Ερωτησεις για στησιμο - setup Home Cinema

Pavlosval

Established Member
19 September 2011
110
Κερατσίνι
Καλησπερα κ απο μενα
και συγνωμη αν ανοιγω αυτο το θεμα σε λαθος κατηγορια!

Καινουριος στο χωρο των οπτικοακουστικων μεσων και φυσικα γεματος αποριες!

Θα ηθελα λοιπον τις διορθωσεις σας σ αυτα που σκεφτομαι και τις αποψεις σας!
Εχουμε και λεμε λοιπον,αυτη την στιγμη το μονο που εχω ειναι η τηλεοραση.Μια Panasonic 46G30.Περιμενω επισης το καινουριο μου media Player ενα Netgear NTV550.

Αυτο που με απασχολει ειναι ο ηχος!
Αυτο που σκεφτομουν ειναι...

Ενα συστηματακι 5.1 με ασυρματο sub και ασυρματα ΠΙΣΩ ηχεια τα οποια θα τα βαζω μονο οταν θελω να δω ταινια.

Τα δυο μπροστα ηχεια θα ηθελα να ειναι λιγο πιο ποιοτηκα για να ακουω μουσικη μεσω ενος στερεο ενισχυτη που θα τα οδηγει.
Στην ουσια θα ηθελα τα δυο μπροστα ηχεια να παιζουν και με τους 2 ενισχυτες (ειτε με τον εναν , ειτε με τον αλλο)...

Γινεται αυτο???

Τωρα,οσον αφορα στους ενισχυτες...
Εχω δει καποια ετοιμα συστηματα surround στα οποια το Bluray player εχει ενσωματωμενο τον ενισχυτη και εχει εξοδους για 5.1.

Σωστα ή κανω κατι λαθος?

Σ αυτη την περιπτωση μπορω να χρησιμοποιησω τον ενισχυτη του BR player στο surround μου για να μην γεμιζω μηχανηματα? Δεν μ απασχολει η ποιοτητα τοσο πολυ.

Καθε βοηθεια δεκτη μιας κ εχω πελαγωσει!

Σας ευχαριστω!

Τα ασυρματα πισω ηχεια (και το σαμπ) ειναι απαιραιτητο να ειναι ασυρματα ?

Τα δυο μπροστα ηχεια θα ηθελα να ειναι λιγο πιο ποιοτηκα για να ακουω μουσικη μεσω ενος στερεο ενισχυτη που θα τα οδηγει. Στην ουσια θα ηθελα τα δυο μπροστα ηχεια να παιζουν και με τους 2 ενισχυτες (ειτε με τον εναν , ειτε με τον αλλο)...

Γινεται αυτο???

Οχι, θα πρέπει ο δικάναλος ενισχυτής να έχει είσοδο HΤ passthrough και ο πολυκάναλος εξόδους προενίσχυσης. Συνεπώς θα πρέπει κάθε φορά να βάζεις - βγάζεις τα καλώδια των ηχείων στον εκάστοτε ενισχυτή.

Τωρα,οσον αφορα στους ενισχυτες...
Εχω δει καποια ετοιμα συστηματα surround στα οποια το Bluray player εχει ενσωματωμενο τον ενισχυτη και εχει εξοδους για 5.1.

Σωστα ή κανω κατι λαθος?

Σωστά.....

Σ αυτη την περιπτωση μπορω να χρησιμοποιησω τον ενισχυτη του BR player στο surround μου για να μην γεμιζω μηχανηματα? Δεν μ απασχολει η ποιοτητα τοσο πολυ.

Ναι....

Οχι, θα πρέπει ο δικάναλος ενισχυτής να έχει είσοδο HΤ passthrough και ο πολυκάναλος εξόδους προενίσχυσης. Συνεπώς θα πρέπει κάθε φορά να βάζεις - βγάζεις τα καλώδια των ηχείων στον εκάστοτε ενισχυτή.

Σωστά.....

Ναι....

Καλημερα! Σ ευχαριστω για τις απαντησεις!!!
Οποτε την ιδεα με δυο ενισχυτες την ξεχναω!

Κατι αλλο τωρα.Αν υποθετικα παρω ενα BR με 5.1 εξοδους για ηχεια μπορω να βαλω οτι θελω εγω? Τι πρεπει να προσεξω?

Σ αυτη την περιπτωση το BR player δεχεται επανω του αλλες συσκευες ,ενα media player πχ , στις οποιες να αναπαραγει και τον ηχο τους?

Αν ρωταω πολλες βλακειες απανωτα πειτε το! No offence !

Οι all in one συσκευές είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν πλέον αρκετές που διαθέτουν εύρος εισόδων ώστε να συνδέσεις περισσότερες συσκευές (π.χ. ps3, media player κ.λ.π.). Για τα ηχεία μην περιμένεις πολλά, θα αρκεστείς στα ηχεία που περιλαμβάνει το σύστημα.

Οι all in one συσκευές είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν πλέον αρκετές που διαθέτουν εύρος εισόδων ώστε να συνδέσεις περισσότερες συσκευές (π.χ. ps3, media player κ.λ.π.). Για τα ηχεία μην περιμένεις πολλά, θα αρκεστείς στα ηχεία που περιλαμβάνει το σύστημα.

Σ ευχαριστω πολυ!

Εχεις καποιες να προτεινεις?!

Με ασύρματα πίσω ηχεία, 2 εισόδους HDMI, 1 οπτική και 1 coaxial, αυτό:

http://www.skroutz.gr/s/351447/Sony-BDV-E980W.html?keyphrase=Sony+BDV-E980W

Χωρίς ασύρματα ηχεία υπάρχουν περισσότερες επιλογές.....

Σ ευχαριστω πολυ! Θα το ψαξω κι εγω λιγο,θα προσπαθησω ν ακουσω - δω και καποια απο κοντα.

Ο βασικος μου περιορισμος μεχρι τωρα ηταν το αισθητικο
,λογω μουρμουρας του ετερου ημιση...
Αυτη τη στιγμη βρισκομαι στις διαπραγματευσεις και ειμαι σε καλο δρομο απ οτι φαινεται!

Ισως τελικα καταφερω καιι παω σε πιο δυνατο setup!Να καταληξω δηλαδη σε ενισχυτη...
Σπαω το κεφαλι μου για το που θα περασουν τα καλωδια για τα πισω ηχεια...

Αν ανεβασω μερικες φωτο ισως μου πειτε την γνωμη σας....

Τελικα αποφασισα να ακολουθησω το "δρομο" του ενισχυτη...

Θεωρω οτι θα μετανιωνα στην πορεια αν επαιρνα ενα ετοιμο συστημα και επειδη δεν ειναι εποχες για πειραματα λεω να ξεκινησω το στησιμο σωστα τουλαχιστον αλλα με περιορισμενο budget στην αρχη...

Τι θα μου προτεινατε για ενισχυτη μεχρι 350 ευρω για αρχη?
Απ ότι διαβαζω επικρατουν οι Denon - Onkyo - Yamaha - Pioneer ...

Καμια συμβουλη?Καταστηματα αξιοπιστα Ελλαδα 'η εξωτερικο?
Μοντελα ας ειναι και περσυνα δεν με νοιαζει! Ακομα και μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση μ ενδιαφερουν...

Σας ευχαριστω!

Σ ευχαριστω και παλι!

Οσον αφορα στα χαρακτηριστηκα του

Stand-by Pass Through Yes σημαινει οτι ακομα και με κλειστο ενισχυτη μπορω να εχω ηχο στην τηλεοραση απο το dvd player πχ?

Pre-amp Output Yes (SW)απο εδω μπορω να στειλω σ εναν δικαναλο ενισχυτη ή ακομα και σε δυο αυτοενισχυομενα ηχεια?

Ειναι δυο πραγματα που οντως μ ενδιαφερουν?

Τελος σ αυτα τα λεφτα υπαρχει καποιος αλλος που να συγκρινεται με αυτον ? Διαβαζω συχνα για τον Denon AVR-1911 ...

Και κατι τελευταιο,στο εξωτερικο που μπορω να βρω καλυτερες τιμες?
Υπαρχουν καποια site αξιοπιστα? Αγγλια- Γερμανια?

Υ.Γ Φιλε,Κωστα σ ευχαριστω και παλι! Η βοηθεια σου ειναι πολυτιμη για μενα! :)

Σ ευχαριστω και παλι!

Stand-by Pass Through Yes σημαινει οτι ακομα και με κλειστο ενισχυτη μπορω να εχω ηχο στην τηλεοραση απο το dvd player πχ?

Pre-amp Output Yes (SW)απο εδω μπορω να στειλω σ εναν δικαναλο ενισχυτη ή ακομα και σε δυο αυτοενισχυομενα ηχεια?

Ειναι δυο πραγματα που οντως μ ενδιαφερουν?

Τελος σ αυτα τα λεφτα υπαρχει καποιος αλλος που να συγκρινεται με αυτον ? Διαβαζω συχνα για τον Denon AVR-1911 ...

Και κατι τελευταιο,στο εξωτερικο που μπορω να βρω καλυτερες τιμες?
Υπαρχουν καποια site αξιοπιστα? Αγγλια- Γερμανια?

Υ.Γ Φιλε,Κωστα σ ευχαριστω και παλι! Η βοηθεια σου ειναι πολυτιμη για μενα! :)

Παύλο τον Denon 1911 ξέχασέ τον. Μας τελείωσε δυστυχώς.
Το πρωί έδωσα προκαταβολή και αύριο πάω να μου την
επιστρέψουν, λόγω μη ύπαρξης-τέλους στοκ. Κάποιοι στον
scroutz τον δίνουν πανάκριβα, και κάποιοι άλλοι φτηνά αλλά
πρόκειται για demo ή εκθεσιακούς ραφιών.
Όμως και ο Pioneer VSX-826 (όπως και ο VSX-921) είναι
αντίστοιχης, πάνω-κάτω,ποιότητας αξίας και τιμής.
Καλή επιλογή σου εύχομαι....

1. Stand-by Pass Through Yes σημαινει οτι ακομα και με κλειστο ενισχυτη μπορω να εχω ηχο στην τηλεοραση απο το dvd player πχ?

2. Pre-amp Output Yes (SW)απο εδω μπορω να στειλω σ εναν δικαναλο ενισχυτη ή ακομα και σε δυο αυτοενισχυομενα ηχεια?

1. Ναι

2. Οχι, μόνο για σύνδεση υπογούφερ

Παύλο τον Denon 1911 ξέχασέ τον. Μας τελείωσε δυστυχώς.
Το πρωί έδωσα προκαταβολή και αύριο πάω να μου την
επιστρέψουν, λόγω μη ύπαρξης-τέλους στοκ. Κάποιοι στον
scroutz τον δίνουν πανάκριβα, και κάποιοι άλλοι φτηνά αλλά
πρόκειται για demo ή εκθεσιακούς ραφιών.
Όμως και ο Pioneer VSX-826 (όπως και ο VSX-921) είναι
αντίστοιχης, πάνω-κάτω,ποιότητας αξίας και τιμής.
Καλή επιλογή σου εύχομαι....

Ουτε στο εξωτερικο δεν υπαρχει???
Εσυ τελικα τι θα επιλεξεις?

1. Ναι

2. Οχι, μόνο για σύνδεση υπογούφερ

Σωστα..SW = Sub Woofer ...

Ουτε στο εξωτερικο δεν υπαρχει???
Εσυ τελικα τι θα επιλεξεις?

Σωστα..SW = Sub Woofer ...

Δεν το έχω ψάξει, αν και δε νομίζω να αξίζει η κίνηση αυτή.
Από εξωτερικό μόνο για Onkyo, εκεί όπου η -σημαντική- συνήθως, διαφορά τιμής δικαιολογεί το ρίσκο (σε θέματα εγγύησης, πληρωμής
μεταφορικών αν χρειαστεί, πιθανές ζημιές από βίαιες και βάναυσες
φορτοεκφορτώσεις κλπ.)
Αντίστοιχων χαρακτηριστικών και τιμής είναι ο Pioneer VSX-921
και μάλλον αυτόν θα πάρω.

Οπως ειχα πει, ανεβαζω μερικες φωτο....και η απορια που εχω ειναι
...

...

...

... πως θα τοποθετησω τα LR ηχεια???

Αν τα βαλω δεξια-αριστερα απο την τηλεοραση θα ειναι πολυ κοντα?
Η αποσταση ειναι 120cm.

Περιθωριο να ανοιξω την αποσταση υπαρχει οπως φαινεται μονο απο τη μια μερια.Ειναι σωστο αυτο?

Τι να κανω???

Attachments

• 2011-10-05 22.25.32.jpg
    2011-10-05 22.25.32.jpg
    32.1 KB · Views: 81
  • 2011-10-05 21.22.31.jpg
    2011-10-05 21.22.31.jpg
    37.5 KB · Views: 72
  • 2011-10-05 22.25.12.jpg
    2011-10-05 22.25.12.jpg
    30 KB · Views: 69
Αν τα βαλω δεξια-αριστερα απο την τηλεοραση θα ειναι πολυ κοντα? Η αποσταση ειναι 120cm.

Ναι, είναι κοντά....

Περιθωριο να ανοιξω την αποσταση υπαρχει οπως φαινεται μονο απο τη μια μερια.Ειναι σωστο αυτο?

Οχι....

Αρα??? Τι κανω?

Μετακινω την τηλεοραση προς τα αριστερα?Το ανοιγμα των LR θα ειναι μετα 2,00 μετρα περιπου..Ειναι ικανοποιητικα?