Ερευνα αγορας για TV 32"-42"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

AVClub Enthusiast
20 February 2010
743
ΑΘΗΝΑ
Καλημερα σε ολους,η τηλεοραση προοριζετε για την κουζινα,αποσταση θεασης 2,8μ δεν με ενδιαφερει το 3d,usb media player,smart.Θελω ομως την καλυτερη δυνατη αναπαραγωγη τηλεοπτικου προγραμματος σε full hd με προτασεις και απο τις δυο κατηγοριες(πλασμα-lcdled)Hδη χρησιμοποιω Panasonic g10 και προτζεκτορα EPSON TW-3500 1080P σε 92".Το προτεινομενο μοντελο αντικαθιστα μια τοσιμπα 32 av733,720p,50hz.
Διαθεσιμο ποσο εως 500 ε
Ευχαριστω προκαταβολικα.

Panasonic 42UT50 , άσχημη σχεδιαστικά αλλά αρκετά καλή σε εικόνα για τα λεφτά της.

Εκτός αν έχεις πολύ φωτεινό χώρο οπότε πάρε την Samsung 40EH6030.

Συγκρινομενη με την G10 τριετιας θα αποδωσει καλυτερα η χειροτερα στο τηλεοπτικο?Αξιζει να τοποθετησω την UT50 στο σαλονι για τα αθλητικα και τις ταινιες με εξωτερικο μιντια πλειερ και την g10 στην κουζινα?

42" η μια και 42" και η άλλη , δεν νομίζω ότι θα κερδίσεις και τίποτα σημαντικό. Είχα την 50U10 και όσες φορές έχω δει την UT50 μου φαίνεται απλά λίγο βελτιωμένη στα χρώματα (στην U10 ήταν αρκετά πιο κορεσμένα από ότι έπρεπε).

Στην θέση σου θα το σκεφτόμουν για την 50UT50 στα 800 ευρω και να στείλεις την άλλη στην κουζίνα ώστε να κερδίσεις και 8".

Στα 800Ε ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η SAMSUNG PS51E550,τι κανουμε τωρα? Διαβασα το αντιστοιχο ποστ και δεν ειναι ευκολη η επιλογη.Σε επιπεδο αντανακλασεων μαλλον εχουν πορομοια συμπεριφορα.Στο
3d (αναγκαζομαι να το συνυπολογισω τωρα +30-55 ε για γιαλια στην πανασονικ) ποια θα εχει (μεσω καλιμπραρισματος απο Μανωλη) ομαλοτερη απεικονιση?Στο επιπεδο smart προυγειται η σαμσουνγκ,αλλα στην κινηματογραφικη αισθηση η πανασονικ.Δυσκολη αποφαση για ιδιας τεχνοτροπιας πανελ.ΑΝ δεν εμφανιζονται προβληματα αξιοπιστιας του πανελ της πανασονικ,η επιλογη ειναι πιο σιγουρη,αν ομως ναι η σαμσουνγκ ειναι μονοδρομος.

H Panasonic έχει παρόμοια αίσθηση με αυτή που ήδη έχεις , λίγο παστέλ χρώματα , πιο αυξημένο contouring και όχι καλή μείωση θορύβου με σήματα χαμηλής ανάλυσης (που κάποιοι το προτιμούν γιατί τους θυμίζει τον κόκκο των ταινιών και το λένε κινηματογραφική αίσθηση). Έχει όμως IFC που δεν έχει η Samsung και καλύτερο μαύρο σε σκοτεινό χώρο.

Γενικά η ιδανική τηλεόραση plasma θα είχε τα χρώματα , την επεξεργασία και το μειωμένο contouring της Samsung και το IFC και το μαύρο της Panasonic.

Αν είχε και σχεδιασμό ανάλογο με την σειρά LM της LG ή την ES8000 της Samsung τότε θα ήταν κορυφή.-bye-

ποια θα εχει (μεσω καλιμπραρισματος απο Μανωλη) ομαλοτερη απεικονιση?

Αφού σκοπεύεις να απευθυνθείς στον Μανώλη για καλιμπράρισμα, γιατί δεν ζητάς και τη δική του γνώμη πριν την αγορά; ;)

Eυστοχο κ Διαχειριστα, η τοποθετηση του θα εκτιμηθει δεοντος παραλληλα με τις ουσιαστικες προτασεις των φιλων του φορουμ.Ευχαριστω.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα:

Έχω μια 37" Panasonic Plasma (TH-37PX8E) και είμαι πολύ ευχαριστημένος γενικά. Ο λόγος που δεν πήρα την 42" είναι ο περιορισμός στο πλάτος που έχω (1 μέτρο με το ζόρι).
Τώρα που το πλάτος των καινούριων παίζει στα 92-100 εκ σκέφτομαι να την αλλάξω με μια καινούρια 40-42", αλλά έχω ακούσει ότι από ήχο, ιδίως οι λεπτές (δεν με ενδιαφέρει καθόλου να είναι λεπτή γιατί δεν θα μπεί σε τοίχο), δεν πάνε καθόλου καλά...

Πως πάνε οι τηλεοράσεις του θέματος από ήχο?

Ο κυβος εριφθει.Η PANASONIC TX-P50ST50 ειναι η επιλογη μου.Παραγγελθηκε απο Κωτσο Γαλατσιου(υπαρχει δειγμα σε λειτουργια) με πεντετη υποστηριξη και ατοκο 24 μηνο διακανονισμο και αναμενω την παραδοση της.Η 42g10 πηγαινει στην κουζινα και κερδιζω και 8'' για το σαλονι.Αλλαγη αποφασης που δικαιολογει κατ,εμε την αυξηση(υπερδιπλασιασμος )του μπατζετ,με καλιτερη απεικονιση,λογο τιμης προς αποδοση και μειωμενα τεχνικα προβληματα συγκριτικα με αλλες ομοσταβλες σειρες.Οψομεθα