Ερωτήσεις για διακόπτη DiSEqC 10/1

cyclades

Senior Member
10 March 2012
456
Προσπαθω να συνδεσω ενα παληο αποκωδικοποιητη ( AVAX KL2020 > κλωνος YOMATU mx reader polska 3.4.09) με diseque 10/1 , αλλα δεν βγαζω ακρη . Βλεπει μονο το πρωτο lnb .
Στο μενου εχει lnb = a ,b ,c ,d και motor = κλειστο , 1.2 , usals . Υπαρχει περιπτωση να συνδεθει ?
Το diseque ειναι Opticum dsg 10/1 out .......

Last edited:
Re: ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ DISEQUE 10/1 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ LNB

τον ιδιο disecq εχω και για να δουλεψει στον mvison που εχω βαζω στο port 1 την τιμη 1 και στο uncomited το Lnb input για τον καθε δορυφορο (1=ΗΒ,2=Astra,3=Arabsat,....) οποτε εαν ο δεκτη σου δεν υποστηριζει disecq 1.1 τοτε δεν σου κανει αυτο το disecq, και θα πρεπει να παρεις ενα με μονο 4 Input.

παρολα αυτα ελεγξε μηπως κατα λαθως εχεις βαλει σε λαθος lnb input τους δορυφορους στο disecq σε σχεση με αυτους που περνσας στον Δεκτη.

Last edited:
Οι δορυφοροι ειναι σιγουρα σωστα , γιατι το χρησιμποιω (10/1 ) και με αλλο δεκτη και ειναι ΟΚ .
Αυτον τον χρησιμοποιω με 4/1 και ειπα να το αλλαξω ( Διαβασα κατι για αλλαγη του vantage 8/1 σε παρομοια περιπτωση , αλλα δεν......).

Είχα Yumatu mx reader ,δεν υποστηριζει disecq 1.1 .
Μπορείς να συνδέσεις τον δέκτη με τον διακόπτη με disecq 1.2 .
Είναι όμως λίγο μπέρδεμα με 1.2 και τις περισσότερες φορές (όταν το έκανα και εγώ) έχανε τις απομνημονευμένες θέσεις .

Eυχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις. Θα γυρισει στο κλασσικο 4/1 και θα ησυχασει.
Δεν ξερω αν με καποιο νεωτερο λογισμικο αλλαζε κατι .....
@ greekgreek το διαβασα καπου εδω μεσα αυτο , για χρηση 8/1 .Το δοκιμασα με πολλους τροπους αλλα τιποτα .

Last edited:
Όπως έγραψα και πριν με ρυθμίσεις μοτορ, diseqc 1.2 γίνεται .

Θα πρέπει βέβαια να πω ότι τον τελευταίο καιρό δεν παρακαλουθώ τα του δέκτη(Yumatu mx reader) .
Να βγήκε firm που να έβαλαν diseqc 1.1, μου φαίνεται δύσκολο μιας και είναι πολύ παλιο μοντέλο , αλλά δεν το αποκλείω .

Και να προσθέσω πως ναι, γίνεται να δει δέκτης με v1.2 10 δορυφόρους, αρκεί KAI το DiSEqC να υποστηρίζει 1.2

Αυτο εδω ειναι . Δεν εγραφε τιποτα στο κουτι σχετικα με τον τυπο του ( 1.0 ,1.1 ,κλπ ) ,
ουτε στο μηχανισμο γραφει εκτος απο τις 10 πορτες και τον αποκ/τη .
Τωρα αυτα που φαινονται εδω , δεν τα πολυκαταλαβαινω . Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη .
http://www.sw-sat.de/DiseqC-Multisc...-Schalter-DSG-10-1-Opticum-Multiprotocol.html

Στη μετάφραση που έκανα με το google ,γράφει ότι έχει diseqc 1.2 και diseqc 1.1 .

Σε όσους διακόπτες από οκταπλούς και πάνω είδα, είχαν diseqc 1.2 .

Αρα γινεται και μ'αυτο , αλλα κατι κανω λαθος στις ρυθμισεις ;
( Δοκιμασα καθε δυνατο συνδιασμο στο μενου του αλλα ...τζιφος .)

Η ρύθμιση με diseqc 1.2 έχει μια διαδικασία .
Από ότι θυμάμαι , επιλέγεις μια συχνότητα κάθε δορυφόρου και βάζεις σε κάθε είσοδο του diseqc να ψάχνει για σήμα, και όταν το βρει σήμα αποθηκεύεις τη θέση .

Αυτό το κάνεις για κάθε θέση , εδώ θέλει προσοχή να μην βάλεις κάποια συχνότητα που υπάρχει και σε άλλους δορυφόρους .

Φιλε σ'ευχαριστω. Θα το προσπαθησω και ετσι και βλεπουμε . Αν υπαρξει κατι νεωτερο ....

Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά πιθανότατα δεν θα καταφέρεις τίποτα.
Έχω ένα παρόμοιο diseqc (μάλλον το ίδιο αλλά με όνομα BEST) και από όσο είδα στο internet παίζει το εξής σενάριο:
Το diseqc είναι προγραμματιζόμενο και υποστηρίζει κάποια modes. Από "τη μάνα του" έρχεται με ρύθμιση mode 2 η οποία είναι diseqc 1.1 Έτσι δεν μπορεί να δουλέψει με πρωτόκολλο diseqc 1.0 και 1.2
Για να μπορέσει να λειτουργήσει ως diseqc 1.2 ή 1.0 πρέπει να περάσει από νέο προγραμματισμό για να αλλάξει το mode λειτουργίας του.

Αν βρει κανείς πως μπορεί να το κάνει να λειτουργήσει ταυτόχρονα σαν 1.1 και 1.0 παρακαλώ να μας πει γιατί δεν είμαστε για νέα έξοδα/diseqc.

Να σου πω , δεν πολυστεναχωριεμαι (αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι μου περισευουν .... ).
Για τον piccollo βασικα το πηρα και ειναι καλο.