ερωτησει για τον οδηγο εγκαταστασης THEATERTEK-FFDSHOW-RECLOCK

leventis

Established Member
27 May 2007
169
να κανω δυο χαζες ερωτησεις.

για να παιξω απλες ταινιες DVD απο το PC στην TOSHIBA X3030D (1080p)
πια αναλυση να βαλω στο PC για να δινει στην TV?? πχ.1280-768 η 1920-1080??
μετα οτι αναλυση βαλω στην TV το ιδιο να βαλω στη ρυθμιση του FFDSHOW??
τα εχω κανει ολα οπως λεει ο οδηγος αλλα το μονο που δεν βρηκα ηταν τα 2 αρχεια mkv.grf και mov.grf.
παντως η δουλεια που κανετε ολοι σας ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ :grinning-smiley-043

ναι το ξερω οτι τα 1080p, η αναλυση ειναι η 1920χ1080.

απλα ρωτησα πια ειναι η καλητερη αναλυση για να παιζει η ταινια οσο πιο καθαρα γινεται.?

Στην κάρτα γραφικών θα βάλεις την ανάλυση της τηλεόρασής σου, δηλαδή 1920 x 1080.

Στο FFDShow, είναι ελαφρώς θέμα γούστου.. Κάποιοι βάζουν πολλαπλάσια του 720 x 576 (π.χ. 1440 x 1152) ή την ανάλυση της τηλεόρασης (1920 x 1080).

Δοκιμάζεις και κρατάς αυτό που σου αρέσει.

(προσωπικά θα έβαζα την ανάλυση της TV/PJ)

1) 1920χ1080p.
2) Σύμφωνα με μια πρόσφατή μου εμπειρία έχω να σου παραθέσω τα εξής:

Το resize που κάνει το ffdshow δεν είναι απαραίτητο ν' αγγίζει ούτε την ανάλυση του προβολέα σου ούτε την ανάλυση του βίντεο. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, αφήνωντας την ανάλυση ίδια, δεν δίνεις τη δυνατότητα στα φίλτρα του luma να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να μην αλλάζεις τίποτε απολύτως (jos3ph νομίζω πως είσαι λάθος).
Δοκίμασε στο multiply by διάφορους πολλαπλασιαστές από 1.4 - 2.0 ή 3.0 και δες τα αποτελέσματα. Παίξε λίγο με τα luma sharpness και chroma sharpen όπως επίσης και με τα number of taps. Δεν υπάρχει κάποια συνταγή. Ξεκίνα με μια βάση το myltiply 1.4 και τα taps στο 2 και τα δύο και τα chroma και luma στο 1.0 και δοκίμαζε. Φωτεινές και σκοτεινές σκηνές θα σου δείξουν σιγά σιγά τη βέλτιστη, για το μάτι σου, θέση. Ενεργοποίησε και από το OSD του ffdshow το cpu ussage και φρόντισε να μην ανέβεις πολύ πάνω από 60% γιατί θ' αρχείσει να μπουκώνει...
3)Τα mkv.grf και mov.grf τα φτιάχνεις μόνο σου από το graphedit. Δες έναν καταπληκτικό οδηγό εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10282&highlight=graph+examples

Επίσης χαράμισε λίγο χρόνο διαβάζοντας τους οδηγούς: εδω και εδω και εδω.

Καλή επιτυχία...