Έρχεται PS3 με 45 nanometre chip

JohnBougiou

Supreme Member
17 January 2007
3,385
Athens
Ο David Reeves,αφεντικό της SCEE,αποκάλυψε την αντικατάσταση του υπάρχων 65 nanometre chip με το νέο οικονομικότερο 45nm chip.

img_2383_playstation-3-logo-588x330.jpg

Το 45nm chip θα χρησιμοποιεί λιγότερη κατανάλωση ενέργειας,με συνέπεια στην καλύτερη ψύξη της κονσόλας. Το βασικό στοιχείο που θα φέρει την αλλαγή είναι η φθηνότερη παραγωγή της κονσόλας από το εργοστάσιο.

Η αντικατάσταση προβλέπεται στα μέσα της χρονιάς.

Πηγές: guardian.co.uk,kotaku.com

Last edited:
ρε παιδια εγω γιατι εχω την εντυπωση οτι το καλητερο ps3 ειναι αυτο που βγηκε μαρτιο του 07 ,αυτο με τα 60gb το πρωτο πρωτο?
αυτο εχω κιολας.
δεν ξερω αν κανω λαθος πειτε μου.
αλλα πιστευω οτι απο τοτε ολο κοβουν κοβουν για να μειωσουν την τιμη.
στο τελος θα αφαιρεσουν και την ικανοτητα να παιζουν blu ray

Λιγοτερη θερμανση , λιγοτερη καταναλωση ρευματος , λιγοτερος θορυβος απο ανεμιστηρες.

Μονο θετικα θα εχει αυτη η αλλαγη. Αν μειωσουν και το μεγεθος και βγαλουν και slim εκδοση ακομη καλυτερα.

τη θερμανση ποιος την υπολογιζει?επισης ουτε την καταναλωση την υπολογιζουμε.
τον θρυβο ετσι και ετσι μιας και αυτο που εχω δεν ξερω για τα επομενα εχει fan stepping.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Sony είναι να βελτιώσει τα lens του Blu Ray να μην χαλάνε τόσο εύκολα.

ωραιο θεμα

τα lens αρχισαν να χαλανε απο το 40αρι και μετα που προφανως εκει τα αντικατεστησε με φτηνοτερα .σε κανενα 60 δεν υπαρχει χαλασμενο ματι

τι μειωσε απο την πρωτη original εκδοση που βγηκε τον μαρτη του 2007

1.εβγαλε το card reader

2.μειωσε το σκληρο και μετα τον αυξησε

3.εβγαλε παρτιδα με χαλασμενα drives

4.εβγαλε παρτιδα χωρις fun stepping

5.εβγαλε την υποστηριξη sacd

6.αλλαξε το εξωτερικο φινιρισμα

7.εβγαλε την υποστηριξη ps2 ps1 θεωριτικα τα πρωτα 60αρια ειχαν ενσωματομενο υλικο ps2

8.μειωσε τις θυρες usb απο 4 σε 2

9.μειωσε το μεγεθος των επεξεργαστων απο 95 σε 65 και τωρα σε 45 αυτο δεν ξερω αν ειναι θετικο η οχι.

Last edited:
Όχι, επειδή χάλασε το δικό μου πριν μια εβδομάδα το έχω ψάξει αρκετά και δεν είναι μονο το 40GB που χαλούν είναι και του 60GB. Μάλιστα η Sony επειδή είδε ότι στο 60GB χαλούσαν τα Lens έβαλε δυο ματάκια στο 40GB για να διαβάζει από το ένα Blu Ray και από το άλλο CD/DVD ώστε να έχουν παραπάνω ζωή αλλα αυτό δεν έγινε ποτε. Πάντως εγώ έως πριν μια εβδομάδα νόμιζα ότι το PS3 είναι αθάνατο αλλα μετά που το έπαθα εγώ και το έψαξα είδα ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα με το lens και η Sony το κρύβει.

Re: Απάντηση: Έρχεται PS3 με 45 nanometre chip

ωραιο θεμα

τα lens αρχισαν να χαλανε απο το 40αρι και μετα που προφανως εκει τα αντικατεστησε με φτηνοτερα .σε κανενα 60 δεν υπαρχει χαλασμενο ματι

τι μειωσε απο την πρωτη original εκδοση που βγηκε τον μαρτη του 2007

1.εβγαλε το card reader

2.μειωσε το σκληρο και μετα τον αυξησε

3.εβγαλε παρτιδα με χαλασμενα drives

4.εβγαλε παρτιδα χωρις fun stepping

5.εβγαλε την υποστηριξη sacd

6.αλλαξε το εξωτερικο φινιρισμα

7.εβγαλε την υποστηριξη ps2 ps1 θεωριτικα τα πρωτα 60αρια ειχαν ενσωματομενο υλικο ps2

8.μειωσε τις θυρες usb απο 4 σε 2

9.μειωσε το μεγεθος των επεξεργαστων απο 95 σε 65 και τωρα σε 45 αυτο δεν ξερω αν ειναι θετικο η οχι.

1. not a big deal... βάζεις ενα usb (2 φορές έχει τύχει να δω φώτο στην tv!)
2. shit happens
3. 60ρια και πρώτα 40άρια είχαν πρόβλημα... τα νέα 40άρια 80άρια κτλ έχουν το drive με τα 2 ματάκια που είναι καλύτερο.
4. αυτό ήταν θέμα firmware
5. who cares sacd!
6. δηλαδή?
7. αυτό έχει πειράξει μερικούς αλλά ποιός αντέχει να δεί στο PS3 τα γραφικά του PS2 !!!
8. not a big deal... φτάνουν μια χαρα!
9. αυτό ειναι θετικότατο

καλα sforti who cares το ενα who cares το αλλο
στο τελος θα δινει μονο το case και εσυ θα λες who cares.....:flipout:

Ενταξει johny το εχουμε εμπεδώσει: Έχεις τον καλύτερο προβολέα και το καλύτερο ps3 που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. :p

Απάντηση: Re: Έρχεται PS3 με 45 nanometre chip

:slapface:
Ενταξει johny το εχουμε εμπεδώσει: Έχεις τον καλύτερο προβολέα και το καλύτερο ps3 που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. :p

Ο βασικότερος λόγος στην αντικατάσταση του chip από τους Ιάπωνες είναι η μείωση του κόστους από το εργοστάσιο, όλα τ'άλλα είναι λεπτομέρειες.

Το after sales να κοιταξει να στρωσει γιατι ειναι για τα μπαζα και ας αφησει τις μοστρες, χωρια που το ολο θεμα με τα lens παιζει να ειναι στημενη απατη.

Πληρωνεις ενα καρο λεφτα να το αγορασεις και καθε κυριακη αναβεις και ενα κερι στην εκκλησια που εβγαλε ακομα μια εβδομαδα λειτουργιας..

Last edited: