Ερώτημα για διπλό EARC σε ενισχυτή

emperor

Senior Member
2 February 2008
692
Main Listening Position NYC
Εχω μία τηλεόραση με EARC και έναν projector με Google OS και EARC. Ο Denon (Α1Η) έχει μόνο μία EARC θύρα (και έχει και monitor 2 και Zone2 ως HDMI out).
Θέλω να κάνω τα εξής απλά, να βλέπω π.χ. Netflix στην τηλεόραση και να μπορώ να ακούω atmos στον ενισχυτή. Μετά αν θέλω να παίξω PS5 στην τηλεόραση, το ίδιο. Μετά, κλείνω τηλεόραση, ανάβω projector και θέλω από εκεί να δω π.χ. Netflix πάλι, αλλά να ακούω atmos ή να γυρίσω από τον ενισχυτή στο 4KBluray player και να βλέπω το movie στον projector με atmos. Εννοείται δεν θέλω να παίζουν και ο ενισχυτής και ο projector ταυτόχρονα.
Γνωρίζω την απλή λύση να πάρω π.χ. ένα εξωτερικό google player ή nvidia shield κλπ, δεν με ενδιαφέρει όμως κάτι τέτοιο. Εχω ήδη δοκιμάσει 5 διαφορετικά hdmi switchers και κανένα δεν δούλευε, εκτός αν προφανέστατα δεν ξερώ τι να αγοράσω.
Αυτά, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν ο προβολέας έχει είσοδο HDMI αλλά και είσοδο HDMI arc, νομίζω ότι λύνεται αυτό που θες.
Ο προβολέας θα είναι συνδεμένος στο δεύτερο HDMI out του Denon για να παίζει κανονικά ως προβολέας στο σύστημα και το σήμα θα δρομολογείται στην HDMI είσοδο του προβολέα.
Η HDMI arc του προβολέα μέσω ενός HDMI audio extractor θα δρομολογείται σε μια HDMI in του Denon και έτσι θα τα έχεις όλα από παντού.

Αν ο προβολέας έχει είσοδο HDMI αλλά και είσοδο HDMI arc, νομίζω ότι λύνεται αυτό που θες.
Ο προβολέας θα είναι συνδεμένος στο δεύτερο HDMI out του Denon για να παίζει κανονικά ως προβολέας στο σύστημα και το σήμα θα δρομολογείται στην HDMI είσοδο του προβολέα.
Η HDMI arc του προβολέα μέσω ενός HDMI audio extractor θα δρομολογείται σε μια HDMI in του Denon και έτσι θα τα έχεις όλα από παντού.
Αυτό που λες το δοκίμασα, αλλά χωρίς audio extractor. Μ'αρέσει η ιδέα, τι εννοείς όμως audio extractor? Δηλαδή, πως θα βγάλω το atmos από το HDMI?

Αξιζει όλη αυτη η ιστορια - και στο σεταρισμα και στη χρηση (και το σχετικό κόστος) έναντι ενός φτηνού Media Player;

Αυτό που λες το δοκίμασα, αλλά χωρίς audio extractor. Μ'αρέσει η ιδέα, τι εννοείς όμως audio extractor? Δηλαδή, πως θα βγάλω το atmos από το HDMI?

Μάλλον θα δοκίμασες κάποιο splitter χωρίς υποστήριξη eARC/ARC.

Το ARC είναι πρωτόκολλο και πρέπει να υπάρχει σε όλη την αλυσίδα, αλλιώς δεν λειτουργεί.

Αυτό που περιέγραψα μπορείς να το δεις σε αυτό το βίντεο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αξιζει όλη αυτη η ιστορια - και στο σεταρισμα και στη χρηση (και το σχετικό κόστος) έναντι ενός φτηνού Media Player;
Ναι, έχεις άλλα θέματα μετά, από DTS-X στο Disney να μην παίζει, μέχρι εφαρμογές που βγάζουν μόνο 5.1 γιατί δεν είναι 'licensed'. Ασε που δεν θέλω και άλλο ένα μηχανημα.

Μάλλον θα δοκίμασες κάποιο splitter χωρίς υποστήριξη eARC/ARC.

Το ARC είναι πρωτόκολλο και πρέπει να υπάρχει σε όλη την αλυσίδα, αλλιώς δεν λειτουργεί.

Αυτό που περιέγραψα μπορείς να το δεις σε αυτό το βίντεο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Χίλια ευχαριστώ και πάλι, φαίνεται λογικό.

Όλα αυτά γιατί η βιομηχανία δεν αποφασίζει να βάλει και δεύτερη ARC/eARC στα μηχανήματα.

Όλα αυτά γιατί η βιομηχανία δεν αποφασίζει να βάλει και δεύτερη ARC/eARC στα μηχανήματα.
Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος λόγος? Να σου πω την αλήθεια εδώ και ένα μήνα που προσπαθώ να βρω λύση, έχω καταλάβει ότι έχει να κάνει με το κλέψιμο/αντιγραφή. Μπερδεμένα πράγματα, ελπίζω να βρω λύση. Ασε το πιο κουλό που έχω ανακαλύψει π.χ. disney plus σε sony TV μπορώ και έχω DTS-X και IMAX sound, ενώ στο Google Projector μόνο atmos. Το ίδιο για πολλές άλλες εφαρμογές ή και το ανάποδο. Αυτό κι αν δεν το καταλαβαίνω.

Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος λόγος? Να σου πω την αλήθεια εδώ και ένα μήνα που προσπαθώ να βρω λύση, έχω καταλάβει ότι έχει να κάνει με το κλέψιμο/αντιγραφή. Μπερδεμένα πράγματα, ελπίζω να βρω λύση. Ασε το πιο κουλό που έχω ανακαλύψει π.χ. disney plus σε sony TV μπορώ και έχω DTS-X και IMAX sound, ενώ στο Google Projector μόνο atmos. Το ίδιο για πολλές άλλες εφαρμογές ή και το ανάποδο. Αυτό κι αν δεν το καταλαβαίνω.

Θα ήταν μεγάλο πρόβλημα εάν θα επρόκειτο για ταυτόχρονη λειτουργία δύο arc, αν και πάλι θα μπορούσε να γίνει κάτι.

Μια φορά κι έναν καιρό όταν είχαν πρωτοεμφανιστει οι διπλές έξοδοι HDMI out, δεν υπήρχε η δυνατότητα να παίζουν ταυτόχρονα. Εύλογη μεν η δικαιολογία τότε ότι δεν θα μπορούσε να παραδωθεί το μέγιστο σήμα όταν θα υπήρχε δεύτερη συσκευή υποδεέστερης π.χ. ανάλυσης σε σχέση με την πρώτη. Τελικώς το έδωσαν και απλώς και οι δύο έξοδοι όταν δουλεύουν ταυτόχρονα κάνουν default στην μικρότερη από τις δύο αναλύσεις.

Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να λειτουργεί και το arc, εάν ζητούσαμε ταυτόχρονη έξοδο.

Όμως εγώ δεν έγραψα για ταυτόχρονη χρήση, αλλά για κατ επιλογή έξοδο κάθε φορά.

Αυτό δεν το λέω τυχαία. Οι περιπτώσεις που ζητείται αυτό είναι εκτός από την δική σου περίπτωση που θα προϋπέθετε δεύτερη arc επάνω σε έναν ενισχυτή av, και οι περιπτώσεις μιας τηλεόρασης που θέλουμε να συνδεθεί μέσω HDMI arc σε δύο συστήματα ήχου.

Μια απλή επιλογή της μιας ή της άλλης εξόδου arc δεν νομίζω ότι είναι κάτι περίπλοκο, καθώς δεν προϋποθέτει περίπλοκες διαδικασίες. Απλώς επιλογή της μιας ή της άλλης εξόδου arc.

Το άλλο που γράφεις, έχει να κάνει με τις δυνατότητες των μηχανημάτων πάνω στα οποία τρέχει η κάθε streaming υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είναι συνδεμένα με HDMI.
Η εφαρμογή π.χ. του Disney (αλλά και όλες οι άλλες) δίνει το ανώτερο που υποστηρίζεται από την αλυσίδα εικόνας και ήχου.

Έχω αυτή τη στιγμή έναν προβολέα και επάνω του συνδεμένο ένα media player. Το Disney plus μου δείχνει π.χ. 4Κ HDR αλλά όχι Dolby Atmos, ούτε 5.1 στον ήχο. Ο προβολέας απλά έχει ένα ηχειακι 10watt και κανέναν αποκωδικοποιητή ήχου πέρα από το πιο βασικό pcm προφανώς.