Ερώτημα για αύξηση ιντσών σε JVC RS46U/X35

emperor

Senior Member
2 February 2008
682
Main Listening Position NYC
Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες.

Έχω ένα πρόβλημα/ερώτημα και όποιος είναι εμπειρος και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Διαθέτω έναν JVC 3D κλπ κλπ RS46U/X35 τον οποίο λειτουργώ σε μία απόσταση 3,2μ από την οθόνη 96''. Θα ήθελα με οποιοδήποτε τρόπο υπάρχει - εάν υπάρχει - να μεγαλώσω όσο μπορώ το πανί προβολής.
Ο projector λειτουργεί στο maximum zoom του αυτή τη στιγμή άρα δεν γίνεται από εκεί.

Υπάρχει κάποιος φακός π.χ. που να μεγαλώσει χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα; Έψαξα επίσης για Panamorph λύση γιατί με ενδιαφέρει κυρίως το 2.35:1 . Μου στείλανε ένα email που ουσιαστικά δεν λέει τίποτε απολύτως πέρα του να χρησιμοποιήσω κάτι φακούς Cinevista ή UH480 για να έχω τις ίδιες ιντσες!
Μα εγώ θέλω μεγαλύτερες ή δυνατό να φτάσω τις 150 σε 2.35:1.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ είναι και τι μου στείλανε, ίσως εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι καλά (οι αποστάσεις είναι σε feet)

Thank you for your interest in our lenses! To be able to get the largest screen size possible with a short throw I would recommend one of our β€œhorizontal expansion” lenses like the CineVista or UH480. The throw ratio to screen size for these lenses is based on the 16x9 image dimension.

For β€œbest performance” I would suggest an 88” diagonal screen if the throw is 9.2’ from projector’s lens to screen and a 101” diagonal screen at 10.5’ from projector’s lens to screen. In both cases I would recommend a 2.40:1 aspect ratio screen.

As far as your choices to display content you can show 4:3 and 16:9 in their native aspect ratios which creates a β€œpillar box” effect with black bars on the sides of the image. The height of your image stays the same but the width of the image changes depending on its native aspect ratio.

Alternatively, you can choose to have your content fill the 2.40 screen regardless of that native aspect ratio. To do this, however, will require distorting the image to fill the screen much the same way you would distort 4:3 content to fill your 16:9 TV screen. This can be done through a combination of electronics through the projector in combination with the lens.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και να προσθέσω στο ερώτημα κάτι τελευταίο. Παρατήρησα αυτό το video στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=q4ZBd9Ohblk . Mε βάση αυτό λοιπόν εγώ βρίσκομαι ΠΡΙΝ βάλω τον φακό στη θεωρητική επιφάνεια που έχει η εικόνα ως 16:9 πριν βάλει το φακό;
Δηλαδή ρωτάω, πριν βάλω το anamorphic έχω 92'' σε 16:9 και όταν βλέπω 2.35:1 είμαι στις 88. Μετά θα πάω στις 120'' στο 2.35:1.

Επίσης, είναι όλα αυτά μια χαρά με 3D ή το ακυρώνει ή πρέπει στο 3D να γυρνάς στον κανονικό φακό;

Το βιντεάκι μιλάει για προβολή με αναμορφικό φακό, όμως, μην μπερδεύεσαι, διότι φτάνει το ζουμ του για να το κάνει (ν' ανοίξει περισσότερες ίντσες δηλαδή). Απ' όσο γνωρίζω δεν γίνεται αυτό που ζητάς.

Λοιπόν, Γιάννη έχεις δίκιο.

Μίλησα μαζί τους τηλεφωνικά και μου εξήγησαν τι παίζει. Καταρχήν δεν μπορώ να το κάνω γιατί το κόστος είναι απίθανο (ο φακός είναι κάπου 5,500... Εκτός αυτού, πρέπει ο projector να είναι σε αυστηρά συγκεκριμένη απόσταση. Η εγκατάσταση του φακού είναι μόνιμη και υπάρχει περίπτωση στις άκρες να βλέπω αλλοιώσεις.

Χαιρετώ όλους τους συμφορουμίτες.

Έχω ένα πρόβλημα/ερώτημα και όποιος είναι εμπειρος και μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Διαθέτω έναν JVC 3D κλπ κλπ RS46U/X35 τον οποίο λειτουργώ σε μία απόσταση 3,2μ από την οθόνη 96''. Θα ήθελα με οποιοδήποτε τρόπο υπάρχει - εάν υπάρχει - να μεγαλώσω όσο μπορώ το πανί προβολής.
Ο projector λειτουργεί στο maximum zoom του αυτή τη στιγμή άρα δεν γίνεται από εκεί.

Υπάρχει κάποιος φακός π.χ. που να μεγαλώσει χωρίς να αλλοιώνει την εικόνα; Έψαξα επίσης για Panamorph λύση γιατί με ενδιαφέρει κυρίως το 2.35:1 . Μου στείλανε ένα email που ουσιαστικά δεν λέει τίποτε απολύτως πέρα του να χρησιμοποιήσω κάτι φακούς Cinevista ή UH480 για να έχω τις ίδιες ιντσες!
Μα εγώ θέλω μεγαλύτερες ή δυνατό να φτάσω τις 150 σε 2.35:1.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το projectorcentral calculator δινει για την αποσταση σου για τον JVC X35 μεγιστο για 16:9 105" και για 2,39:1 μεγιστο 99". Η θα μετακινησεις τον προβολεα(σου προτεινω να το σκεφτεις σοβαρα) η θα πουλησεις αυτον που εχεις και θα παρεις καποιον μεγαλυτερο ζοομ. Και εγω δεν εχω ακουσει για "μεγενθυτικο" φακο για προβολεις.

Για προβολεις στην ιδια κατηγορια ο Epson 9200 σου δινει 16:9 108" και για 2,39:1 μεγιστο 102" και οι Sony HW40/55es 105" και 99". Ειναι λοιπον ολοφανερο οτι κανενας προβολεας με κανονικο throw φακο δεν προκειτε να σου δωσει τις ιντσες που θελεις. Πηγαινοντας σε πιο φθηνους αλλα πιο Short Throw o Benq 1070 δινει μεχρι 126" και 119"αντιστοιχα και το αντιστοιχο μοντελο σε Short Throw o W1080ST 209" και 198". Οποτε εαν η αποσταση ειναι απαραιτητα 3,2 μετρα τοτε ειναι μονοδρομος αλλαγη προβολεα σε Short Throw. Προσοχη ομως ο W1080ST επειδη ειναι καθαροαιμος short throw απο 3.2m δινει τουλαχιστον 173" σε 16:9 και 164" σε 2.39:1. Αρα οι 150" θα ειναι λιγες σε αυτη την περιπτωση.

Last edited:
Ευχαριστώ, μόλις αλλάζω πλήρως τη διαρρύθμιση. Τους είδα τους BENQ, αλλά θα έπεφτε σημαντικά η ποιότητα άσε που δεν έχουν RF3D και έχω 6 γυαλιά ήδη.

Ευχαριστώ, μόλις αλλάζω πλήρως τη διαρρύθμιση. Τους είδα τους BENQ, αλλά θα έπεφτε σημαντικά η ποιότητα άσε που δεν έχουν RF3D και έχω 6 γυαλιά ήδη.

Η καλυτερη λυση πιστευω. Αξιζει να τον κρατησεις αυτον τον προβολεα και η διαρρθθμιση ειναι εντελως θεμα συνηθειας.