Ερωτήσεις για νέα εγκατάσταση

dinosgr

Established Member
5 April 2011
211
Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Στο πιάτο που δίνει ο OTE (71x80 tecatel, δηλαδή ΜΗ πραγματικό 80άρι) απαιτείται χρήση slim lnb για να μπορέσεις να έχεις ταυτόχρονα hotbird (13o east) και otetv (9ο east)

Σε πιάτο που είναι ΑΛΗΘΙΝΟ 80άρι (π.χ. 80x85), χρειάζονται lnb με στενό λαιμό (για ταυτόχρονη λήψη otetv και nova) ή κάνουν και τα κανονικά LNBs;

Ευχαριστώ!!

και στις δυο περιπτωσεις που εχω κανει εγκατασταση εχω χρησιμοποιησει κανονικο lnb για τον κυριο δορυφορο και slim για το παρακεντρο χωρις κανενα προβλημα!με δυο slim ομως μπορεις να βελτιωσεις λιγο περισοτερο το σημα!

Last edited by a moderator:
Θέλησα να διαλέξω δικό μου εξοπλισμό, αλλά έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να αγοράσω. Με έχει πιάσει κρίση ΑΝΑποφασιστικότητας και δεν μπορώ να καταλήξω σε μάρκα πιάτου, μάρκα lnb κλπ.. Λέω να με "απαλλάξω" από το βάσανο επιλέγοντας το πακέτο που δίνει ο ΟΤΕ (tecatel dish, sharp lnb κλπ.) για να έχω το άλλοθι ότι θα έχω και την εγγύηση του εξουσιοδοτημένου συνεργάτη του ΟΤΕ.

Να προχωρήσω να πάρω τον εξοπλισμό του ΟΤΕ ή θα μου προτείνατε να κάνω κάποια αλλαγή στον εξοπλισμό που δίνει;

Με ενδιαφέρει να βλέπω τα δύο ελληνικά πακέτα (nova, otetv).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Για να βλέπεις ικανοποιητικά και τα δύο πακέτα, θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον 80άρι κάτοπτρο (αυτό που δίνει ο ΟΤΕ είναι πλέον 60άρι) γιατί στην πρώτη βροχούλα θα έχεις σπασίματα στην εικόνα. Ένα Gibertini σε αυτή τη διάσταση θα είναι ό,τι καλύτερο. Δοκιμασμένο LNB και σε πολύ καλή τιμή είναι το Smart Titanium - σχεδόν μονόδρομος σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω παίρνεις το κορυφαίο MTI White. Το ότι ο εγκαταστάτης του ΟΤΕ είναι εξουσιοδοτημένος, δε σου δίνει καμιά εγγύηση. Οι περισσότεροι εξουσιοδοτημένοι εγκαταστάτες δεν ξέρουν παρά ελάχιστα πράγματα για τη δορυφορική λήψη και αυτά τα μαθαίνουν σε ένα σεμινάριο 3 ωρών από τον ΟΤΕ. 9 στους 10 δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να κεντράρουν σε δεύτερο δορυφόρο. Σου μιλάω εκ πείρας. Η πρώτη μου συνάντηση με εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη της NOVA πριν από λίγα χρόνια ήταν τραυματική. Εγώ με ενασχόληση ενός μήνα μέσω περιοδικών και φόρουμ ήξερα περισσότερα για το θέμα από ό,τι αυτός. Ρώτα γείτονές σου στην περιοχή που είναι συνδρομητές στον ΟΤΕ και τη Nova να σου πουν εντυπώσεις από την εγκατάσταση ή αν είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη απευθύνσου σε εξειδικευμένο κατάστημα με δορυφορικό εξοπλισμό.

Να προχωρήσω να πάρω τον εξοπλισμό του ΟΤΕ
Αν δίνει ακόμη το 80άρι tecatel, ναι. Αλλιώς προτίμησε άλλο επώνυμο κάτοπτρο. Τα gibertini, όπως ανέφερε και ο gorath, είναι πολύ καλά. Σε 80άρι κάτοπτρο θα χρειαστείς slim lnb για να λαμβάνεις ταυτόχρονα τους δύο δορυφόρους.

Last edited:
Με 80άρι πιάτο (80x85 ή 80Χ80) θα πιάνω όλες τις συχνότητες/κανάλια του hotbird-nova (13 east) και του eurobird-otetv (9 east);;; [Προφανώς δεν εννοώ τα κλειδωμένα]

Ή υπάρχουν κάποια επιπλέον κανάλια που θα τα πιάνω μόνο με πιάτο 1 μέτρου;

Και κατ' επέκτασιν, με πιάτο 1.20m πιάνεις ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ κανάλια συγκριτικά με το πιάτο του 1m;

Πιο μέγεθος πιάτου μου εξασφαλίζει πλήρη κάλυψη των καναλιών αυτών των δύο (13 east + 9 east) τροχιακών θέσεων;;

thanksss

1. Εντάξει. Κατέληξα στο gibertini. Είναι η καλύτερη μάρκα που υπάρχει αν κατάλαβα καλά. Έχει σημασία αν πάρω σιδερένιο gibertini ή αλουμινένιο gibertini; Ποιο είναι το καλύτερο gibertini στα 80 και στα 100cm από ελληνικά μαγαζιά; Μπορεί κάποιος να μου στείλει τα links.

2. Πόσο εύρος γωνίας μπορείς να επιτύχεις με 80άρι πιάτο; Δεν ξέρω αν το ρωτάω σωστά. Εννοώ, μπορείς να βάλεις παράκεντρα δορυφόρους σε ΠΟΣΕΣ μοίρες άνοιγμα με ένα δεδομένο μέγεθος πιάτου; Δηλαδή μπορείς να βάλεις από 1o west έως 19o east με 80άρι πιάτο; Με 1m πιάτο, τι άνοιγμα γωνίας μπορείς να πετύχεις για παράκεντρη λήψη δορυφόρων;

3. Αν βάλω ένα απλό lnb τώρα και αποφασίσω μελλοντικά να βάλω ένα καλύτερο (ας πούμε ένα quad lnb), θα μπορώ (αντιγράφοντας "με το μάτι" τη θέση που ήταν το μονό lnb) να βάλω στη θέση του μονού το quad lnb ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΕΧΝΙΚΟ; Θα το βγάλω δηλαδή φωτογραφία σε ποια ακριβώς θέση είναι και μελλοντικά - στην ίδια ακριβώς θέση που ήταν το μονό lnb - θα βάλω το quad lnb και θα το σφύξω. Γίνεται να το κάνει ο απλός χρήστης αυτό; (αντικατάσταση lnb); Ή θέλει ειδική λεπτομερή ρύθμιση που θα απαιτήσει τεχνικό; (το πιάτο με τη βάση του δεν θα πειραχτεί εννοείται).

4. Ποιο είδος βάσης πρέπει να αγοράσω για να τοποθετήσω το πιάτο μου ΜΠΡΟΣΤΑ από τα κάγκελα του μπαλκονιού; Προσοχή: δεν θέλω να υπάρχει ένα κάθετος ιστός και το πιάτο να είναι μπροστά στα μούτρα μου στο ύψος του κεφαλιού μου όταν θα βγαίνει στο μπαλκόνι. Θέλω να είναι στο ύψος των γονάτων μου για να σας δώσω να καταλάβετε, δηλαδή ΜΠΡΟΣΤΑ από τα κάγκελα του μπαλκονιού ώστε να είναι "κάτω" και μπροστά μου, για να μην μου κόβει τη θέα! Μπορείτε να μου δώσετε link παίδες για αυτή τη βάση που θέλω.

Please βοηθήστε τον άσχετο!! Ελεήστε τον ερασιτέχνη..!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. :worshippy:

1.το καλύτερο Gibertini είναι το Gibertini SE,85cm (φτάνει για την δουλειά που το θες)
www.amazon.de/Antenne-Gibertini-Anthrazit-Serie-Druckgussfeedhalter/dp/B003QOMHP8

2.τόσο μεγάλη Απόσταση δεν την καλύπτεις με το 80ari,και αν τα καταφέρεις να ρυθμίσεις τα lnb δεν θα έχεις το σήμα όπως θα έπρεπε για να έχεις λήψη και με Κακές καιρικές Συνθήκες.Υπάρχουν πιάτα Multifeed για αυτήν την Δουλειά όπως το Maximum,το Wavefrontier Toroidal ...

3.Ναι,γίνετε,εφόσον βάλεις και την κλήση που είχε το lnb που ήταν περασμένο πριν

4.κάτι τέτοιο ίσως
http://www.amazon.de/Betrona-Mastau...=sr_1_4?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1357565709&sr=1-4

1. Εντάξει. Κατέληξα στο gibertini. Είναι η καλύτερη μάρκα που υπάρχει αν κατάλαβα καλά. Έχει σημασία αν πάρω σιδερένιο gibertini ή αλουμινένιο gibertini; Ποιο είναι το καλύτερο gibertini στα 80 και στα 100cm από ελληνικά μαγαζιά; Μπορεί κάποιος να μου στείλει τα links.
Αλουμινίου καλύτερα. 100άρι & 80άρι

2. Πόσο εύρος γωνίας μπορείς να επιτύχεις με 80άρι πιάτο; Δεν ξέρω αν το ρωτάω σωστά. Εννοώ, μπορείς να βάλεις παράκεντρα δορυφόρους σε ΠΟΣΕΣ μοίρες άνοιγμα με ένα δεδομένο μέγεθος πιάτου; Δηλαδή μπορείς να βάλεις από 1o west έως 19o east με 80άρι πιάτο; Με 1m πιάτο, τι άνοιγμα γωνίας μπορείς να πετύχεις για παράκεντρη λήψη δορυφόρων;
Στο ένα 80άρι gibertini μου λαμβάνω από 5°W μέχρι 7°E με πολύ καλά αποτελέσματα. Εννοείται με slim lnb και αρκετό κόπο.:music-smiley-005: Στα 100 cm μεγαλώνει το εύρος.

Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου. Για κάτοπτρα μέχρι 80χ76 μπορείς να βάλεις κανονικά lnb, για μικρότερες διαστάσεις (80χ70) χρειάζεται τουλάχιστον το παράκεντρο να είναι slim.

Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου. Για κάτοπτρα μέχρι 80χ76 μπορείς να βάλεις κανονικά lnb, για μικρότερες διαστάσεις (80χ70) χρειάζεται τουλάχιστον το παράκεντρο να είναι slim.

Ευχαριστώ φίλε, τηλεπάθεια = ήμουν έτοιμος να γράψω ποστ για να ρωτήσω αυτό ακριβώς που είπες.

Δηλαδή με αυτό το πιάτο:
Tecatel ALG80Α
http://www.hellasdigital.gr/tecatel-alg80a.html
βάζεις ΚΑΝΟΝΙΚΑ (όχι slim) LNBs;
Σωστά;;

Συγγνώμη που θα σας εκνευρίσω με την τσιγκουνιά μου, αλλά έπεσα εντελώς τυχαία (ψάχνοντας στο google), πάνω σε αυτό (δεν κάνω διαφήμιση, ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, απλά θέλω τη γνώμη σας):

http://www.praktiker.gr/p/doryforiko-piato-e-space-se-diafores-diastaseis-18310#description

Με μόνο 29.90 ευρώ, παίρνεις:

- Δορυφορικό κάτοπτρο 73x80 μάρκας e-space
- LNB universal
- Δορυφορικό καλώδιο 25 μέτρα
- Συνδετήρας τύπου F (2 τεμάχια)
- Βάση εδάφους / τοίχου
- Υλικά στήριξης
- Οδηγίες χρήσης

Δεν είναι ΦΤΗΝΟ;;;; Θα λειτουργήσει με otetv που θέλω να βάλω;;;

Ευχαριστώ πολύ

@dinosgr: Στη φθηνη προσφορα!!! του praktiker εγω βλεπω ενα πιατο e-space 73x80 στα 29.90 ευρω. Τα παρελκομενα απο που προκυπτουν?

Για τα γούστα τα δικά μου, δεν πάω κάτω από 90x100 για οποιονδήποτε δορυφόρο.

Αν θες να το πάρεις για δύο δορυφόρους, εγώ δεν θα το έπαιρνα.
Αν θες να το πάρεις για τον ΟΤΕ και κοιτάς πρώτα απ' όλα το οικονομικό... πάρτο.
Τώρα... το να περιλαμβάνει όλα αυτά σε αυτήν την τιμή... δύσκολο, γιατί δεν υπάρχουν [ν] στα κουτάκια (τις επιλογές) της κούτας.

@ant21, όπου "πιάσουν" είναι όλα αυτά τα μεγαλοκαταστήματα. Λίγα πράγματα τα έχουν φθηνά και σε αυτά που δεν ξέρει ο κόσμος, τα "χτυπάνε" στις τιμές.

18310_1_L.jpg

Last edited: