εργασιες για δορυφορικη

petros n

AVClub Enthusiast
16 April 2008
987
θελω νακανω εγκατασταση δορυφορικης κεραιας σε νεο διαμερισμα

η ερωτηση ειναι η εξης.

1/ απο την ταρατσα στο σαλονι μπορω να καταβασω στυλη
(καλωδιο)για τον δεκτη .ανεξαρτητο απο το συμβατικο

το ερωτημα μου ειναι με ποιο τροπο θα εχω δοριφορικες πριζες τν και στης κρεβατοκαμαρες--- μπορω απο καθε δωματιο να στυλω καλωδιο τν, στον δεκτη,μπαινει ειδικος διακλαδωτηρας για να μηραση το σημα απο το πιατο;;
ωστε να μπορω να μεταφερο τον δεκτη σε οποια θεση θελω

δεν μπορω να παω στην ταρατσα καλωδια δεν υπαρχη χωρος

απο την ταρατσα μπορω να κατεβασω ενα καλωδιο δορυφορικο και ενα για την επιγεια. δεν εχω χωρο αλλο
ζηταω πως μπορω να σπασω το καλωδιο και να το μοιρασω και σε 4 δωματια
ωστε να μπορουν να βλεπουν και τα αλλα δωματια
βεβαια αυτο δεν ξερω αν γυνετε

Αν το κάνεις αυτό, κάθε δωμάτιο θα βλέπει το ίδιο κανάλι, ή, στην καλύτερη περίπτωση την ίδια μπάντα συχνοτήτων, χωρίς να είμαι σίγουρος για το τελευταίο.

Υπάρχει και η λύση του unicable για μέχρι 4 δέκτες σε σειρά, αλλά απαιτεί ειδικό lnb και ειδικούς δέκτες που να υποστηρίζουν το unicable. Δες εδώ: http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=1117&Itemid=102

Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις το σήμα με μία οπτική ίνα και να το διανείμεις στα τέσσερα δωμάτια εντός της οικίας με ένα optical to four coaxial switch. Και πάλι χρειάζεσαι ειδικό οπτικό lnb και απ' ευθείας καλώδια από το switch σε κάθε δωμάτιο, ενώ και το κόστος του switch είναι ακριβό

Last edited:
Και οι δύο λύσεις σε περιορίζουν στον αριθμό των δορυφόρων. Το unicable απ' όσο γνωρίζω υποστηρίζει το πολύ δύο δορυφόρους ενώ οπτικό switch για περισσότερους από ένα δορυφόρους δε γνωρίζω να υπάρχει.