Ερευνα αγοράς - συγκρίσεις τιμών.

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Το θέμα χιλιοσυζητημένο αλλά πάντα επίκαιρο, ειδικά τώρα σε αυτές τις δύσκολες για την τσέπη μας ώρες.

Προσανατολίζομαι στην αγορά μιας LCD-LED τηλεόρασης και η προσοχή μου έπεσε στην LG 47LX9500 3D.
Ξεκίνησα λοιπόν την παραδοσιακή έρευνα αγοράς. Πόσο κοστίζει στα καταστήματα, στα διάφορα e-shops και τελικά επειδή συνηθίζω να συγκρίνω τιμές εξωτερικού, και στη γερμανική μηχανή αναζήτησης idealo.de (κάτι σαν το skroutz.gr στο πολύ πιο εξελιγμένο)

Το αποτέλεσμα ειναι εκπληκτικό. Ειδικά από το γνωστό στην ελληνική διαδικτυακή αγορά "pixmania.com"
Απευθύνει το ίδιο προϊόν στον Γερμανό καταναλωτή προς 1.594 ενώ στον γνωστό Ελληνα προς 1.799,99 . Οι τιμές είναι χωρίς μεταφορικά και λόγω του ότι χώρα πώλησης είναι η Γαλλία, ο ΦΠΑ ίδιος για όλους.
Η ως άνω τιμολογιακή πολιτική είναι η συνήθης για τα εμπορεύματα του pixmania.

Στην τοπική αγορά, έχουμε ειδικές ..προσφορές για τους Ιθαγενείς. Η καλύτερη διαδικτυακή τιμή ξεκινά από 2.035 από άγνωστο για μένα διαδικτυακό μαγαζί.
Στα δε επώνυμα π.χ. ΠΛΑΙΣΙΟ - Ηλεκτρονική - Κοτσόβολος, η τιμή ..προσφοράς ανεβαίνει στα 2.360 .
Δείτε τις τιμές όπως εμφανίζονται στο skroutz.gr
http://www.skroutz.gr/s/264606/LG-INFINIA-47LX9500-47.html?keyphrase=47LX9500+3D

Μετά τα παραπάνω, αν κάποιος (έμπορος) είναι διατεθειμένος να μου πουλήσει των εν λόγω τηλεόραση στα 1650 είμαι έτοιμος για αγορά, άλλως αυτή αναβάλλεται αορίστως..

Καλυτερα που αναβαλεις την αγορα Αλεξη γιατι για την συγκεκριμενη σειρα (οπως και η LE8500) εχουν αναφερθει παμπολα προβληματα.

Περιμενε καλυτερα τα μοντελα του 2011.

Απάντηση: Re: Ερευνα αγοράς - συγκρίσεις τιμών.

Καλυτερα που αναβαλεις την αγορα Αλεξη γιατι για την συγκεκριμενη σειρα (οπως και η LE8500) εχουν αναφερθει παμπολα προβληματα.

Περιμενε καλυτερα τα μοντελα του 2011.
Ουπς! Εχω μείνει λίγο πίσω στην ενημέρωση..
Τηanks! :a0210:

Απάντηση: Re: Ερευνα αγοράς - συγκρίσεις τιμών.

Αγοράζεις μια plasma με τα μισά χρήματα και είσαι κύριος!
Δεν είναι θέμα χρημάτων. Λεφτά υπάρχουν! (lol)
Την τιμολογιακή πολιτική των Ελλήνων εμπόρων ήθελα να θίξω, μεταξύ άλλων. Οι μόνοι έμποροι στην Ευρώπη που δε "βγαίνουν" με χαμηλότερες τιμές..

Δες την Panasonic 50G20 ή και την 50V20,πολύ καλύτερη εικόνα και οι 2.Μετά σε κάτι πιο designάτο...Samsung PS50C6900.Εάν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση τότε πας στην Panasonic 50VT20.

Νομιζω οτι δεν θελει πλασμα λογω ενασχολησης με τα δορυφορικα (μπαρες ληψης που μενουν πολυ ωρα στην οθονη).

Το update της NOVA πχ. ηταν 20 λεπτα και κατα την διαρκεια του γυρισα την εισοδο στα αναλογικα για καλο και για κακο.

Τότε εφόσον δεν υπάρχει και οικονομικός περιορισμός πάμε στην Samsung 55C8000...από τις καλύτερες LCD.

Το θέμα το ξεκίνησα για να θίξω την τιμολογιακή πολιτική 1) του pixmania και 2) της γνωστής ελληνικής νοοτροπίας.
Το ζήτημα plasma - Lcd το έχω λύσει..

Και κάτι άλλο. Η κατηγορία είναι πολυπληθής. Γιατί δεν διοργανώνουμε μια κίνηση διαμαρτυρίας με αποστολή ατομικών ε-μαιλ προς το Γαλλικό e-shop?

Να θίξω και εγώ λίγο το "καρτελ" που υπάρχει εδώ σήμερα πρωί τελείωσε η προσφορά από media markt της 46S20 στα 699 (δεν ξέρω πόσο την πήγαν τώρα) πρωί αλλάζει την τιμή το πλαίσιο από 699 σε 749 , απογευματάκι progressive.gr αλλάζει από 699 σε 749.......

Τι να πωω τι να πωωωω....................

Γιάννη (Yperion) και εγώ των δορυφορικών είμαι αλλά έχω πλάσμα !!!!

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μπάρες και ειδικά στις πανασόνικ...

Η αιτία μπορεί να είναι λογική, ο Αλέξης δεν είναι με αυτή που ήθελε να πάρει !!!!!:D

Να ενημερώσω ότι από τις 22-12-10 έχω αποστείλει στο pixmania.gr μέσω e-mail επιστολή διαμαρτυρίας με αίτημα την παροχή εξηγήσεων για τους αναφερόμενους στο 1ο μου μήνυμα προβληματισμούς και δεν έχω λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα.

Σωστα λετε για τα καρτελ που εχουμε εδω.Αλλα να που βρισκουν κοροιδα και τα κανουν.Λογω οτι ψαχνω να παρω την panasonic 50vt20 .Ειδα στην ιδια εταιρεια αυτα.....

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2076505_-tx-p50vt20e-panasonic.html

http://www.pixmania.gr/gr/gr/04896070/art/panasonic/Τηλεοραση-plasma-tx-p50vt20e.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ.....