλήσει κάποιον απο τους 2 epson.
Πιστεύω ότι πρόκειται για πολύ αξιόλογο προβολέα, ειδικά για κάποιον που θέλει τώρα να μπεί στο παιχνίδι της οικιακής προβολής.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια
Στράτος

ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.
επικοινώνησα με τον πωλητή και του εξέφρασα και τις απορίες μου σχετικά.
έβαλα και μία αγγελία με βάση τα παραπάνω για ζήτηση tw600 ή tw700 στο site για την περίπτωση που υπάρχει κάποιος συμφορουμίτης που να θέλει να πουλήσει κάποιον απο τους 2 epson.
Πιστεύω ότι πρόκειται για πολύ αξιόλογο προβολέα, ειδικά για κάποιον που θέλει τώρα να μπεί στο παιχνίδι της οικιακής προβολής.

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια
Στράτος
προχορα αφοβα ειναι ετσι οπωσ τα λες μια χαρα για να βλεπεις την ταινιουλα σου ανετα εγω εχω τον 700 και για τα λεφτα που εδωσα ειναι super

Για δώστε λίγο τα φώτα σας...
ο TW600 με ~1000 ώρες λειτουργίας + οθόνη ηλεκτρική 104'' megavision + βάση οροφής στα 400 είναι καλά?

ο TW600 με ~1000 ώρες λειτουργίας + οθόνη ηλεκτρική 104'' megavision + βάση οροφής στα 400 είναι καλά?

Όχι απλώς καλά, είναι εξαιρετικά, φίλε μου.

Προχώρα κανονικά!

Και μόνο του το πανί αξίζει τα λεφτά που θα δώσεις ....
Δες όμως αν είναι εντάξει ,ζάρες , λειτουργία κλπ γιατί αν δεν δουλεύει σωστά τότε τι να το κάνεις ,χώρο θα σου πιάνει!!

Πάντως αν είναι Οκ ...ΠΡΟΧΩΡΑ !!!!!!!!!!!

Είχα το ίδιο setup και η τιμή είναι εξαιρετική, αρκεί το πανί να μην έχει ζάρες γιατί στο δικό μου οι ζάρες είναι τόσο αισθητές που κάνεις άνετα surfing!
Τιμές αγοράς (3/2006), Epson 1350, πανί 650 ευρώ.

Εντέλει πήγα σήμερα και τα είδα απο κοντά. Κλείσαμε την συμφωνία, βγήκαμε και γνωστοί και σε λίγες μέρες που θα έχω και τα λεφτά, θα πάω να τα φορτώσω.... :)
Παρατηρήσεις

1 - Ο προβολές είχε 1300 ώρες λειτουργίας και με λίγο σχετικά φώς έδειχνε αρκετά θολά...δέν ξέρω αν γι αυτό έφταιγε η λάμπα ή είναι χαρακτηριστικό του προβολέα.Εννοείται ότι υπάρχει και η πιθανότητα να θέλει και λίγο καθάρισμα ο φακός μιάς και ο φίλος τον είχε χωρίς καπάκι όταν δεν έπαιζε και είχε να τον δουλέψει και ~4 μήνες!
Πάντως σε συσκότιση φαινόταν κάπως καλύτερα αν και πάλι δεν ενθουσιάστηκα και πολύ

2 - Το πανί ήταν ηλεκτρικό της megavizion με remote, ιδιαίτερες ζάρες δεν παρατήρησα, τίποτα τουλάχιστον που να ενοχλεί στην θέαση

γενικά θέλω να πιστεύω ότι είναι αρκετά τίμια ως προσφορά
αυτό που με προβλημάτισε λίγο ήταν ότι στην οθόνη, στο πάνω μέρος μάζευε η εικόνα πρός τα μέσα, σαν τραπέζιο. Φαντάζομαι ότι είναι θέμα ρυθμίσεων οπότε αν κάνω ένα γενικό reset των ρυθμίσεων μετά την τοποθέτηση (γίνεται ε?) θα έρθει στα ίσια του...

Απάντηση: Re: Epson TW600 και ώρες λειτουργίας

Εντέλει πήγα σήμερα και τα είδα απο κοντά. Κλείσαμε την συμφωνία, βγήκαμε και γνωστοί και σε λίγες μέρες που θα έχω και τα λεφτά, θα πάω να τα φορτώσω.... :)
Παρατηρήσεις

1 - Ο προβολές είχε 1300 ώρες λειτουργίας και με λίγο σχετικά φώς έδειχνε αρκετά θολά...δέν ξέρω αν γι αυτό έφταιγε η λάμπα ή είναι χαρακτηριστικό του προβολέα.Εννοείται ότι υπάρχει και η πιθανότητα να θέλει και λίγο καθάρισμα ο φακός μιάς και ο φίλος τον είχε χωρίς καπάκι όταν δεν έπαιζε και είχε να τον δουλέψει και ~4 μήνες!
Πάντως σε συσκότιση φαινόταν κάπως καλύτερα αν και πάλι δεν ενθουσιάστηκα και πολύ

2 - Το πανί ήταν ηλεκτρικό της megavizion με remote, ιδιαίτερες ζάρες δεν παρατήρησα, τίποτα τουλάχιστον που να ενοχλεί στην θέαση

γενικά θέλω να πιστεύω ότι είναι αρκετά τίμια ως προσφορά
αυτό που με προβλημάτισε λίγο ήταν ότι στην οθόνη, στο πάνω μέρος μάζευε η εικόνα πρός τα μέσα, σαν τραπέζιο. Φαντάζομαι ότι είναι θέμα ρυθμίσεων οπότε αν κάνω ένα γενικό reset των ρυθμίσεων μετά την τοποθέτηση (γίνεται ε?) θα έρθει στα ίσια του...

Εγώ θα έλεγα πρώτα να βεβαιωθείς ότι είναι εντελώς ΟΚ, και μετά να συνεχίσεις...
Για την θολούρα, αφού σιγουρευτείς ότι είναι καθαρός ο φακός, δοκιμάστε να εστιάσετε σωστά περιστρέφοντας τον φακό με το χέρι από το εξωτερικό (μεγάλο) δαχτυλίδι... Αν έχει αλλάξει η απόσταση ή αν έχει κουνηθεί αυτό, ναι είναι λογικό να δείχνει θολά γιατί εστιάζει λάθος.
Οσο για την εικόνα με την τραπεζοειδή παραμόρφωση, από ότι θυμάμαι έχει τέτοιες ρυθμίσεις...

υγ. 1300 ώρες είναι μπολικούτσικες αν έγιναν με χρήση του προβολέα στο νορμάλ, και μέτριες αν είναι στα theater black... Λίγες πάντως δεν τις λες.

έχουμε καμιά άκρη για φθηνή λάμπα ή μεταχειρισμένη με λίγες ώρες?
παλεύω να το στήσω με ψίχουλα - καθαρά απο ψώνιο - λόγω ανεργίας...

Χωρίς να θέλω να σε απογοητέψω ....σκέψου το λίγο ακόμη!
Αν ο προβολέας (που για προβολέα ξεκίνησες ) δεν είναι όπως τον περίμενες τότε τι συνεχίζεις?
Όσοι γράψαμε σε προηγούμενα post´'' είναι εντάξει ,προχώρα'' εννοούσαμε πρώτα απόλα αν ο προβολέας είναι εντάξει και σε δεύτερη μοίρα το πανί δώρο (που τελικά μάλλον θα το πληρώσεις).
Εφόσον ο προβολέας χρειαστεί νέα λάμπα ( με 1300 ώρες σίγουρα χρειάζεται) τότε μιλάμε για 250 κόστος (για να μην πω παραπάνω ).Δηλαδή σύνολο 650 .
Και το καθάρισμα που λες στο φακό πως θα γίνει? Με πανάκι στην έξω επιφάνεια ? Δεν νομίζω να έχει αποτέλεσμα ,μιάς και η σκόνη που κάθεται στην εξωτερική επιφάνεια του φακού -όσο και να φαίνεται παράξενο - σπάνια έχει μεγάλη επίπτωση στην απόδοση (εκτός αν έχει πιάσει μάκα).
Είναι λογικό να ενθουσιάστηκες με την προβολή που είδες -ειδικά αν είσαι νέος στο άθλημα - αλλά μην κάνεις βιαστηκές κινήσεις που μπορεί να μετανιώσεις.
Όλα τα παραπανω πάντα φιλικά και χωρίς προδιάθεση να σε 'χαλάσω'.

Εννοείται πάντα φιλικά.....:ernaehrung004:
απλά και για μένα ήταν λίγο κρυολουσία επειδή περίμενα κάτι καλύτερο άλλα τώρα που σκέφτομαι τί συζητούσαμε χθές, ο φίλος που τον είχε πρίν κάνα 6μηνο έβαψε το σπίτι του και μετακίνησε τον προβολέα χωρίς να πειράξει τις ρυθμίσεις. Όποτε είναι πολύ πιθανό να μήν ρύθμισε την εστίαση παρόλο που άλλαξε απόσταση.
Το θέμα είναι ότι σαν κόστος και με δεδομένο ότι μία ηλεκτρική οθόνη δεν είναι και φθηνή, το θεωρώ λογικό.
Τώρα αν βρώ και καμιά λάμπα σε καλή τιμή.....ακόμα καλύτερα.

Όπως και νάχει το θέμα με τη "θολούρα" που παρατήρησες ψάξτο μέχρις εσχάτων και αποφάσισε να προχωρήσεις μόνο αν λυθεί, λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν και το κόστος μιας καινούριας λάμπας!

Φίλε μου όλοι οι προβολείς με φως στο χώρο δείχνουνε 'θολά'.Εναν προβολέα homecinema οπως ο TW600 τον τσεκάρουμε σε πλήρη συσκότιση.Επίσης στο τεστ που του κάνουμε βασική προυπόθεση είναι να του δίνουμε υλικό της ιδιας ανάλυσης,δηλαδή στην περιπτωση σου 720p.Εαν σε απολυτο σκοτάδι με 720 υλικό με το sharpness σε σωστά επίπεδα και το focus του ρυθμισμένο σωστα βλεπεις θολά τότε υπαρχει πρόβλημα.

Mία απορία για τούς έχοντες και κατέχοντες...
Ισχύει ότι όταν δουλεύεις τον προβολέα στο Dynamic ή LivingRoom mode τότε οι ώρες γράφονται επί 1,5? Το διάβασα κάνα δυό φορές σε post άλλα δεν ήμουν σίγουρος αν κατάλαβα σωστά...
Αν δηλαδή ισχύει κάτι τέτοιο τότε ένας tw600 που έχει δουλέψει πχ 800 ώρες σε living room mode τότε θα αναφέρει στα info του 1200 και αν τον δουλεύεις σε theatre black μπορεί να σε βγάλει άλλες τόσες ώρες.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος....

Eαν υποθέσουμε οτι ο προβολέας σου βγάζει 3000 ώρες στο low και 2000 ώρες στο high.Εάν ο προβολέας γράψει αυτές τις 3000 ώρες τότε η θα έχεις παίξει 3000 πραγματικές ώρες στο low ή 2000 πραγματικές στο high.Φυσικά εαν είναι διαφορετικά τα ποσοστά κάνε τους υπολογισμούς ,αν και συνήθως οι προβολείς λένε σύνολο ωρών λάμπας και πόσες απο αυτές είναι στο high.Πάντως στο high το κοντέρ γράφει μια ώρα πριν ωρολογιακά ολοκλρωθεί.
Να έχεις στο νού σου ότι εάν ο προβολέας σου γράφει 800 ώρες τότε είναι 800 ώρες απο τις μέγιστες ωρες (στο low δηλαδή) που αντέχει η λάμπα (είτε πραγματικά είναι 500 στο high, είτε 800 στο low ή συνδυασμός των δύο)