Ερώτημα για ρευματα και ups

Established Member
13 December 2008
168
Καλησπέρα,
θα παραθέσω το πρόβλημα μου και αν μπορείτε να μου δώσετε μια λύση:
Έχω στο δωμάτιο μου τις εξής συσκευές:
desktop,οθόνη, ηχεία, τηλεόραση 40ρα, δορυφορικό αποκωδικοποιητή, ps3, ενισχυτή και ηχεία.
Κατα τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών μου έχουν παρουσιαστεί τα εξής προβλήματα:
ένας ssd,δυο εσωτερικοί δίσκοι, δύο εξωτερικοι δίσκοι το τροφοδοτικό της τηλεόρασης και το hdmi πανελ του ενισχυτή τα έχουν φτύσει.
Βάσει των παραπάνω αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως ευθύνεται η τροφοδοσία αυτών των συσκευών.
Τα παραπάνω που ανέφερα δεν χαλάσανε άμεσα, εντός όμως 2-3 χρόνια η κάθε συσκευή.Γνωρίζω ότι ο κύκλος ζωής αυτών των συσκευών κυμαίνεται εκεί ίσως και λίγο παραπέρα αλλά νομίζω παραείναι πολλές οι συμπτώσεις.
Το τροφοδοτικό του υπολογιστή είναι corsair 80+ bronze αλλά και πριν είχα επώνυμο τροφοδοτικό.
Ζω σε μια παλιά πολυκατοικία κοντά 30ετίας με παλιές καλωδιώσεις.
Διαθέτω 3 πολύπριζα με προστασία τάσης και 2 άλλα πολύπριζα για πιο απλές συσκευες καμερούλες φορτιστες και άλλα τα οποία και συνδέω στα πολύπριζα ασφαλείας.
Είναι σύμπτωση που έχω τέτοια θέματα?
Μήπως θα ήταν καλή ιδεα να πάρω ένα ups?
Για τις βασικές ακριβές συσκευές όπως το βλέπετε θα χρειαστώ μάλλον 2000 va?
Υπάρχει εταιρεία value for money για να μη χρειαστεί να δωσω πάνω από κανα 200 ευρώ?
Στη χειρότερη δε θα βάλω όλες τις συσκευές πάνω αν είναι να ξεφύγω πολύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Για το pc οπωσδήποτε ups line interactive.
Αν έχεις λεφτά παίρνεις κ για την tv ή αν είναι κοντά τα συνδεεις ολα πάνω του.

επανέρχομαι στο θέμα
τελικά αγόρασα το ups 900 va από την apc και αυτή τη στιγμή είναι πάνω qnap nas server, pc, οθόνη, δορυφορικός απόκωδικοποιητής και τηλεόραση.
Συνήθως τα δουλεύω εναλλάξ οπότε είναι μια χαρά.
Απλά θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεται να βάλω και τον ενισχυτή παρόλο που μου πάει το χρόνο αντίδρασης στα 3,5 λεπτά δηλ έχει φόρτιση στο 110% περίπου.
παλαιότερα είχα ένα θέμα με το hdmi panel του ενισχυτή(500 ευρώ ζημιά ευτυχώς εντός εγγύησης) και το έχω πάρει από φόβο επειδή έχει και κάποιο κόστος.Η παροχή που δίνει είναι Line interactive με προσεγγιση στην ημιτονοειδή κάτι που απο ότι διαβάζω χρειάζεται ο ενισχυτής.
ευχαριστώ

Τι εννοείτε λέγοντας "χρόνο αντίδρασης στα 3,5 min"?
Αν εννοείτε πόση ώρα μπορεί να τροφοδοτεί από την μπαταρία, ΟΚ. Αλλά η σημασία του αν κάποιος επιλέξει να βάλει κάποιες συσκευές πάνω σε UPS, είναι κατά τη γνώμη μου το να μην κλείσουν απότομα σε διακοπή ρεύματος, ώστε ο κάτοχος να έχει το χρόνο να τις κλείσει χειροκίνητα. ΌΧΙ να τις χρησιμοποιεί με τροφοδοσία από το UPS, ούτως ή άλλως μιλάμε για ελάχιστα λεπτά.
Αν εννοείτε χρόνο αντίδρασης στις μεταβολές τάσης, αν είναι σωστό το νούμερο, είναι σαν να μην υπάρχει UPS/AVR.

Αυτό το UPS λέτε?

Για δείτε και εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php/91403-Mάλλον-μου-τάκαψε-η-ΔΕΗ

Last edited:
το ups είναι αυτό μιας κ δε μπορώ να ανοιξω το λινκ
www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BR900GI&tab=models
ναι εννοώ πόση ώρα σηκώνει η μπαταρία όλες αυτές τις συσκευές σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.Το θέμα είναι ότι εμενα δε με πειράζει 3 λεπτα φτανουν κ περισσευουν να τα κλείσω όλα απλα χτυπάει συνέχεια το ups ότι είναι παραφορτωμένο κ είναι λίγο ενοχλητικό.
ουσιαστικά το ερώτημα είναι αν αξίζει ο ενισχυτής να είναι πανω στο ups όχι από θέμα δεδομένων αλλα από θέμα δημιουργίας προβλήματος στο μηχανημα από διακοπή ρεύματος ή από αυξομείωση τάσης.Κάποιοι λενε ότι ο ενισχυτής έχει προστασία δικιά του αλλα το πρόβλημα που μου έκαψε το hdmi panel φοβάμαι μήπως ήταν από την τροφοδοσία, μιας κ τότε δεν είχα ups.