EPSON TW700 OR OPTOMA HD 200X

jakobxai

Established Member
5 December 2009
127
καλησπέρα και χρόνια πολλά !
μια και θέλω φιλοι μου να μπώ σιγά -σιγά στα 1080ρ και σαν να μην με ικανοποιεί το μαύρο του ΕPSON TW πλέον(μετά απο 2 χρόνια)
ερωτώ:

Αξίζει η μετάβαση στον optoma hd200x(λόγω στενών οικονομικών)
ή όχι;εχει καλυτερο μαύρο; είναι πιο φωτεινός;
να αλλάξω τον ΕPSON;

Aπόσταση προβολής 3,5 μ. με player HTPC

Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ!!!

απο τον epson 700 στον Optoma 200 είναι μεγάλη η αναβάθμιση σε πολλά επίπεδα όπως ευκρίνεια, μαυρο, χρώμα κλπ . Εγω θα έλεγα να βάλεις στο παιχνίδι και τον BenQ 1000 . Μονο πριν αποφασίσεις επειδή μπαίνεις στα χωράφια των DLP καλο ειναι να δεις πρώτα αν έχεις πρόβλημα με το Rainbow

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.Αν ξέρεις ποιος απο τους δυο δίνει μεγαλύτερο πάνελ θα με βοηθήσει.Απ´οτι ειδα εχουν σχεδόν το ίδιο ζουμ.

Η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων που αναφέρεις είναι μεγάλη. Ο TW700 ήταν αρκετά καλός στην εποχή του.
Πρόσφατα έκανα την αλλαγή από Epson TW600 σε Benq W1000 και η επιλογή με δικαίωσε απόλυτα.

Καλή χρονιά ! η πληροφορίες είναι ευχάριστες .χρήσιμη θα ήταν η γνώμη σου (μια και πέρασες απο EPSON ) που αφορά το ζουμ τον δυο προβολέων.
δηλαδή του epson σε σύγκριση με του benq w1000.
Eπρεπε να αλλάξεις απόσταση προβολής;δοκιμασες τον benq απο αποστάσεις κοντα στα 3μ.
και παλι ευχαριστώ !

Καλή χρονιά! -bye-

Το zoom του Benq W1000 είναι μικρό, δηλαδή 1.2
Καμία σχέση με του Epson που ήταν στο 1.6

Από τα 4,5 μέτρα προβολής δεν χρειάστηκε να αλλάξω θέση στον προβολέα για να πάρω τις 110''.

Πάντως η επιλογή των Optoma - Benq δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στερούνται βασικών ευκολιών τοποθέτησης όπως οριζόντιο και κάθετο lens shift. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και το μικρό zoom.

Προσωπικά βοηθήθηκα στους υπολογισμούς μου κάνοντας χρήση του παρακάτω calculator:
http://www.benq.com/product/projector/calculator/index.htm

(πάνω- πάνω, επιλέγεις home projector και το επιθυμητό μοντέλο)

πολύ χρήσιμο το πρόγραμμα της benq.αν υπάρχει και ενα πρόγραμμα για optoma ή να περιλαμβάνει και άλλους προβολείς θα βοηθήσει στην σύγκριση .
εχω την εντύπωση οτι δεν θα υπάρχει διαφορά μεταξύ benq - optoma οσον αφορά απόσταση προβολής και πάνελ.
ευχαριστώ!!